Пробвай ето тук - http://www.bgautoclima.com/usluigi.html
Доколкото разгледах хората се занимават с монтаж на допълнителен климатик DIAVIA и предполагам имат идея какво може да му е на твоя....не гарантирам ама нищо не пречи да звъннеш и да ги питаш дали имат желание да го погледнат.
Успех!
Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3---------РЕШЕН
Re: Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3
Здравейте отново,след доста време най-после намерих някой който може да ми помогне за климатроника.Оказа се компютъра на климатроника.Изтрила се е някаква памет и сега жичкаджията ми я възтановява и утре пак ще си имам климатроник.Каза ми,че това ставало рано или късно и не е било проблема в това,че е постоянно включен.Просто му е дошло времето.И така я приключвам тази тема.Това ще ми струва 40 лева и месец и половина ядове
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
deyan83 написа:Здравейте отново,след доста време най-после намерих някой който може да ми помогне за климатроника.Оказа се компютъра на климатроника.Изтрила се е някаква памет и сега жичкаджията ми я възтановява и утре пак ще си имам климатроник.Каза ми,че това ставало рано или късно и не е било проблема в това,че е постоянно включен.Просто му е дошло времето.И така я приключвам тази тема.Това ще ми струва 40 лева и месец и половина ядове
Доколкото знам всички чипове,които се вграждат в подобен род електроника са ROM-памети....демек read-only...не ми е ясно как ще се изтрие а още повече как пък ше я възстанови....трябва да намери празен ROM,да изчете паметта от здрав такъв контролер и да я налее обратно в твоя.Така или иначе климатрониците имат и една част,която е от тип RAM ,където се помни информацията за последния режим в който си го оставил ама ако тя се прецака нямаше да ти помни последното състояние на настройките....а не да не тръгва изобщо.
Според мен нещо те пързаля здраво и по-скоро е била някоя спойка или нещо такова...заради което няма как да ти вземе толкова много пари.Или някакъв по-дребен дефект.Това с тези памети звучи доста сложно на пръв поглед ама и също толкова невъзможно.Трябва италианците да са идиоти да направят климатроник с E-пром или ЕЕ-пром...и тогава вече съм склонен да се съглася,че може да се затрие програмата от чипа....ама за да я възстанови му трябва абсолютно същия контролер - иначе няма откъде да я копира....и аз лично под 100лв няма въобще да се захвана.Все пак трябва да се разпои чипа от здравия контролер и този от твоята платка.Да се сложат на две цокълчета и да се почне копирането....това отнема бая време и крие бая рискове и при отпояването и при презаписа (тва е процесор на 15-20 години и никой не знае кога ще му дойде времето).
Здарсти.Не разбирам колкото теб,но мога да ти кажа няколко факта.Колата ми е готова,току-що я взех от майстора.РАБОТИИИИИИ
.Та така,значи сега се даржи много по различно климатроника.Мисля,че даже сега вече работи както трябва.Преди като го пуснех или като го оставя пуснат,като дам стартер и тръгваше да върти моментално,което според мен не би трябвало да е така.А сега като го пусна и му трябват 5-10 сек. да го поизмисли първо и чак тогава тръгва.Преди компресора ми се влк. и на топло и на студено и не се изключваше като достигне температурата която съм задал(през зимата за да карам с парно от двигателя трябваше да дам ЕКОНОМ)иначе си работеше компресора,а сега сам си се изключва като загрее колата и започва да духа без компресор.Относно паметта която каза,че имал за да помни последната зададена функция-със сигорност преди не съм имал такава,защото винаги ми се включвал на едно и също положение.Но сега още не съм забеязал дали ще помни на какво съм го оставил-утре ще проверя.Майстора каза нещо от сорта на '' бая работа беше,разчертал съм наново пътеките'' или нещо от сорта.Лакирал ми е платката наново.А и днес си говорих с един колега който ми препоръча този майстор и който също е доста на ТИ с електрониката и като му обясних какво ми беше казал вчера майстора,че трябва да презапише паметта и той отговори ''аааааааа да!!!-той може да ги възтановява''.И така с мойте проблеми с клима-та.Пък дори и да ме е метнал за това което казва,че е направил аз съм доволен,защото вече 2-ри месец ме заболяха ръцете за стържа лед от стъклото.А и 50 лева ги давам всяка събота в кръчмата
Бях си приготвил 300лв така,4е....... 
.Та така,значи сега се даржи много по различно климатроника.Мисля,че даже сега вече работи както трябва.Преди като го пуснех или като го оставя пуснат,като дам стартер и тръгваше да върти моментално,което според мен не би трябвало да е така.А сега като го пусна и му трябват 5-10 сек. да го поизмисли първо и чак тогава тръгва.Преди компресора ми се влк. и на топло и на студено и не се изключваше като достигне температурата която съм задал(през зимата за да карам с парно от двигателя трябваше да дам ЕКОНОМ)иначе си работеше компресора,а сега сам си се изключва като загрее колата и започва да духа без компресор.Относно паметта която каза,че имал за да помни последната зададена функция-със сигорност преди не съм имал такава,защото винаги ми се включвал на едно и също положение.Но сега още не съм забеязал дали ще помни на какво съм го оставил-утре ще проверя.Майстора каза нещо от сорта на '' бая работа беше,разчертал съм наново пътеките'' или нещо от сорта.Лакирал ми е платката наново.А и днес си говорих с един колега който ми препоръча този майстор и който също е доста на ТИ с електрониката и като му обясних какво ми беше казал вчера майстора,че трябва да презапише паметта и той отговори ''аааааааа да!!!-той може да ги възтановява''.И така с мойте проблеми с клима-та.Пък дори и да ме е метнал за това което казва,че е направил аз съм доволен,защото вече 2-ри месец ме заболяха ръцете за стържа лед от стъклото.А и 50 лева ги давам всяка събота в кръчмата
Бях си приготвил 300лв така,4е....... 
Ето я и платката,ако някой има същия проблем,а аз съм сигорен,че ще има за знае за коя платка да се оглежда.При мен е хваната с една планка под жабката
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3---------РЕШЕН
Евала на човека...дори да не е бил това проблема в крайна сметка важното е,че си имаш вече адекватен климатроник 
Просто практически има два варианта - или ти е взел много малко пари за това,което казваш,че е направил (понеже само едно четене на памет на повечето места е поне 20-тачка а записа различно според чипа,програматора,големината на паметта и т.н.) или пък ти е взел много пари за дребна работа.И в двата случая и аз бих дал 40лв че и повече пари на някой,който кажече може да ми оправи прецакания контролер на климатроника (да не ми се налага както се казва ама знае ли човек) и то без да се замисля защото не се чак толкова много пари.
А иначе за паметта - поне заводския като го оставиш на някакви градуси си тръгва после на тях...не помни настройките за потока на въздуха ама градусите си ги помни
Тръгва в Ауто със предишните зададени градуси.
Успех!
Просто практически има два варианта - или ти е взел много малко пари за това,което казваш,че е направил (понеже само едно четене на памет на повечето места е поне 20-тачка а записа различно според чипа,програматора,големината на паметта и т.н.) или пък ти е взел много пари за дребна работа.И в двата случая и аз бих дал 40лв че и повече пари на някой,който кажече може да ми оправи прецакания контролер на климатроника (да не ми се налага както се казва ама знае ли човек) и то без да се замисля защото не се чак толкова много пари.
А иначе за паметта - поне заводския като го оставиш на някакви градуси си тръгва после на тях...не помни настройките за потока на въздуха ама градусите си ги помни
Успех!