При положение, че мога да си ги приспадна от данъците, дарението ще е с >30 % по-високо от моя страна, защото ми се водят "разход".
Сиреч вместо 1 лев, дето ми "се е откъснал от сърцето", бих дал 1,30.
Да бъдем добри в един по-различен ден - III. Дата и час!!!
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
извинявам се, че толкова късно го пиша - днес получих 40лв. от anger(Андрей) за благотворителната акция(тази или ако не се изхарчат - за следващата).
чаршафите са получени вече в софия, благодарение пак на anger
такова дарение всеки си "организира" лично... няма как аз или някой друг от клуба да ти попълним данъчната декларация. или аз не съм ти разбрала идеята
ISRalien, Rijo, питайте моля в болницата имат ли бланка за Договор за дарение или ние да си подготвим оттук. би трябвало да имат, но да знаем отсега.
чаршафите са получени вече в софия, благодарение пак на anger

Чудомир написа:При положение, че мога да си ги приспадна от данъците...
такова дарение всеки си "организира" лично... няма как аз или някой друг от клуба да ти попълним данъчната декларация. или аз не съм ти разбрала идеята

ISRalien, Rijo, питайте моля в болницата имат ли бланка за Договор за дарение или ние да си подготвим оттук. би трябвало да имат, но да знаем отсега.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Чудомир написа:Не си ме разбрала...Нямам време да си "организирам" неща...
След като е толкова сложно...Къде е разликата дали ще има дарителска квитанция на името на клуба или на мойто?
Все ми е тая, пари съм дал вече. Просто исках да дам идея за следващия път....
Гледай сега, малко да ти поясня как аз виждам нещата....
Тази акция се организира от Форумът, а не от клуба, а пък те са две различни неща
В случая не даряваш на клуба, а пък той на болницата, а всеки дарява само на болницата.
Клубът тук е от страната на дарителите, както ти и аз, а не Дареният!!!
Ако даряваш пари на клуба, ще ти се даде договор за дарение и ще си приспаднеш данъци!
В този случай обаче, ако искаш договор за дарение, трява за твоите 1.30 лв. примерно да искаш договор за дарение от болницата

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Намерихме решение!!
Колежката brumbar4e живее в къща (ехааа), и има достатъчно място, та ще закарам всичко у тях. Същата колежка ще изпрати по нейни колеги, които пътуват към Варна всеки ден с камиони, всичко, на 17-ти, и от офиса им във Варна направо като отидем на 19-ти сутринта ще ги вземем.
И цялата тая галимация щото живея в гарсониера и няма къде да се обърна
За това го мразя тоя град, ама това е друга тема...
Колежката brumbar4e живее в къща (ехааа), и има достатъчно място, та ще закарам всичко у тях. Същата колежка ще изпрати по нейни колеги, които пътуват към Варна всеки ден с камиони, всичко, на 17-ти, и от офиса им във Варна направо като отидем на 19-ти сутринта ще ги вземем.
И цялата тая галимация щото живея в гарсониера и няма къде да се обърна

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
batmilko написа:Чудомир написа:Не си ме разбрала...Нямам време да си "организирам" неща...
След като е толкова сложно...Къде е разликата дали ще има дарителска квитанция на името на клуба или на мойто?
Все ми е тая, пари съм дал вече. Просто исках да дам идея за следващия път....
Гледай сега, малко да ти поясня как аз виждам нещата....
Тази акция се организира от Форумът, а не от клуба, а пък те са две различни неща
В случая не даряваш на клуба, а пък той на болницата, а всеки дарява само на болницата.
Клубът тук е от страната на дарителите, както ти и аз, а не Дареният!!!
Ако даряваш пари на клуба, ще ти се даде договор за дарение и ще си приспаднеш данъци!
В този случай обаче, ако искаш договор за дарение, трява за твоите 1.30 лв. примерно да искаш договор за дарение от болницата
Никъде не съм писал, че искам нещо от клуба. Идеята беше точно такава каквато си я написал, а именно:
Хората, които имат контакт с заведението, което получава дарението (било то дом, болница или друго) просто да попитат дали то (заведението) може да издаде няква квитанция/договор/каквотоидае просто за да може хората да си ги приспадат от данъците.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Ами проста сметка.
Исках да дам 100 лв. Имам 20% облагане.
Teoretichno mozeh da dam 120 lw, a pak 100 da mi izljazat ot djoba, zashtoto 20 shtjaha da mi vyrnat ot danyzite. (Otdelno poneze ne znaeh i prevedoh bo bankov pyt do ISRAlien ne doidoha 100lv, a malko nad 80, zashtoto bankata si vze 20 lv bankovo obsluzvane.)
Koeto she reche: Nomera s kvitancijata ne e za da si spestja pari, a zashtoto pri edna i syshta neto suma ot moja lichen djob (sirech 100 lv) decata v edinija sluchai she poluchat 100, a v drugija 120 lv (davam 120, ama si vryshtam 20, sirech efektivno sym dal pak 100).
Njama nuzda da
im temata poveche, sled kato smjatate che njama smisyl, OK. Za men 20% razlika v sumata, kojato decata she poluchat (a ne az shte spestja) si e velichina.
P.S. Na Kredora mu lispvat "polovinata" bukvi, pone na standartnata nemska QWERTZ klaviatura ne namerih nikyde "z", "sh", "sht"
Исках да дам 100 лв. Имам 20% облагане.
Teoretichno mozeh da dam 120 lw, a pak 100 da mi izljazat ot djoba, zashtoto 20 shtjaha da mi vyrnat ot danyzite. (Otdelno poneze ne znaeh i prevedoh bo bankov pyt do ISRAlien ne doidoha 100lv, a malko nad 80, zashtoto bankata si vze 20 lv bankovo obsluzvane.)
Koeto she reche: Nomera s kvitancijata ne e za da si spestja pari, a zashtoto pri edna i syshta neto suma ot moja lichen djob (sirech 100 lv) decata v edinija sluchai she poluchat 100, a v drugija 120 lv (davam 120, ama si vryshtam 20, sirech efektivno sym dal pak 100).
Njama nuzda da

P.S. Na Kredora mu lispvat "polovinata" bukvi, pone na standartnata nemska QWERTZ klaviatura ne namerih nikyde "z", "sh", "sht"
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ISRаlien - има 40лв. в мен за благотворителната акция в болницата (или следващата такава) от Андрей (anger) от Пловдив, да ги впишеш във второто мнение
и с Гелето как върви 'сделката' - информация?
п.п.
по повод горния пост: като правя превод в БГ на приятел или познат отивам директно в клон на банката, където е сметката на получателя и внасям все едно наредител е притежателя на сметката, обаждам му се да си види сметката, че има плюс и не плащам никакви комисионни на тия 'цедачки'.

и с Гелето как върви 'сделката' - информация?
п.п.
по повод горния пост: като правя превод в БГ на приятел или познат отивам директно в клон на банката, където е сметката на получателя и внасям все едно наредител е притежателя на сметката, обаждам му се да си види сметката, че има плюс и не плащам никакви комисионни на тия 'цедачки'.