Пътуване до Холандия...Пристигнах успешно :)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 08 дек 2008 0:22

chefito написа:
Tyan написа:Вие се шегувате нали ...специално неговата кола ако съвсем леко е подържана са на пръстите на ръката ми нещата дето може да се повредят и не може да си оправи сам .......

абе хич не се шегувам...то и 20 годишното ми балканче нямаше какво да му се развали ама както си го карах се сцепи на 2....сещате се по средата има едно за сглобяване....та материала остарял и корозирал и се сцепи на 2....а нещата които могат да му се развалят и не мога да оправя се брояха на трите пръста на еднокраката кокошка в селото ми...ама видиш ли нямах електрожен на 10км от къщата ми....зарязах го там....

п.с. аз съм параноик, но просто си казах мнението....

Има вариант да останеш на пътя. Обаче ако колата е добре поддържана вероятността да те остави на пътя е еднаи съща без значение годините.
А като имаш достатъчно пари в себе си винаги има решение на проблема :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 08 дек 2008 7:58

Автомобила ми е добре поддържан.В смисъл не е идеален но за годините си си е ок.Предницата е добре,зарежда алтернатора колкото трябва,миналата седмица смених флошки така че очаквам по-малък разход на масло,всичко по токовете работи.Вчера си оправих духалките на краката,че не духаше там,другата седмица си взимам 4 зимни гуми,тогава ще сменя и маслото,мисля да погледна и това на скоростната кутия,ще сменя и предния радиатор,че текна нещо,не знам маркуч ли или е пробит,трябва да го сваля.Не знам,не съм гадател не мога да предвидя какво може да стане.Според мен нищо :)

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пон 08 дек 2008 8:43

dobrin написа:Освен това, ако е поддържана, едва ли изобщо ще и бъде проблем това пътуване - все пак са около 1500 км, ако не се лъжа.

Само от Варна до Русе и след това Румъния до Надлак са 1000 км :wink:
пътя от Русе през Румъния е доста по добър от колкото през Видин, има само един доста дълъг участък около една река в планинска местност където доста често стават задръствания и още един с много обратни завой. Като цяло съвета ми към теб е да караш Румъния ПО СВЕТЛО :idea: от там на сетне както ти каза колегата влезеш ли в Унгария на Макко има Шел от ляво взимаш си винетка и като стъпиш на аутобана вече нямаш ядове. Принципно става въпрос за пари, но на аутобаните пуснеш ли аварийни и нема и две минути и при теб се отзовава пътна помощ :shock Не знам как го правят но съм спирал за минутака да си настроя навигацията и веднага се появява някой :? Така че дори ,недай си боже проблеми с колата нямаш грижи. В Унгария можеш да внесеш само един стек цигари да те предупредя , защото от време на време прещракват и тарашат яко Българи и Румънци.

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Пон 08 дек 2008 10:22

колега аз съм в холандия по работа или на екскурзия идвате :wink:
Ако минаваш през сърбия ти трябва паспорт а през румъния не :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пон 08 дек 2008 21:09

Мислим да се заселваме :)А ако си нося ЛСД-то през границата дали ще е проблем?И Компа :) И днес питах в Булстрад и ДЗИ и ми казаха че не искали вече зелена карта.Вярно ли е или са пишман консултанти.Питам защото има много противоречиви отговори.

Потребителски аватар
magician
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот magician » Пон 08 дек 2008 22:05

Ако позволиш да обобща:
-за пълнолетните-може само с лична карта.
-за детето-паспорт /ако пътуват и двамата родители-О.К , но ако е само единия с детето - трябва нотариално заверено пълномощно/декларация/, че другия е съгласен ...
-здравни застраховки-цената за месец е около двайсетина лв. , но си спестяваш евентуално изнудвне по пътя, а недай Боже се случи нещо лошо....не ми се мисли какви пари са...сиреч направи за цялото семейство.
-зелена карта-издава се от застрахователя, който ти е издал гражданската, като доплащаш 15-тина лв. - спестява изнудване и спасява при евентуално ПТП.
-винетка - в Румъния много си пази квитанцията, която ти издават при закупуване и спазавй ограниченията...
-няма да имаш никакви проблеми с телевизора и компа-в ЕС няма митнически контрол и никой нищо не може да ти каже /ако възникнат някакви въпроси-са опит за изнудване/.
Дано съм помогнал и УСПЕХ !

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Пон 08 дек 2008 23:55

Plumber написа:Мислим да се заселваме :)А ако си нося ЛСД-то през границата дали ще е проблем?И Компа :) И днес питах в Булстрад и ДЗИ и ми казаха че не искали вече зелена карта.Вярно ли е или са пишман консултанти.Питам защото има много противоречиви отговори.

аз съм в хага ако имаш път звънкай и да се видим и ако има нещо или може да съм полезен пиши :wink:

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Вто 09 дек 2008 0:04

не ти препоръчвам да минаваш през Румъния !!!! , баща ми минава от там август месец и се беше влачил 10 часа

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 09 дек 2008 0:35

Абе 2-торото поколение на VW да те остави на пътя..... пък било то и 20 годишно, това няма как да стане, особено ако собственика си я поддържа :wink:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 09 дек 2008 7:46

aleksnlnl написа:
Plumber написа:Мислим да се заселваме :)А ако си нося ЛСД-то през границата дали ще е проблем?И Компа :) И днес питах в Булстрад и ДЗИ и ми казаха че не искали вече зелена карта.Вярно ли е или са пишман консултанти.Питам защото има много противоречиви отговори.

аз съм в хага ако имаш път звънкай и да се видим и ако има нещо или може да съм полезен пиши :wink:

То и аз натам отивам.:)

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Вто 09 дек 2008 10:09

Plumber написа:
aleksnlnl написа:

То и аз натам отивам.:)

:wink:

Потребителски аватар
jojo84
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jojo84 » Вто 09 дек 2008 12:08

Колега виж трябвати всичко което си изброил.Трябва и на детето паспорт няма значенйе ,че неможе 1 минута да седи за снимка трябва и залена карта.. Забрави тази Румъния много заобикаляне пътищата са отвратителни и няма магистрала.. Сърбия супер пътища най бързо.Сърбия след това ти реши или Унгария Австрия Германйя Холандия или Сърбия , Хърватска, Словения,Австрия Германия Холандия.. Но не ти препорачвам Румъния...Аз минавам през Сърбия,Унгария,Австрия Германия супер барзо и само Аутобани(Магистрали).. Лек път

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 09 дек 2008 20:55

Аз чух че през Сърбия е по кофти откъм полицаи.И до сега всеки ми казва да минавам през Румъния.

Потребителски аватар
vladikk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladikk » Вто 09 дек 2008 23:00

определено куките в Сръбско са си уникално заядливи(без рушвет не става), но пътищата там са добри.
В Румъния се движиш по-бавно(поне аз),но пък си спокоен,4е няма униформени тарикати дето да те зака4ат. Щом си с детето избери по-спойният вариянт!!!

Успех в на4инанието и на добър път!!!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Вто 09 дек 2008 23:07

Благодаря :) на всички за изчерпателните отговори.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”