Пробвай ето тук - http://www.bgautoclima.com/usluigi.html
Доколкото разгледах хората се занимават с монтаж на допълнителен климатик DIAVIA и предполагам имат идея какво може да му е на твоя....не гарантирам ама нищо не пречи да звъннеш и да ги питаш дали имат желание да го погледнат.
Успех!
Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3---------РЕШЕН
Re: Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3
Здравейте отново,след доста време най-после намерих някой който може да ми помогне за климатроника.Оказа се компютъра на климатроника.Изтрила се е някаква памет и сега жичкаджията ми я възтановява и утре пак ще си имам климатроник.Каза ми,че това ставало рано или късно и не е било проблема в това,че е постоянно включен.Просто му е дошло времето.И така я приключвам тази тема.Това ще ми струва 40 лева и месец и половина ядове
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
deyan83 написа:Здравейте отново,след доста време най-после намерих някой който може да ми помогне за климатроника.Оказа се компютъра на климатроника.Изтрила се е някаква памет и сега жичкаджията ми я възтановява и утре пак ще си имам климатроник.Каза ми,че това ставало рано или късно и не е било проблема в това,че е постоянно включен.Просто му е дошло времето.И така я приключвам тази тема.Това ще ми струва 40 лева и месец и половина ядове
Доколкото знам всички чипове,които се вграждат в подобен род електроника са ROM-памети....демек read-only...не ми е ясно как ще се изтрие а още повече как пък ше я възстанови....трябва да намери празен ROM,да изчете паметта от здрав такъв контролер и да я налее обратно в твоя.Така или иначе климатрониците имат и една част,която е от тип RAM ,където се помни информацията за последния режим в който си го оставил ама ако тя се прецака нямаше да ти помни последното състояние на настройките....а не да не тръгва изобщо.
Според мен нещо те пързаля здраво и по-скоро е била някоя спойка или нещо такова...заради което няма как да ти вземе толкова много пари.Или някакъв по-дребен дефект.Това с тези памети звучи доста сложно на пръв поглед ама и също толкова невъзможно.Трябва италианците да са идиоти да направят климатроник с E-пром или ЕЕ-пром...и тогава вече съм склонен да се съглася,че може да се затрие програмата от чипа....ама за да я възстанови му трябва абсолютно същия контролер - иначе няма откъде да я копира....и аз лично под 100лв няма въобще да се захвана.Все пак трябва да се разпои чипа от здравия контролер и този от твоята платка.Да се сложат на две цокълчета и да се почне копирането....това отнема бая време и крие бая рискове и при отпояването и при презаписа (тва е процесор на 15-20 години и никой не знае кога ще му дойде времето).
Здарсти.Не разбирам колкото теб,но мога да ти кажа няколко факта.Колата ми е готова,току-що я взех от майстора.РАБОТИИИИИИ
.Та така,значи сега се даржи много по различно климатроника.Мисля,че даже сега вече работи както трябва.Преди като го пуснех или като го оставя пуснат,като дам стартер и тръгваше да върти моментално,което според мен не би трябвало да е така.А сега като го пусна и му трябват 5-10 сек. да го поизмисли първо и чак тогава тръгва.Преди компресора ми се влк. и на топло и на студено и не се изключваше като достигне температурата която съм задал(през зимата за да карам с парно от двигателя трябваше да дам ЕКОНОМ)иначе си работеше компресора,а сега сам си се изключва като загрее колата и започва да духа без компресор.Относно паметта която каза,че имал за да помни последната зададена функция-със сигорност преди не съм имал такава,защото винаги ми се включвал на едно и също положение.Но сега още не съм забеязал дали ще помни на какво съм го оставил-утре ще проверя.Майстора каза нещо от сорта на '' бая работа беше,разчертал съм наново пътеките'' или нещо от сорта.Лакирал ми е платката наново.А и днес си говорих с един колега който ми препоръча този майстор и който също е доста на ТИ с електрониката и като му обясних какво ми беше казал вчера майстора,че трябва да презапише паметта и той отговори ''аааааааа да!!!-той може да ги възтановява''.И така с мойте проблеми с клима-та.Пък дори и да ме е метнал за това което казва,че е направил аз съм доволен,защото вече 2-ри месец ме заболяха ръцете за стържа лед от стъклото.А и 50 лева ги давам всяка събота в кръчмата
Бях си приготвил 300лв така,4е....... 

Ето я и платката,ако някой има същия проблем,а аз съм сигорен,че ще има за знае за коя платка да се оглежда.При мен е хваната с една планка под жабката
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голям проблем с КЛИМАТРОНИК на Пасат В3---------РЕШЕН
Евала на човека...дори да не е бил това проблема в крайна сметка важното е,че си имаш вече адекватен климатроник 
Просто практически има два варианта - или ти е взел много малко пари за това,което казваш,че е направил (понеже само едно четене на памет на повечето места е поне 20-тачка а записа различно според чипа,програматора,големината на паметта и т.н.) или пък ти е взел много пари за дребна работа.И в двата случая и аз бих дал 40лв че и повече пари на някой,който кажече може да ми оправи прецакания контролер на климатроника (да не ми се налага както се казва ама знае ли човек) и то без да се замисля защото не се чак толкова много пари.
А иначе за паметта - поне заводския като го оставиш на някакви градуси си тръгва после на тях...не помни настройките за потока на въздуха ама градусите си ги помни
Тръгва в Ауто със предишните зададени градуси.
Успех!

Просто практически има два варианта - или ти е взел много малко пари за това,което казваш,че е направил (понеже само едно четене на памет на повечето места е поне 20-тачка а записа различно според чипа,програматора,големината на паметта и т.н.) или пък ти е взел много пари за дребна работа.И в двата случая и аз бих дал 40лв че и повече пари на някой,който кажече може да ми оправи прецакания контролер на климатроника (да не ми се налага както се казва ама знае ли човек) и то без да се замисля защото не се чак толкова много пари.
А иначе за паметта - поне заводския като го оставиш на някакви градуси си тръгва после на тях...не помни настройките за потока на въздуха ама градусите си ги помни

Успех!