Активиране на Xenon със VAG-COM Passat B5???

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kickdown
Автомобил: 2008 Tiguan TF + 2017 Seat Ateca
Двигател: CBAB

Активиране на Xenon със VAG-COM Passat B5???

Мнениеот kickdown » Пет 12 дек 2008 19:29

Понеже старите ми фарове бяха оригиналните H7 на 55W, сега сложих D2S на 35W и разликата в мощността на фаровете предизвиква светене на лампата на акумулатора. Та за да не се разправям със някакви резистори и тн. има ли начин със VAG-COM да активирам Xenon-a за да не прави грешки????

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 12 дек 2008 19:45

може през ВАГ ком

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Пет 12 дек 2008 20:06

santo_trafficante написа:може през ВАГ ком

Това е ясно :) Въпросът е как точно става, ако някой има представа от точната процедура, знам само, че от меню 09 Central Electric, ама след това незнам какво да правя. :?:

ПП Моя Vag-Com e 3.11

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Пет 12 дек 2008 21:20

Колега, не че съм голям специалист, но какво общо има лампата на акумулатора със смяната на крушките? Аз също карам такъв пасат, а и доста ксенона съм монтирал /на други модели/ и никога не е светвала тази лампа. Твоят пасат няма индикация за изгоряла крушка и не би трябвало да свети нищо по таблото. Също така няма да можеш да активираш xenon просто защото липсва фабрично такъв. Просто няма да те пусне до този контролер. Каква е грешката която ти дава?

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Пет 12 дек 2008 21:27

mi_ho написа:Колега, не че съм голям специалист, но какво общо има лампата на акумулатора със смяната на крушките? Аз също карам такъв пасат, а и доста ксенона съм монтирал /на други модели/ и никога не е светвала тази лампа. Твоят пасат няма индикация за изгоряла крушка и не би трябвало да свети нищо по таблото. Също така няма да можеш да активираш xenon просто защото липсва фабрично такъв. Просто няма да те пусне до този контролер. Каква е грешката която ти дава?

Ами просто ми свети лампата на акумулатора, като дам гас. Алтернатора, ел системата и акумулатора са перфектни. Това почна да го прави след като сложих Xenon-a, затова ми казаха, че трябва да го активирам през Vag-Com и всичко, ще се оправи. Затова ще активирам модула, за да изчезне този проблем.

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Пет 12 дек 2008 21:38

Тази лампа свети когато няма достатъчно напрежение от алтеранатора. Ти сменяш 55W с 35W. Тоест още повече облекчаваш алтернатора. Другаде е проблемът. Ако не ти се вярва - добре. Сложи "релета", от тези които имитират 55W крушка или махни ксенона. Просто за проба. Ще видиш какъв е резултата.
Алтернатора, ел системата и акумулатора са перфектни - това от къде го разбра?

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Пет 12 дек 2008 21:46

mi_ho написа:Тази лампа свети когато няма достатъчно напрежение от алтеранатора. Ти сменяш 55W с 35W. Тоест още повече облекчаваш алтернатора. Другаде е проблемът. Ако не ти се вярва - добре. Сложи "релета", от тези които имитират 55W крушка или махни ксенона. Просто за проба. Ще видиш какъв е резултата.
Алтернатора, ел системата и акумулатора са перфектни - това от къде го разбра?

Така твърдят младежите от Сакар Ауто, пък и правя диагностика със Vag-Com и там открива 2 грешки, които нямат много общо с ел. системата (една в комфорт модула и една със уреда за измерване на горивато). Също така след монтажа на Ксенона, със светването на лампата за акумулатра, се появяват и смущения (пращене) в радиото (серийната система за Highline, на Blaupunkt) и го прави само в радио режим, кожато чете от чейнджъра, няма грам пращене или смущения, независимо от лампата на акумулатора. Същият проблем със лампата на акумулатора след HID конверсия съм го виждал на Audi A6 2002 година камо, че там конверсията беше не H7->D2S, а H7->H7 HID. Затова си мисля, че това е ключа от пещерата.

mi_ho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi_ho » Пет 12 дек 2008 22:01

ОК. Изключи баластите и включи обикновенни крушки. Ако е така както ти казваш би трябвало да си решиш проблема. За радиото съм съгласен. Случва се понякога. Оправя се с допълнителна маса на баласта, смяна на местата им или пък не се оправя - божа работа /или по-точно китайска/, но това с лампа на акумулатора не съм го срещал. Откъде е захранен баласта - от инсталацията на колата или отделно?

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 12 дек 2008 23:13

kickdown написа:Също така след монтажа на Ксенона, със светването на лампата за акумулатра, се появяват и смущения (пращене) в радиото

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... sc&start=0

Потребителски аватар
kickdown

Мнениеот kickdown » Нед 14 дек 2008 14:00

mi_ho написа:ОК. Изключи баластите и включи обикновенни крушки. Ако е така както ти казваш би трябвало да си решиш проблема. За радиото съм съгласен. Случва се понякога. Оправя се с допълнителна маса на баласта, смяна на местата им или пък не се оправя - божа работа /или по-точно китайска/, но това с лампа на акумулатора не съм го срещал. Откъде е захранен баласта - от инсталацията на колата или отделно?

От инсталацията на колата :roll:

Върни се в “Passat”