Хора кажете някой майстор в София дето да му оставя колата и да я оправи - тези дето познавам или са заети или се отказват след втория ден.
Проблема (описъл съм го подробно в друга тема във форума) :
1. Сутрин трудно пали, не държи обороти, гасне, притрисва, няма мощност. След 5 мин каране се оправя.
2. Оборотите по светофарите леко мърдат
Диагностиките показват грешка "Бедна смес"
До сега ми направиха следните процедури:
1. изчистиха ми клапата
2. калибрираха ми
3. смениха масло и маслен филтър
4. смениха свещите
5. смениха горивния филтър
6. Ползвах редекс към бензина
7. смениха Темп. датчик на водата
8. махнах целия Газов инжекцион
Колата е следната: VW Golf IV 1998 1.6-SR AKL
Мерси!
Препоръчайте майстор за Голф 4 1,6 AKL
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Препоръчайте майстор за Голф 4 1,6 AKL
Последна промяна от askin на Съб 13 дек 2008 10:52, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а
andro_ написа:Закачиха ли ти колата на Ваг-Ком?
Какво каза той?
Грешки?
Я вземи откачи ламбда сондата,т.е. откачи й буксата и виж как е.
Ще гори повече,но само виж как ще се държи без нея.
Закачай/откачай на неработещ двигател.
VAG-COM - няма грешки, освен че задния ми прозорец не работи (което си е вярно)
Къде е тая букса? първата ми работа утре ще е това. Казаха ми от БОШ сервиза и VW сервиза че Ламдата ми е Ок - пръснали са бензин отгоре и датчка - отговарял, но все пак колата беше загряла. Стойността на ламдата ми е статична , въпреки че четох че трябва да мърда между 0 и 1 ват.
Опасно ли е да извядя дебитомера и да карам така?
Също и купих си бързостариращ спрей казаха ми да пръскам по колекторите за да видя дали не дърпа въздух отнякъде, мисля да запаля утре и да пръскам......
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз карах 1 седмица без свързан дебитомер
,защото сменях възд.филтър и бях вадил буксата,после не я бях сложил.Вдигна разхода.
Иначе съм го мерил,работи си.
Ламбдата трябва да сменя стойности,но щом в Бош сервиз са ти казали че е читава,а ти си видял че стойностите не мърдат....хм знам ли.
Принципно ламбдата трябва да ти е забита в катализатора,конектора при мене между ламбдата и кабелите на мотора е вдясно,близо до изпускателния колектор. Огледай се.Трябва да е нещо четирикабелно.
Най-добре иди при Никси или Ваското.

Иначе съм го мерил,работи си.
Ламбдата трябва да сменя стойности,но щом в Бош сервиз са ти казали че е читава,а ти си видял че стойностите не мърдат....хм знам ли.
Принципно ламбдата трябва да ти е забита в катализатора,конектора при мене между ламбдата и кабелите на мотора е вдясно,близо до изпускателния колектор. Огледай се.Трябва да е нещо четирикабелно.
Най-добре иди при Никси или Ваското.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а
niks76 написа:виж Ваското1 или Никси
координатите са им в клубни сервизи
Ще пробвам с Никси (и по точно Мишо) утре. С Ваското1 няколко пъти говорих ама все нещо е зает а и неще да му оставя колата.

- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
[quote="andro_"]
Не не е на катализатора а на тръбите точно до снадката.
Като погледнеш под колата от дясно /някаъде то1но под пасажерската седалка/ ще видиш една черна пластмасова кутия на пода завита с една гайка - е там е буксата на сондата.
Като погледнеш под колата от дясно /някаъде то1но под пасажерската седалка/ ще видиш една черна пластмасова кутия на пода завита с една гайка - е там е буксата на сондата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
egoist_ok написа:andro_ написа:Принципно ламбдата трябва да ти е забита в катализатора,конектора при мене между ламбдата и кабелите на мотора е вдясно,близо до изпускателния колектор. Огледай се.Трябва да е нещо четирикабелно.
Възможно е.
При мен е в катализатора,на 4-рката 1.6 може и да е преди катализатора.
Не съм бърникал под четворков капак.

- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
И аз немисля че е от ламбата
Междо другото има ламбда сонди с подгряване. Тези са с четири жички: две или една от тях са 0 една е за подгряването и една за сигнала. Демек бързодействаща ламбда която дава показания до 20сек. след като запалиш двигателя. Работната температура на ламбдата е 400-600градуса минимум!
На 1.8Т двигателя са 2 ламбди. Една преди и една след(в) катализатора. Направено е с цел да се следи дали катализатора работи правилно. Има ли за пушване и т.н.

Междо другото има ламбда сонди с подгряване. Тези са с четири жички: две или една от тях са 0 една е за подгряването и една за сигнала. Демек бързодействаща ламбда която дава показания до 20сек. след като запалиш двигателя. Работната температура на ламбдата е 400-600градуса минимум!
На 1.8Т двигателя са 2 ламбди. Една преди и една след(в) катализатора. Направено е с цел да се следи дали катализатора работи правилно. Има ли за пушване и т.н.

Re: Препоръчайте майстор за Голф 4 1,6 AKL
askin написа:Хора кажете някой майстор в София дето да му оставя колата и да я оправи - тези дето познавам или са заети или се отказват след втория ден.
1. Сутрин трудно пали, не държи обороти, гасне, притрисва, няма мощност. След 5 мин каране се оправя.
1. изчистиха ми клапата
2. калибрираха ми
4. смениха свещите
7. смениха Темп. датчик
Мерси!
Колега, махна ли газовата? Ако ДА, пак ли се забелязват проблемите след това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Препоръчайте майстор за Голф 4 1,6 AKL
tonyM написа:askin написа:Хора кажете някой майстор в София дето да му оставя колата и да я оправи - тези дето познавам или са заети или се отказват след втория ден.
1. изчистиха ми клапата
2. калибрираха ми
4. смениха свещите
7. смениха Темп. датчик
Мерси!
Колега, махна ли газовата? Ако ДА, пак ли се забелязват проблемите след това?
Махнах - ДА;
Пак ли продължават: ДА
Преди да сложат газовата нямах проблеми, с газовата на другия ден отидох до Плевен и се върнах (изхаричих 1 резервоар)- на следващия ден или 1-2 (не помня точно) дена след това се почнаха проблемите. Първо на газ взе да не държи обороти а после и да не пали нормално на Бензин. Преди това минах 7-8000 км с колата без 1 проблем- винаги палеше от раз
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”