Идиотски въпрос за тасове

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Идиотски въпрос за тасове

Мнениеот icefire » Вто 09 дек 2008 22:17

Имам един много тъп въпрос, чак ме е срам да питам :oops: :oops: :oops:

Джантите, на които са ми задните гуми, отпред са от СЕАТ, а отзад са от Голф 2 (става дума за железни джанти). Понеже джантите са много различни, ми се иска да им сложа тасове, за да прикрия този факт, но не искам да връзвам таса със свински опашки...

Та, въпросът ми е, като ида да си купувам тасове, как да разбера дали ще могат да се монтират нормално или ще трябва да се връзват със свински опашки? Благодаря!

П.П. Тия тасове в Практикер стават ли за целта?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 09 дек 2008 22:23

До колкото знам, зависи от цолажа, ако са един цолаж :lol: би трябвало да станат, пък и опашките се слагат за по-сигурно, да не вземе да те изпревари таса по някое време :lol:

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Вто 09 дек 2008 23:45

Като са нови мисля, че винаги си влизат стегнато. Опашки трябват като ги вадят 6-7 пъти и се очупят закрепващите елементи.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 10 дек 2008 0:05

Dr.Watson написа:Като са нови мисля, че винаги си влизат стегнато. Опашки трябват като ги вадят 6-7 пъти и се очупят закрепващите елементи.

С тия дупки си трябват винаги :) Аз от Севлиево до София щом по магистралата изгубих един ...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 10 дек 2008 0:23

nurv написа:
Dr.Watson написа:Като са нови мисля, че винаги си влизат стегнато. Опашки трябват като ги вадят 6-7 пъти и се очупят закрепващите елементи.

С тия дупки си трябват винаги :) Аз от Севлиево до София щом по магистралата изгубих един ...

Преди няколко месеца напът за София до Ихтиман, малко преди да изпреваря една кола с тасове, която се движише в дясната лента, а аз в лявата и изхвръкна задният ляв тас и започна да се търкаля в средата на моето платно. Ако го бях мелнал със скоростта с която се движих сигурно щеше да има последствия за колата. Успях да го заобиколя, на магия минавайки между него и между колата от която изхвърка, чиста проба късмет, че не стана по-голяма беля.

Така че колеги, внимавайте с тези тасове, че ей така стават белите :012:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 10 дек 2008 0:39

Слагай ги, и обезглавявай наред :lol:

Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Сря 10 дек 2008 0:48

Не знам ама без тасове е супер грозно (освен ако не е с л.дж.). Ако е някоя оритана кола за 900лв. е все там, но за всичко малко от малко претендиращо за вид тасовете доста подобряват имиджа.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Сря 10 дек 2008 3:52

Трябват ти оригинални аз лично съм пускал тема тука !
Оригинални обаче с здрвави щипки ! :)

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 10 дек 2008 11:06

passat123 написа:Трябват ти оригинални аз лично съм пускал тема тука !
Оригинални обаче с здрвави щипки ! :)

Ясно, колега, че така е най-добре, само че при мене няма как, защото предните джанти са от сеат, а задните от голф 2 - оригиналните тасове са различни и няма как да са еднакви на четирите колела. А така, както карам сега, е супер грозно и за това искам да сложя някакви тасове, които да покриват цялата джанта, и да не се вижда, че са различни ;)

Мене само ме притеснява това, че понеже голфовите джанти са с един плътен пристен и дупките за вентилация са отзад (стандартните железни джанти) и се чудя дали ще станат едни и същи тасове или това ще пречи :roll:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 10 дек 2008 11:14

Е то тасовете са на цолаж - няма значение от каква кола е джантата.
Аз лично моите ги връзвам с корда - става перфектно, а и почти не се забелязва - особено като се нацапат. :D

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Сря 10 дек 2008 12:15

По нашите хубави пътища без връзване няма да останат задълго на джантите :dontknow:

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Идиотски въпрос за тасове

Мнениеот KingoftheROAD » Сря 10 дек 2008 12:23

icefire написа: ...отпред са от СЕАТ, а отзад са от Голф 2 (става дума за железни джанти). Понеже джантите са много различни, ми се иска да им сложа тасове, за да прикрия този факт...

Има и вариант , ако джантите имат добър вид (евентуално боядисване) можеш да сложиш две по две еднакви отляво и отдясно на колата. То така или иначе не могат да се виждат едновременно и четирите джанти на колата, а така от двете страни ще имаш по две еднакви джанти и никой според мен няма да забележи че отляво и отдясно си сложил от Голф и Сеат :-)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Идиотски въпрос за тасове

Мнениеот hooligans » Сря 10 дек 2008 12:36

KingoftheROAD написа:
icefire написа: ...отпред са от СЕАТ, а отзад са от Голф 2 (става дума за железни джанти). Понеже джантите са много различни, ми се иска да им сложа тасове, за да прикрия този факт...

Има и вариант , ако джантите имат добър вид (евентуално боядисване) можеш да сложиш две по две еднакви отляво и отдясно на колата. То така или иначе не могат да се виждат едновременно и четирите джанти на колата, а така от двете страни ще имаш по две еднакви джанти и никой според мен няма да забележи че отляво и отдясно си сложил от Голф и Сеат :-)

:shock :shock аре стига бе, остава да си сложи от ляво 14-ките , а от дясно 16-ките , нема да се вижда едновременно :lol:

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 10 дек 2008 19:33

хаха да, като нищо ;)
ми те са 13-ки, иначе няма да ги слагам едните само от ляво, а другите само отдясно, защото гумите отзад са ми от миналата година, а за отпред купих нови този сезон.

Така че ще сложа едни тасове да замаскирам положението, пък за догодина вече ще видим...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 10 дек 2008 19:53

ако тези за голф 2 са от онези тави гадните по-добре си купи 2 броя за 20 кинта...
тасовете са ти толкова пак

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”