Чукане на повдигачите на Венто двигател-1.9 ТД

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
skoti

Мнениеот skoti » Нед 14 дек 2008 20:32

Имам един единствен повдигач който тракаше докато загрее малко колата ... това със старото масло . Преди една седмица го смених с много прехваленото Мотул 10W40 за 77 лв -4 литра . Сега трака постоянно , по силно и много дразнещо , отделно на мен ли ми се струва че като цяло вече по двигателя се чуват повече шумове :? .

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Нед 14 дек 2008 21:38

веселин написа:
tonkata82 написа:ОМВ BIXXOL - extra - disel 10 W 40 тва е истината карам от години никви проблеми.

Не споря за качествата на това масло - ама ми стана интересно , че караш с него от години - а премиерата на тази серия масла за ЕС - беше в България през февруари 2007 г. :roll: :wink:
Лично за себе си - масла на OMV - никога повече :не:

koлега , от тестовете на продуктите продавани от голямата верига OMV sпециално за дизел най-добре е да се купуват от бензиностанциите на ОМВ ... иплюс това кво е това масло мотул....знам ШЕЛ КАСТРОЛ „ВАЛВОЛИН Бритиш петролеум BP ARAL но мотул го чух за първи път преди 5 , 6 г.

аз също карам от много години с масла от ОМВ
поне съм сигурен че не е менте ...фолксваген карам от 92 г ...тогава слагах такова което в сервиз изток дружба обслужваха гаранционните коли на VW.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 14 дек 2008 23:46

kiko946 написа:но мотул го чух за първи път преди 5, 6 г.

http://www.motul.de/i/co/portrait.htm
Само от 1853 година са в бизнеса с масла :wink:

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Пон 15 дек 2008 1:52

dobrin написа:
kiko946 написа:но мотул го чух за първи път преди 5, 6 г.

http://www.motul.de/i/co/portrait.htm
Само от 1853 година са в бизнеса с масла :wink:

Добрин,от мн. малък ми е страст по мотори коли но честно си казвам за това масло чух мн късно. когато бях на на вашите години такова масло немаше в България . слагам ОМВ маслата защото съм по сигърен ,че не е менте ...може мотула да е много подобро ама не ми е познато а искам за мойта кола най-доброто и на поносима цена а иначе в ОМВ има едно още по скъпо ,можеби още по добро .....това което сложих преди 1 месец 5 л. за 100 лв. преди имах бенз. голф и сложих един Валволин неподходящо темперт. число и гъстота и винаги сътрин клапи . тракаха докато загрее двигатела

peponiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peponiko » Пон 15 дек 2008 21:36

момчета днес смених повдигачите сега си мъка като котенце.

Върни се в “Дизелови агрегати”