Vw_wV написа:Bobi_S13 написа:Калоян Кирилов написа:По новините чух за протестния митинг. Много жалко че не съм от София, иначе щях да съм там. Дано и в другите градове да има нещо подобно! Само гражданско неподчинение ще оправи нещата! Не да стоим и да си траем като мишки! Защото днес е онова момче, но недай си Боже утре може да е сина на някой колега!
За какво гражданско неподчинение говориш? След като държавата няма нищо общо във случея. Да не би Тя да им е наливала в устата, или ги е подстрекавала да риата момчето. Замислете се малко. Не винаги държавата и управниците са виновни. Това е до възпитание и култура. Всички в Студентски Град са като отвързани като ги няма мама и тате, или малкия град където всичко се разбира. Дават с рогата напред. Нали няма кой да разбере наще са далече. Хубаво напиеш се ама да се биеш в случея и да убиваш, не мога да го разбера. Не Държавата е виновна, а ние сме си виновни в отя случай. Не говоря конкретно за никой.
Абе ти да не си от тройната коалиция, а!!! Не била държавата виновна, ами кой е виновен, аз ли!защо спряха парите от ЕС за България, защо България е най-корумпираната държава в ЕС, защо България само паралиите имат право, защо съдебната система е толкова прогнила. Просто трябва да се протестира и то яко, не като в Гърция, а даже просто тук трябва да се взриви всичко, и парламент и съдебна палата и всичко изобщо. В България институциите на работят! Не виждате ли колегата дето по-горе е написал за прокурора дето не изисквал задържане на убийците, щото не му се занимавало. Това не може да се случи в правова държава. Затова е нужен протсет, гражданско неподчинение. Имам познат, който е извършил непредумишлено убийство, дадоха му условна 2 години. После го хванаха с 60 грама амфетамин, лежа 2 месеца в ареста и това беше. Просто като има пари, няма правосъдие. Ама докато има такива бастуни като тоя дето ми твърди, че държавата не била виновна, нищо няма да стане. Протеста не е за това, че някой се напил и убил някого. Протеста е заради неефективността и пълната незаинтересованост на българските институции
Само няма да обиждаш

Не съм от никви коалиции и нямам нищо общо с политиката.
Копупция ще има до тогава до когато има хора които дават. А това няма как да го спреш. Ти даваш ли на Катаджия като тръгне да пише акт или си го премълчаваш и отиваш и си плащаш глобата? И без да лъжеш

А ако искаш толкова да плюеш някой има Управници, държавата това сме ние, така плюеш и себеси включително. Името на държавате е България а не Сергей Станишев или който там искаш да ,, храниш''