Табло Б3 датчик бензин ? (решено)
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Табло Б3 датчик бензин ? (решено)
Здравеите отново колеги!Пак авария.Неми работи стрелката за горивото тоест неми показва колко е всичко друго по таблото работи перфекно.И се питам дали може да е от таблото вътре споиките или отзад дето е помпата там отдоло кората на багажника.Вие ко ще кажете как мислите.Volkswagen Пассат Б3 Рп двг. 1.8ми (88г.)
Последна промяна от HukuTyY на Сря 10 дек 2008 20:32, променено общо 1 път.
Re: Табло Б3 датчик бензин ?
HukuTyY написа:Здравеите отново колеги!Пак авария.Неми работи стрелката за горивото тоест неми показва колко е всичко друго по таблото работи перфекно.И се питам дали може да е от таблото вътре споиките или отзад дето е помпата там отдоло кората на багажника.Вие ко ще кажете как мислите.Volkswagen Пассат Б3 Рп двг. 1.8ми (88г.)
Не показва нищо или показва грешни стойности ?
С такъв проблем съм се борил.Ако не показва нищо в повечето случай има проблем с нивомерният механизъм на помпата:
- прекъснато кабелче
- изтрити писти на плочката и рамото на поплавъка не контактува.
За съжаление без вадене на помпата от резервоара няма да може да се констатира и отстрани проблема.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
пробвай първо по-лесното и по-вероятното.
Сваляш таблото, разглобяваш, махаш левия гръглия циферблат със стрлките за бензина и водата. Отзад на циферблата са няколко (примерно 4, 5) стърчащи крачета. Почистваш ги. На самото табло има квадратни метални буксички да го наречем (където влизат въпросните крачета), леко с клещи ги стискаш.
Идеята е да почистиш всичко и да стегнеш буксите и така пробваш.
Занимавка е но все пак ...
Сваляш таблото, разглобяваш, махаш левия гръглия циферблат със стрлките за бензина и водата. Отзад на циферблата са няколко (примерно 4, 5) стърчащи крачета. Почистваш ги. На самото табло има квадратни метални буксички да го наречем (където влизат въпросните крачета), леко с клещи ги стискаш.
Идеята е да почистиш всичко и да стегнеш буксите и така пробваш.
Занимавка е но все пак ...