Винетки за 2006 !!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Jorge
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jorge » Пет 03 фев 2006 13:33

Обаче във vinetki.bg снимката на магистралата е страшна - на път с дясно движение колата се движи на обратно... :twisted:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 03 фев 2006 13:36

Jorge написа:Обаче във vinetki.bg снимката на магистралата е страшна - на път с дясно движение колата се движи на обратно... :twisted:

Дизайнерско решение се казва т'ва :lol: Флипнал е снимката огледално. Ако се увеличи снимката, няма да се учудя ако номера е огледален :lol: (или е английска снимка)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 03 фев 2006 13:38

да стане движението като в англия....!!!!голям смях ше падне.дизайнера май не си е доспал :lol:

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Пет 03 фев 2006 13:48

lupe Вие луди ли сте, дясното платно в ремонт, лявото е двупосочно mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 03 фев 2006 13:55

а колата в другата лента дето се вижда в дъното? :roll:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 03 фев 2006 13:56

Varbona написа:lupe Вие луди ли сте, дясното платно в ремонт, лявото е двупосочно mhihi

НЕ Е в ремонт :-) И в другата лента има кола. И даже да е в ремонт, по-близката кола ПАК кара в лявата лента

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Съб 04 фев 2006 17:14

Аз си я купих в началото на миналия месец и мислех още тогаз да я залепя ,но добре че ме подсетихте утре задължително ще я залепя.

Потребителски аватар
Mackata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Привет

Мнениеот Mackata » Съб 11 фев 2006 21:02

ЗАКОН
ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
от 2003 г.; изм., (Обн., ДВ, бр. 20 от 05.03.1999 г. и изм. с § 4 от Закона за деноминация на лева - бр. 20 от 1999 г.; изм., бр. 1 от 2000 г.; изм. и доп., бр. 43 от 2002 г., бр. 76 от 2002 г.; доп., бр. 16 от 2003 г., бр. 22бр. 6 от 2004 г., бр. 70 от 10.08.2004 г. - в сила от 01.01.2005 г.; изм. и доп., бр. 85 от 2004 г.; изм., бр. 115 от 2004 г.; изм. и доп., бр. 79, бр. 92, изм. ДВ бр. 99, доп. ДВ бр. 102, изм. доп. ДВ бр. 103, изм. ДВ бр. 105/2005 г.)
Глава първа
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване, изискванията към пътните превозни средства за участие в движението по тези пътища, изискванията за правоспособност на водачите на пътните превозни средства, правата и задълженията на участниците в движението и на съответните служби и длъжностни лица, както и принудителните мерки, които се прилагат, и наказанията за нарушаване на разпоредбите на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове.
(2) Целта на този закон е да се опазват животът и здравето на участниците в движението по пътищата, да се улеснява тяхното придвижване, да се опазват имуществото на юридическите и физическите лица, както и околната среда от замърсяването от моторните превозни средства.
Чл. 2. (1) Отворен за обществено ползване е всеки път, условията за използване на който са еднакви за всички участници в движението. Лицата, стопанисващи пътища, които не са отворени за обществено ползване, са длъжни да ги обозначат.
(2) Всеки има право да се движи по пътищата, отворени за обществено ползване, като спазва установените правила за движение.
(3) (Изм., ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Този закон се прилага и за пътищата, които не са отворени за обществено ползване, освен ако с други правни разпоредби или от собственика или администрацията, управляваща пътя е определено друго. Компетентността на органите за контрол по този закон не се разпростира върху пътищата, които не са отворени за обществено ползване.
Чл. 3. (1) (Доп., ДВ, бр. 85 от 2004 г.) Лицата, които стопанисват пътищата, ги поддържат изправни с необходимата маркировка и сигнализация за съответния клас път, организират движението по тях така, че да осигурят условия за бързо и сигурно придвижване и за опазване на околната среда от наднормен шум и от замърсяване от моторните превозни средства.
(2) (Доп., ДВ, бр. 43 от 2002 г.) За организиране на движението по пътищата се използват светлинни сигнали, пътни знаци и пътна маркировка върху платното за движение и крайпътните съоръжения, които се поставят само след възлагане от собственика или администрацията, управляваща пътя, при условия и по ред, определени с наредбата по ал. 3
(3) (Изм., ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Условията и редът за организиране на движението по пътищата, отворени за обществено ползване, се определят с наредба на министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Чл. 4. При необходимост движението по пътищата се регулира от упълномощени за това длъжностни лица.
Бла бла бла.....та да си дойдем на думата.
2005 карах без винетка
2006 пак ще карам без винетка
2020 пак ще карам без винетка
Докато не оправят пътищата,.
Защо не са оправени пътищата ?
Събраха ви миналата година 90 000 000 лева.
И пак си ги плащате !!!
Мазохизъм ли е това ?
Рецидив ли ?
Не ви разбирам честно.
Колата ми е в бокса от 3 седмици
Във форума постоянно пускам запитвания за части
Доста си и купих......накратко.....преден заден мост, рейка, шарнири, накрайници, маншони и т.н.
Плюс труда....ще ми легне около 1000 лева.
Ами как няма да платя 58 за винетка
С най-голямо удоволствие ама да имам път, а аз няма

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 11 фев 2006 21:55

добре де протест ама като ти напишат акт 200лв примерно и голямата работа че не си дал 58лв.
а миналата година карах със седмични и месечна един път и ми излезе по-евтино

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Съб 11 фев 2006 22:18

Моето лично мнение е, че не е въпроса в това кое ни излиза по-евтино (седмични, месечни или незнам си какви винетки) а във това, че ТОЯ народ - аз, ти, ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС СИ ПЛАЩА!, а този който трябва да свърши работата се прави, че не разбира, и мисля че е крайно време някой да удари по масата и да каже БАСТА ! ВАШТА МАМА ! СТИГА СТЕ НИ КРАЛИ !
Моля, простете, че съм толкова емоционален, но ако при тебе дойде клиент, плати ти за една работа и ти не я свършиш какво ще стане!? Може и да ти счупи главата. В същност някой плаща ли ти за не свършена работа? На мен до сега не ми се е случвало. Само, че в случая НИЕ СМЕ КЛИЕНТИТЕ, А дЪРЖАВАТА - ИЗПЪЛНИТЕЛЯ и купувайки си винетки, ние СИ ПЛАЩАМЕ ЗА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА. Но същата тая държава ни глобява и ни съставя актове когато неискаме да си платим за това, че тя не си върши работата!
Прав(а) е колегата(колежката) Mackata и напълно се солидаризирам с него(нея)!

Амин!

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Съб 11 фев 2006 22:34

Аз още не съм си купил и по тоя повод се чудя дали изобщо да взимам :roll: Не че не бръмча извънградско , ама тия 58 лева мога да си прехвърля към сметката "за ремонти по предницата" просто мисля да си принтирам извадката която беше написана по нагоре , и като ме спрът да ги питам " Аз данеби да карам по пътя дето е описан тук бе келеме ??? Като си мераклия ми пиши ся един Марсиански акт , защото карам по лунни пейзажи"

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Съб 11 фев 2006 22:40

didodi написа:... да ги питам "Аз данеби да карам по пътя дето е описан тук бе келеме ??? Като си мераклия ми пиши ся един Марсиански акт , защото карам по лунни пейзажи"
:applause: :applause: :applause: :applause: :applause:
повярвай ми - няма никаква ирония в аплодисментите

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 11 фев 2006 22:53

аз нещо не мога да разбера тук каква е сагата...

Като не ви харесва, и искате "безплатно" ами маайте по черните пътища бе.. да видим тогава колко ша спестите от винетка.

Ясно е пътъуваш, плащаш...
Ами не са ни уред пътищата, ама от такива :тарикати: дето си мислят че нема да плащат щото... не се оправят, щото същият този тарикат дето сега така, утре ще реши да спести от накладки, я от гуми, и ще ме убие...

Тук не говорим за неплащане, а за упражняване на граждански контрол...
Ха да те питам аз теб какъв контрол, ще упражняваш, при положение че се криеш като заек заради едни кирливи 58 лв/година или приблизително 5 кинта за месец....

Множко ли ви идва?

А можете да си плащата каското за 500 кинта и да викате аааа за мое спокойствие, и после .... ами застрахователя не плаща....

много имам да приказвам...
Ама нее това начина хич да не се плаща... никак.....

колега с 1000 кинта предница...
аз съм дал 25 пъти по толкова за кола, и псувам ама си плащам....
щото от псуване без плащане хептем не става...
еле па да не ти говорим че твоята предница ми я свиткат от фиша всеки месец....

ОК. който иска да плаща който не добре не мога да задължа никой.. за тази работа има държава...

тва е моето мнение..

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Съб 11 фев 2006 23:41

колеги тва с винетките беше една пълна глупост и простотия.аз миналата година с една винетка карах 3 коли.но така или иначе пак си потроших предницата в дупки или по точно ями или детски басейнчета .те наще неса ориентирани къде да слагат табели за винетки.но и непотдържат пътищата.аз лично подкрепям колегат дасе бойкотира това безразборно ощавяне на шоферите Smackbum :f_ckyou: е за тези кожодери дето събират пари но нищо неправят.ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ЖЕСТА НО СЪМ МНОГО ЯДОСАН ЩОТО ДНЕС УДАРИХ ЕДНА ДУПКА ПРИ РАЗКЛОНА ЗА КАТ И СА ДЖАНТАТА ДАВА ОТКЛОНЕНИЕ.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Съб 11 фев 2006 23:44

дай като недаваме пари ще се оправи!
ще се оправят пътищата рано или късно...
щото още малко ще сме независими после ще ни оправят отгоре и по-добре...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”