Проблем с токовете-все още ме мъчи :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 16 ное 2008 21:55

ами с един приятел в съботат ще измерим токовете и на алтернатора(щото съм с рециклиран на няколко месеца ) и ще проверя за масата на купето...тук е момента да попитам от къде най-добре да проверя(извинете ме за тъпите въпроси ама до сега не съм се сблъсквал и незнам :oops: ) ... ще обърна внимание и на стартера...па ще видим какво ще излезе...

пп.колега Glove къде се прави профилактика :roll:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Нед 16 ное 2008 23:00

Честно да ти кажа аз си ги правя сам, просто не обичам да ми ровят по колата, и до сега винаги каквото е имало съм го правил сам и с помощта на колегата Vit_autosofia. А иначе на кръговото на сточна гара посока лъвов мост има някакви дето правят стартери и алтернатори.

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 16 ное 2008 23:09

и евентуално там правят преглед или :roll:

Потребителски аватар
hakera_71
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с токовете

Мнениеот hakera_71 » Нед 16 ное 2008 23:47

провери си динамото дали эарежда от 13.8 до 14.1

Потребителски аватар
stoqn_g60

Re: Проблем с токовете

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 30 ное 2008 20:35

hakera_71 написа:провери си динамото дали эарежда от 13.8 до 14.1
сега ги мерих в тази граница бяха...говорих с един приятел дето ги чатка нещата и ми каза ,че реле -регулатора е заминал :? обаче като тръгна още на 1ва предавка се осеща като натисна педала на газта как колата си седи на едно място все едно, педала го давам до долу и едвам минава 3000 оборота :roll: :? :? :x някой да има идея от какво може да е :roll: :x видях имах към 1/2 в газовата :?: :!: Беше студена колата обаче изчаках няколко минути,докато подсуша стъклото ...ХЕЛП :?

MiroslavStanchev
Автомобил:
Двигател: AHF 2000

Мнениеот MiroslavStanchev » Сря 03 дек 2008 7:29

Извинявам се за отклонението от темата,ама и аз имам един въпрос относно масите на купето,като вдигна предния капак и от дясно имаше проводник на маса от калника към края на капака,вече е скъсан,оказва ли някакво влияние.Благодаря. :да:

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 04 дек 2008 17:57

най-накрая е решен(поне за сега не правеше мизерий :lol: ),имах съмнение ,че е от реле регулатора,днеска мой приятел механик днес замери токове 13,77 показва с 2 десети от нормалното :roll: и каза ,че почистил четките на алтернатора щото задирали леко. Дано повече да нямам този проблем :) :heeeavy metal .Огромно БЛАГОДАРЯ на колегите които взеха отношение :)

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 07 дек 2008 16:26

stoqn_g60 написа:най-накрая е решен(поне за сега не правеше мизерий :lol: ),имах съмнение ,че е от реле регулатора,днеска мой приятел механик днес замери токове 13,77 показва с 2 десети от нормалното :roll: и каза ,че почистил четките на алтернатора щото задирали леко. Дано повече да нямам този проблем :) :heeeavy metal .Огромно БЛАГОДАРЯ на колегите които взеха отношение :)
ДА ама НЕ :cry: :cry: :cry: :x днеска пак ,обаче интерестното е,че този път след като тръгнах да паля дадох на контакт и имаше ток(светнаха лампата за водата и за маслото) как завъртях да запаля всичко загасна :shock

Потребителски аватар
Bobcho_82
Автомобил: Golf 2
Двигател: GU+

Мнениеот Bobcho_82 » Нед 07 дек 2008 16:35

Колега на мен на стартер ми мяза ма може и акумулатора да ти е пътник. Накарай някой познат да ти замери напрежението на акумулатора докато въртиш на стартер :!: Напрежението не трябва да пада под 10.5V.

Потребителски аватар
iv4o9999
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iv4o9999 » Нед 07 дек 2008 17:39

Според мен цялата история е в стартъера при пологение че му светят лампите а стартера на върти. Друг е въпроса колко зарежда алтернатора и това трябва да се види за каумолатори мене питаите колко съм патим не за разправяне ако акумолатора е заминал или изтощен или няма да ти светне нищо като дадеш на контакт или, като завъртиш лампите почти угасват и почва едно цъкане което маиче беше от едно реле на което не му знам името и последния вариянт е да върти но да няма досттъчно сила да запали. Друг въпрос е че 6том пали на бутане от 2 етра значи искрата е добра т.е тока е достатъчен. Такаче колега закараи се по възможност при някои които моге да го погледне и разбира от стартери и евентуално да смени четки или да се пренавие. На старата ми кола ми го рециклираха за 70 кинта миналата година сега незнам колко е. Аз сега имам проблем с мокрото време и локвите явно някаде се мокри нещо под капака и почват да ми играят оборотите и гасне и после няма палене или е мн тегаво. Не е от делкото щото смених капачката но аз съм пуснал и тема такаче поглднете я колеги и даите акъл .

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 07 дек 2008 21:20

Ивчо,брат мерих токовете с мултицет в норма са,на алтернатора четките ги чистих, ще измеря както каза какво напрежение дава(10.5 трябва да е границата така ли?) :roll: а акумолатора е Монбат на 6 -7 месеца някъде :roll: .Утре мисля да почистя и клемите(по метода на отхвърляне ще действам) па времето ще да покаже :?

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Пон 08 дек 2008 0:01

Здравей колега,
така както описваш, че ти гасне таблото когато въртиш, ме навежда на мисълта, че ключа за паленето ти играе номера и когато дадеш контакт лампите светват, но когато завъртиш към позиция 2 и ти се губи маса, и резултата е че стартера въобще не върти, а таблото изгасва. Но ако завърта поне един оборот, то значи търси проблема по кабелите. Въпросният стартер върти ли въобще. Пробвай да му подадеш външно 12 волта и да видиш ще върти ли. Най добре тази проба да я правиш при свален стартер, или с изключен от скорост автомобил. За да ти се губят токовете има два варианта:
1) прекъсва се веригата (най вероятен извършител ще е контактния ключ), възможно е и проводника за масата към стартера да си е заминал
2) включва се мощен консуматор (възможно е също и да е късо към маса, ако стартера си е заминал)
Акумулатора го изключвам от сметките, тъй като предполагам че си сигурен в него след толкова проби.
Надявам се съм помогнал,
поздрави

Потребителски аватар
simbion
Автомобил: VW Golf 1.8 ABS
Двигател:

Мнениеот simbion » Пон 08 дек 2008 0:27

имах подобен проблем с моя голф /ама е тройка/ незнам далище ти помогне дано де.. та на мен ми се случи на няколко пъти същото, въртя контакт има след това няма ток никадее.. случвало се е и да ми гасне в движение и е мн лошо щото не пали на скорост и спирачките на камък и.. абе мамата си ... първо су мислех че е от патрона на ключа защото съм патил с една хонда,но отидох при един жичкаджия замери ми всичко дето си требе и всичко ток няма ядове обачее като натисна спирачките и отзад дискотека става. та пича шом ме видя да излизам от сервиза ме върна и вика седи малко, оставих му колата и бегом на работа звъни ми след около час да хода да си я взема. голф 3 давали грешка в тоците /някъв бъг/ бил ми сложил една платка зад левия стоп ми е /хакнал системата/ и са никви ядове с тоците, каза ми че на мн голфове ставало било просто некъв бъг. за голф 2 незнам дали може да е от същото но като изчетох форума не ти пречи да питаш някой компетентен, след като всичко ти е ок. мога да ти кажа каде му е сервиза ако искаш на мен ми взе 20 или 30лв не си спомням

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 08 дек 2008 15:17

към колегата eng.Kostadinov, като дам да паля се чува как се мъчи да завърти,но до там ,ще проверя веригата и кабелите. Колега simbion прати ми на ЛС адреса и ако може телефон на този който ти е мерил тоците,мерси :wink:

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 10 дек 2008 20:00

днеска викам ае ще я запаля колата да поработи,да видя пали ли като е студ и загря ,накъде 20 мин седя запалена,и по едно време викам ае ще я угася.Тръгвам да завъртя нъцки ,не ще акумулатора да завърти,чува се как се мъчи да завърти,бях с един приятел вика пробвай след малко пак,и след около час завъртях и запалих без проблеми,утре ще зачистя клемите с шкурка и с грес :? :предавам се :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”