ще съм ви благодарна ако ми помогнете,по-нататъка като я регистрирам ще кача снимки .
Здравейте,вече съм нов собственик на Голф 4 1.9 TDI 110 коня
-
olinka
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,вече съм нов собственик на Голф 4 1.9 TDI 110 коня
Вчера си купих новата кола и съм много доволна,с климатроник е ,трилъчов волан ,много запазена.Може ли някой да ми каже нещо специфично за тези двигатели и някъде има ли упътване как се експлоатира колата,аз имам едно ,ама е на италиански и нищо не разбирам
не знам какво има под капака,кое казанче какво е,какво означават лампичките по таблото и т.н
ще съм ви благодарна ако ми помогнете,по-нататъка като я регистрирам ще кача снимки .
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
честито и много безаварийни километри . Тук може да си изтеглиш ръководство на английски :http://spynet.lv/~sp_home/manual.html
Последна промяна от djdaka на Вто 09 дек 2008 23:04, променено общо 1 път.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди да почнеш да задаваш хиляди вече задавани и дискутирани въпроси, ти препоръчвам да пробваш с търсачката. Прочети първо важните теми отгоре в дизеловия раздел, след това виж и темата FAQ и как да ползваме търсачката в Основния раздел, и информацията сама ще почне да се събира. Полезни връзки и статии също съдържат тонове от нея. Добре дошла и хиляди безаварийни километри с новото возило.
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Добре дошла, колежке. Желая ти приятни могове във форума
Виж дали от тук можеш да изтеглиш ръководството
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=105371
Виж дали от тук можеш да изтеглиш ръководството
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=105371
-
olinka
- Автомобил:
- Двигател:
вече започнах да разбирам каово ми показва борд компютъра,интересното е ,че моят борд е от лявата страна долу под колометраша мисля,че беше,а имам приятел ,на който борда му е по средата.На мен средата ми седи черно,само като я запаля колата ветват лампички за индекация и после гаснат.С какво масло е наи-бобре да карам колата?Казаха ми,че често проблем давали горивно нагнетвателната помпа?Вярно ли е ?и колко лева струва тази джаджа?До сега не съм карала дизел,само бензин и не знам как стоят нещата с този двигател
На по-новите Голфове, MFA дисплея е в средата, както му викат на жаргон - големият дисплей.
Най-добре е да го караш със 10W40. Добър избор е Castrol Magnetic Diesel Semi-Syntetic 10W40. Около 19лв. идваше литъра
.
http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=90
Най-добре е да го караш със 10W40. Добър избор е Castrol Magnetic Diesel Semi-Syntetic 10W40. Около 19лв. идваше литъра
http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=90
-
Kalin72
- Автомобил:
- Двигател:
olinka написа:вече започнах да разбирам каово ми показва борд компютъра,интересното е ,че моят борд е от лявата страна долу под колометраша мисля,че беше,а имам приятел ,на който борда му е по средата.На мен средата ми седи черно,само като я запаля колата ветват лампички за индекация и после гаснат.С какво масло е наи-бобре да карам колата?Казаха ми,че често проблем давали горивно нагнетвателната помпа?Вярно ли е ?и колко лева струва тази джаджа?До сега не съм карала дизел,само бензин и не знам как стоят нещата с този двигател
С какъв двигател е колата? Ако е PD - помпа-дюза, се изисква масло по спецификациите 505.01 на Volkswagen.
Сега видях модела на двигателя, не е PD, в такъв случай не се изисква 505.01, а 505.00
Карай задължително с хубаво гориво, аз съм доволен от нафтата на ОМВ-то в Сандански слагай и добавка за гориво, препоръчвам ти Castrol TDA. Не спестявай пари за качествени консумативи, отплаща се многократно
- stanby
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
здравейте преди няколко дни си купих Голф 4 1.9 тди 110 коня обаче нещо ме притеснява вървенето някаде докам 3300 оборота варви добре и след това само тапче без да набира пробвах го колко ще вдигне на 5 скорост направи малко над 170 км при 3600 оборота някаде и неиска повече някои може ли дами каже дали е въпрос на настроика или може и да има нещо прецакано щото му правих диагностика и там показа че малко муе изместена центровката а пък иначе двигателя работи много добре и въобще не пуши
Върни се в “Дизелови агрегати”