Заглъхване на двигателя 1.4 ABD

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Заглъхване на двигателя 1.4 ABD

Мнениеот ogogin » Съб 22 сеп 2007 0:46

Здравейте, проблема е следния: Топъл двигател колата движи леко 1000/1500 оборота като подам по рязко газ и все едно съм натиснал спирачките...при плавно отпускане на педала на газта почва да поема. Та мислата ми е дали може датчика на температурата да прави някаква мизерия, сменявах го че стария предаде богу дух нотози ми полазва грешно между 110 и 120 градуса отваря термостата, а иначе температурата си е нормална, просто грешно отчита на таблото.... ходих на диагностика все едни и същи неща казва ламбда сонда..грешки и т.н. Дали е възможно този некоректен датчик да оказва някакво влияние за този проблем?
Колата е голф3 92г. 1.4 моно ABD

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Заглъхване на двигателя 1.4 ABD

Мнениеот GARTNER » Съб 22 сеп 2007 6:29

ogogin написа:Здравейте, проблема е следния: Топъл двигател колата движи леко 1000/1500 оборота като подам по рязко газ и все едно съм натиснал спирачките...при плавно отпускане на педала на газта почва да поема. Та мислата ми е дали може датчика на температурата да прави някаква мизерия, сменявах го че стария предаде богу дух нотози ми полазва грешно между 110 и 120 градуса отваря термостата, а иначе температурата си е нормална, просто грешно отчита на таблото.... ходих на диагностика все едни и същи неща казва ламбда сонда..грешки и т.н. Дали е възможно този некоректен датчик да оказва някакво влияние за този проблем?

Колега аз имах такъв проблем като тебе само че на Сеат 1.4 94 моно АBD провери си първо тампона на моно имжекциата.Ако е скъсан тампона взима повече въздух и затова гасне.Провери го и после пиши какво е станало тампона аз сам го купувал преди 3 години за 40лв. :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 22 сеп 2007 8:07

има огромна тема, в която така и не намерихме проблема...

Потребителски аватар
ogogin

Мнениеот ogogin » Съб 22 сеп 2007 20:15

Тампона на моноинжекцията е здрав.... другата седмица ще копувам друг датчик и пак ще пиша дали има подобрение или не...

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Заглъхване на двигателя 1.4 ABD

Мнениеот IVD » Съб 22 сеп 2007 20:29

ogogin написа:Здравейте, проблема е следния: Топъл двигател колата движи леко 1000/1500 оборота като подам по рязко газ и все едно съм натиснал спирачките...при плавно отпускане на педала на газта почва да поема. Та мислата ми е дали може датчика на температурата да прави някаква мизерия, сменявах го че стария предаде богу дух нотози ми полазва грешно между 110 и 120 градуса отваря термостата, а иначе температурата си е нормална, просто грешно отчита на таблото.... ходих на диагностика все едни и същи неща казва ламбда сонда..грешки и т.н. Дали е възможно този некоректен датчик да оказва някакво влияние за този проблем?

Колега ето ти го проблема!

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Пон 24 сеп 2007 14:08

Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондата :-) сега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов

Потребителски аватар
ogogin

Мнениеот ogogin » Пон 24 сеп 2007 14:53

jooorooo написа:Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондата :-) сега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов

Значи ако съм ряазбрал правилно после сондата остава в миналото (нея закачам), ако не се получи после пак по същия начин ли да я закача...махам +-са на акумулатора за същия период от време после закачам сондата и +-са и вече работи?

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пон 24 сеп 2007 16:12

ogogin написа:
jooorooo написа:Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондата :-) сега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов

Значи ако съм ряазбрал правилно после сондата остава в миналото (нея закачам), ако не се получи после пак по същия начин ли да я закача...махам +-са на акумулатора за същия период от време после закачам сондата и +-са и вече работи?

Ако не я смениш ще станеш многоооо редовен клиент на някоя бензиностанция. Без сонда компа работи в авариен режим и разхода се вдига с около 1.5-2л и колата пак продължава да е мудна. Лошото е че ABD са с едни от скъпите сонди, с 4 кабела е, т.е. ~160лв. Това го казвам от личен опит!!!!

Потребителски аватар
jooorooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jooorooo » Вто 25 сеп 2007 13:19

Да пак по същия начин се закача, а IVD много е относително за разхода, така както може да се качи така може и да падне :-) мен ми харчеше 10-11 градско, след изключване на сондата харчи 8-9, което пак е много но е по- добре от 10-11 :-).

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Вто 25 сеп 2007 19:43

jooorooo написа:Да пак по същия начин се закача, а IVD много е относително за разхода, така както може да се качи така може и да падне :-) мен ми харчеше 10-11 градско, след изключване на сондата харчи 8-9, което пак е много но е по- добре от 10-11 :-).

Колега няма смисъл да спорим за разхода! Крака ми и преди и сега си е 44 номер, т.е. разликата при мен беше осезаема и във вървене и в разход. Сега на ABS пак сондата ми даде фира и днес се оръсих 110лв за нова, защото колата няма ряз, няма мощност и гори 13-14/100!!!!

Потребителски аватар
ogogin

Мнениеот ogogin » Сря 26 сеп 2007 1:52

"Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондата сега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов"

Пробвах метода ти, има голяма разлика, но пак има едно зачудване в началото но е почти не забележимо в сравнение с предното... мисля да покарам така докато събера пари за сонда... Относно разхода, мисля че с прецакана сонда 10 -11 (градско) с откачена 7-8 пак градско, според мен с добре работеща сонда трябва да свали още, което не ми се вярва но както и да е!

До колегата IVD били препоръчал марка някаква да не се набия с първата срещната щото си нямам и на идея за тях, благодаря предварително!

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Сря 26 сеп 2007 10:24

ogogin написа:"Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондата сега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов"

Пробвах метода ти, има голяма разлика, но пак има едно зачудване в началото но е почти не забележимо в сравнение с предното... мисля да покарам така докато събера пари за сонда... Относно разхода, мисля че с прецакана сонда 10 -11 (градско) с откачена 7-8 пак градско, според мен с добре работеща сонда трябва да свали още, което не ми се вярва но както и да е!

До колегата IVD били препоръчал марка някаква да не се набия с първата срещната щото си нямам и на идея за тях, благодаря предварително!

BOSCH свалих BOSCH сложих :lol:

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Сря 26 сеп 2007 10:26

Колега ти газова имаш ли? Ако имаш газова може да ти трупа грешки, а ландата да ти е ОК!?Виж си и кабелите от сондата дали са наред!?

А за температурния датчик няколко вида са, явно не си оцелил :lol: Мисля че на ABD датчика подава инфо към компа и към таблото, така че е добре да го оправиш!Нека ме поправят ако греша :roll:

Потребителски аватар
ogogin

Мнениеот ogogin » Сря 26 сеп 2007 14:57

IVD написа:Колега ти газова имаш ли? Ако имаш газова може да ти трупа грешки, а ландата да ти е ОК!?Виж си и кабелите от сондата дали са наред!?

А за температурния датчик няколко вида са, явно не си оцелил :lol: Мисля че на ABD датчика подава инфо към компа и към таблото, така че е добре да го оправиш!Нека ме поправят ако греша :roll:

Нямам газова уредба, кабелчетата са си ок гледал съм ги, даже мога да дам и инфо за сондата (като номера...) значи за датчика ще търся той не е много скъп дори и да сгреша 2-ри път няма да е много фатално, питах те за сондата дали имаш някакви познания като марка и качество :?:

IVD написа:BOSCH свалих BOSCH сложих

Това не го бях видял :oops:

Потребителски аватар
Jazzblade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jazzblade » Вто 09 дек 2008 4:18

Здравейте, колеги! И аз имам такъв проблем и искам да ви попитам къде се намира тази сонда, за да я проверя? Благодаря! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”