Надявам се, че ще ви е от полза
Смяна на осветлението на таблото
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
Виждам, че много хора питат за врътките, ЗАЩО ЩЕ ГИ СВАЛЯТЕ, по-точно защо искате да свалите целия управляващ панел, не е нужно. Свалят се само пластмастите отзад, т.е бялата и прозрачният паяк, паяка се премахва ако се монтират светодиоди на БЯЛАТА пластмаса. Като се монтират светодиодите се правят видимо да съвпадат с отворите на упр. панел. Може да оставите по дълги крачетата на светодиодите, но не прекалено, по този начин може след това да се регулират допълнително ако е необходимо.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ами на мен по лесно ми беше да си ги сваля и унас и със поялника.... най удобно ми беше така,не знам за другитеracing_team_vidin написа:Виждам, че много хора питат за врътките, ЗАЩО ЩЕ ГИ СВАЛЯТЕ, по-точно защо искате да свалите целия управляващ панел, не е нужно. Свалят се само пластмастите отзад, т.е бялата и прозрачният паяк, паяка се премахва ако се монтират светодиоди на БЯЛАТА пластмаса. Като се монтират светодиодите се правят видимо да съвпадат с отворите на упр. панел. Може да оставите по дълги крачетата на светодиодите, но не прекалено, по този начин може след това да се регулират допълнително ако е необходимо.
- racing_team_vidin
- Двигател:
- racing_team_vidin
- Двигател:
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Мойте стрелки от шкода фабия ги осветих с по 3 диода от gsm така ги водеха в магазина 30 ст. броя каквито цветове щеш бая зор си беше да се запоят щото са много малки около 2 мм.,светят на 2-3 мм. под самата стрелка и са прекарани под самите циферблати като са вкопани в пластмасата без да надигат циферблатите 
- racing_team_vidin
- Двигател:
- racing_team_vidin
- Двигател:
Взимате стрелки от някакво табло, стига стрелките да са плексигласови, т.е. да са светлопроводими.
Захващате стрелките и запоявате много тънки кабелчета за много мъничко СМД
с топъл силикон залепяте много внимателно светодиода, или така както е на снимката или в тази "дупчица" в стрелката
тествате как светят и си отбелязвате "+" и "-"
връзвате осветлението на стрелките, към платката, по- точно към пътечките на габарита, или най- лесно е към лампите на дисплейте, те се оказаха най-близо
ако е необходимо стрелките се "подрязват"
така трябва да изглежда в завършен вид
- racing_team_vidin
- Двигател:
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Здравейте първо:) ... Вдъхнових се от тази тема и реших да го опитаме на един приятел на голфата
, та за 2 - 3 часа ето какво спретнахме...
така започна всичко , с 2 крушки за габарит ....
Но не ми хареса как стана с тези 2 крушки ... беше слабичко ...
На вечерта размишлявахме от каде да закупиме диоди и резистори , щото тука в моя град няма такива магазини , както и да е . Докато размишлявах се спънах в лампичките на елхата , и вдигам елхата гледам диоди , свързани последователно . Купихме на другия ден един чифт лампи разбихме ги за бързо и се оказа че има 25 сини диода , навързах ги последователно 4 , приблизително 3 волта по 4 крушки се паднаха 12 волта , и се започна ....
Тук малко се получи кофти заради прекаленото много жици ...
Но крайния резултат беше задоволителен , просто човека бързаше иначе и другите 2 врътки щяха да светнат ярко , но и сега се виждат доста добре , жалко че нямам хубав апарат да ги снимам
Ето и таблото то стана много готино , нито много слабо нито много силно
Останаха дисплейчетата , но там малко не ми се пипа ...
Скоро ще покажа и на моя голф как стана , с тая разлика че той е с белите циферблати
така започна всичко , с 2 крушки за габарит ....
Но не ми хареса как стана с тези 2 крушки ... беше слабичко ...
На вечерта размишлявахме от каде да закупиме диоди и резистори , щото тука в моя град няма такива магазини , както и да е . Докато размишлявах се спънах в лампичките на елхата , и вдигам елхата гледам диоди , свързани последователно . Купихме на другия ден един чифт лампи разбихме ги за бързо и се оказа че има 25 сини диода , навързах ги последователно 4 , приблизително 3 волта по 4 крушки се паднаха 12 волта , и се започна ....
Тук малко се получи кофти заради прекаленото много жици ...
Но крайния резултат беше задоволителен , просто човека бързаше иначе и другите 2 врътки щяха да светнат ярко , но и сега се виждат доста добре , жалко че нямам хубав апарат да ги снимам
Ето и таблото то стана много готино , нито много слабо нито много силно
Останаха дисплейчетата , но там малко не ми се пипа ...
Скоро ще покажа и на моя голф как стана , с тая разлика че той е с белите циферблати
- racing_team_vidin
- Двигател: