Здравейте, проблема е следния: Топъл двигател колата движи леко 1000/1500 оборота като подам по рязко газ и все едно съм натиснал спирачките...при плавно отпускане на педала на газта почва да поема. Та мислата ми е дали може датчика на температурата да прави някаква мизерия, сменявах го че стария предаде богу дух нотози ми полазва грешно между 110 и 120 градуса отваря термостата, а иначе температурата си е нормална, просто грешно отчита на таблото.... ходих на диагностика все едни и същи неща казва ламбда сонда..грешки и т.н. Дали е възможно този некоректен датчик да оказва някакво влияние за този проблем?
Колата е голф3 92г. 1.4 моно ABD
Заглъхване на двигателя 1.4 ABD
- GARTNER
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Заглъхване на двигателя 1.4 ABD
ogogin написа:Здравейте, проблема е следния: Топъл двигател колата движи леко 1000/1500 оборота като подам по рязко газ и все едно съм натиснал спирачките...при плавно отпускане на педала на газта почва да поема. Та мислата ми е дали може датчика на температурата да прави някаква мизерия, сменявах го че стария предаде богу дух нотози ми полазва грешно между 110 и 120 градуса отваря термостата, а иначе температурата си е нормална, просто грешно отчита на таблото.... ходих на диагностика все едни и същи неща казва ламбда сонда..грешки и т.н. Дали е възможно този некоректен датчик да оказва някакво влияние за този проблем?
Колега аз имах такъв проблем като тебе само че на Сеат 1.4 94 моно АBD провери си първо тампона на моно имжекциата.Ако е скъсан тампона взима повече въздух и затова гасне.Провери го и после пиши какво е станало тампона аз сам го купувал преди 3 години за 40лв.
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Заглъхване на двигателя 1.4 ABD
ogogin написа:Здравейте, проблема е следния: Топъл двигател колата движи леко 1000/1500 оборота като подам по рязко газ и все едно съм натиснал спирачките...при плавно отпускане на педала на газта почва да поема. Та мислата ми е дали може датчика на температурата да прави някаква мизерия, сменявах го че стария предаде богу дух нотози ми полазва грешно между 110 и 120 градуса отваря термостата, а иначе температурата си е нормална, просто грешно отчита на таблото.... ходих на диагностика все едни и същи неща казва ламбда сонда..грешки и т.н. Дали е възможно този некоректен датчик да оказва някакво влияние за този проблем?
Колега ето ти го проблема!
- ogogin
- Автомобил: Vw Golf MKV
- Двигател: BWA
jooorooo написа:Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондатасега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов
Значи ако съм ряазбрал правилно после сондата остава в миналото (нея закачам), ако не се получи после пак по същия начин ли да я закача...махам +-са на акумулатора за същия период от време после закачам сондата и +-са и вече работи?
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ogogin написа:jooorooo написа:Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондатасега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов
Значи ако съм ряазбрал правилно после сондата остава в миналото (нея закачам), ако не се получи после пак по същия начин ли да я закача...махам +-са на акумулатора за същия период от време после закачам сондата и +-са и вече работи?
Ако не я смениш ще станеш многоооо редовен клиент на някоя бензиностанция. Без сонда компа работи в авариен режим и разхода се вдига с около 1.5-2л и колата пак продължава да е мудна. Лошото е че ABD са с едни от скъпите сонди, с 4 кабела е, т.е. ~160лв. Това го казвам от личен опит!!!!
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
jooorooo написа:Да пак по същия начин се закача, а IVD много е относително за разхода, така както може да се качи така може и да паднемен ми харчеше 10-11 градско, след изключване на сондата харчи 8-9, което пак е много но е по- добре от 10-11
.
Колега няма смисъл да спорим за разхода! Крака ми и преди и сега си е 44 номер, т.е. разликата при мен беше осезаема и във вървене и в разход. Сега на ABS пак сондата ми даде фира и днес се оръсих 110лв за нова, защото колата няма ряз, няма мощност и гори 13-14/100!!!!
- ogogin
"Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондата сега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов"
Пробвах метода ти, има голяма разлика, но пак има едно зачудване в началото но е почти не забележимо в сравнение с предното... мисля да покарам така докато събера пари за сонда... Относно разхода, мисля че с прецакана сонда 10 -11 (градско) с откачена 7-8 пак градско, според мен с добре работеща сонда трябва да свали още, което не ми се вярва но както и да е!
До колегата IVD били препоръчал марка някаква да не се набия с първата срещната щото си нямам и на идея за тях, благодаря предварително!
Пробвах метода ти, има голяма разлика, но пак има едно зачудване в началото но е почти не забележимо в сравнение с предното... мисля да покарам така докато събера пари за сонда... Относно разхода, мисля че с прецакана сонда 10 -11 (градско) с откачена 7-8 пак градско, според мен с добре работеща сонда трябва да свали още, което не ми се вярва но както и да е!
До колегата IVD били препоръчал марка някаква да не се набия с първата срещната щото си нямам и на идея за тях, благодаря предварително!
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ogogin написа:"Същия проблем имах. реших го като дръпнах буксата на ламбда сондата сега карам без нея и колата съ върви перфектно. дърпаш +(плюса) на акумулатора за 1 цигара време, откачаш сондата и пак закачаш +-са и си готов"
BOSCH свалих BOSCH сложих
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега ти газова имаш ли? Ако имаш газова може да ти трупа грешки, а ландата да ти е ОК!?Виж си и кабелите от сондата дали са наред!?
А за температурния датчик няколко вида са, явно не си оцелил
Мисля че на ABD датчика подава инфо към компа и към таблото, така че е добре да го оправиш!Нека ме поправят ако греша 
А за температурния датчик няколко вида са, явно не си оцелил
- ogogin
IVD написа:Колега ти газова имаш ли? Ако имаш газова може да ти трупа грешки, а ландата да ти е ОК!?Виж си и кабелите от сондата дали са наред!?
А за температурния датчик няколко вида са, явно не си оцелилМисля че на ABD датчика подава инфо към компа и към таблото, така че е добре да го оправиш!Нека ме поправят ако греша
Нямам газова уредба, кабелчетата са си ок гледал съм ги, даже мога да дам и инфо за сондата (като номера...) значи за датчика ще търся той не е много скъп дори и да сгреша 2-ри път няма да е много фатално, питах те за сондата дали имаш някакви познания като марка и качество
IVD написа:BOSCH свалих BOSCH сложих
Това не го бях видял
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”