Питане за климатроник

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Питане за климатроник

Мнениеот tiho_madjarov » Сря 10 дек 2008 22:28

Здравейте колеги.Моля Ви,кажете малко повече за климатроника-кога работи компресора,ако е на режим Икономичен работи ли,как стоят нещата.Може ли да духа само топло през зимата,подобно на парно,без да се затормозява двигателя в въртенето на компресора,просто да си работи само като парно.Пък и някой ако се сеща за нещо интересно относно темата за климатрониците,моля да напише някой ред,че българите сега тепърва започваме да учим за тия неща :oops:
Може въпроса ми да е супер глупав,ама дето ще се чудя с месеци и да си блъскам главата,реших да питам по знаещите от мен.
Благодаря Ви.
П.П. Пробвах с търсачката,ама немогах да намеря конкретен отговор на въпроса ми.

cougarAEK
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за климатроник

Мнениеот cougarAEK » Чет 11 дек 2008 0:55

tiho_madjarov написа:Здравейте колеги.Моля Ви,кажете малко повече за климатроника-кога работи компресора,ако е на режим Икономичен работи ли,как стоят нещата.Може ли да духа само топло през зимата,подобно на парно,без да се затормозява двигателя в въртенето на компресора,просто да си работи само като парно.Пък и някой ако се сеща за нещо интересно относно темата за климатрониците,моля да напише някой ред,че българите сега тепърва започваме да учим за тия неща :oops:
Може въпроса ми да е супер глупав,ама дето ще се чудя с месеци и да си блъскам главата,реших да питам по знаещите от мен.
Благодаря Ви.
П.П. Пробвах с търсачката,ама немогах да намеря конкретен отговор на въпроса ми.
Когато икономичният режим е включен компресора не работи, а също така компресора не топли никога само охлажда , изцяло си работи като парно като е включен икономичния режим, с тази разлика ,че може да подържа зададена температура като тегли хладен въздух от вън и го смесва с топлия

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Чет 11 дек 2008 2:37

Мисля, че темата е доста изчепателна
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... E%ED%E8%EA

Потребителски аватар
BluePower
Автомобил: Golf 4
Двигател:

Мнениеот BluePower » Чет 11 дек 2008 12:53

Абе моя климатроник сега в студено време си го включвам на максимални градуси и след тва си намялавам ако прекаленоо нагрее и няма никакав проблем нито пак чуствам да повишава разхода на гориво!

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Чет 11 дек 2008 21:06

От скоро и аз съм с климатроник и ми е интересно как се процедира зимата с него,как е най-добре?Трябва ли да е вкл. на АУТО или да е на най-високи градуси и какво ще рече това H1 което ми излиза след като подмине 29градуса?Изобщо приемам всякакви съвети :D

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Благодаря

Мнениеот tiho_madjarov » Чет 11 дек 2008 22:13

Благодаря ви много за мненията.Лятото ми беше ясно,ама сега като стана време за отопление и ми възникнаха тези въпроси,които ви зададох.Благодаря.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Чет 11 дек 2008 23:07

katcko написа:От скоро и аз съм с климатроник и ми е интересно как се процедира зимата с него,как е най-добре?Трябва ли да е вкл. на АУТО или да е на най-високи градуси и какво ще рече това H1 което ми излиза след като подмине 29градуса?Изобщо приемам всякакви съвети :D

Не е Н1, а HI съкращение от HIGH т.е. на MAX...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”