Избор на градска джипка :)
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Какво изобщо сравнявате Нива и Витара? Човека написа че му трябва за градско и за риба. Едва ли ще ходи предимно за риба... Нива не съм карал но докато карах трабант издухвах десетки ниви на магистралата като крайпътни камъни. Смятайте колко вървят за да ги карат с 80. Това нещо е само и единствено за горските да ходят по гори и долове без значение комфорта.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Избор на градска джипка :)
FreeSoul написа:Баща ми му писна от спортните ми окачвания и реши,че иска нещо с което да се движи из града и да ходи за риба. Понеже хич ме няма с тези джипки питам тук и очаквам мнения от преки впечатления. Става въпрос за тези малките въшки за предпочитане с 4 врати, а не за онези подвижни ракли и шкафове. Като ограничение в парите да кажем 4-5к.
Няма претенции за бензин дизел, предполагам,че за 4х4 дизела е по-подходящ. Ако е възможно и да се изключва това 4х4, че няма всеки ден да гази из тиняци...
Благодаря на всички отзовали се...
.. колега .. за тези пари ти препоръчвам да забравиш за джип .. друсат .. чупят се много, като се карат 90% по асвалт .. имат дебела подръжка и т.н. .. аз също го направих .. и се обзаведох със Субару Легаси 2.2 комби .. комфортно е .. гори 12 газ в града .. комбитата /с ръчни скорости/ имат понижаваща предавка, клима, АБС и всичко, което да те накара да се чувстваш комфортно .. колицата понася и вдигане на по-високи гуми /само трябва да еднакви/ .. аз така съм направил и донякъде съм елиминирал единствения недостатък .. по нисък клиреранс в сравнение с джиповете .. поддръжката ще ти е колкото на едно Ауди 100 Куатро .. което също ти е вариант .. защото щом о търсиш за баща ти .. и ако и той е като моя .. на джипка къса база .. немож го качи посмъртно .. след всеки преход над 30 км. ще е като разглобен от друсането и шума .. те си искат вече по комфортничко да им е .. м/у другото .. Суби с ръчни ще ти е по трудно да намериш .. повечето са автомати /4 ск./ .. това е даже още по добър вариант .. малко по високия разход на автомата се елиминира като се извади един бушон /виж в Субару клуб Б-я/ .. така "отцепваш" задния мост .. но и без това разхода ти ще е под 13-14 газ ..
- Stefan 0201
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имал съм много и всякакви джипове а най-много съм имал Витарки,,над 30,,.По евтин джип за обслужване и каране не съм имал,а разхода на гориво си е около9-10.Много здрава и проходима и досега ходова част на Витара не съм правил,просто не се чупи,,.Относно нивата мога да кажа че е много проходима евтина за подръжка но много чуплива,така че едното за сметка на другото.Имах ниви но те ме разсипаха от досадни ремонти.За проходимоста Нива-Витара ще кажа че там кадето ходи Нивата ходи и Витарата.В момента имам 4 Витари и според мен това е най,,сиромашкия,,джип,просто не хаби пари.
патрол(ок 90та г
паджеро( ок 90та г.)
витара
тва е мойта класация около тея пари
Фронтера...мне,
Г класа(военната джипка,не нагласените)-държат пари,защото са търсени от офроуд маниаците..4ръннър-малиии,няма такъв изверг..ама читав-трудно се намира,пък и е доста дървен вътре...
логичното-витара,само че доколкото знам-има модели които не са 4х4
паджеро( ок 90та г.)
витара
Фронтера...мне,
Г класа(военната джипка,не нагласените)-държат пари,защото са търсени от офроуд маниаците..4ръннър-малиии,няма такъв изверг..ама читав-трудно се намира,пък и е доста дървен вътре...
- Stefan 0201
- Автомобил:
- Двигател:
chy написа:патрол(ок 90та г
паджеро( ок 90та г.)
витара
Фронтера...мне,
Колега всички витари са 4Х4 и,,бавни скорости,,
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”