Колега, горе долу нищо не можеш да направиш.
Да гониш автокъщата- те ти казват ние не знаехме, сори.
Да гониш КАТ- и те ти казват ние не знаехме, сори.
Оня от Италия на който са му я откраднали си чака колата, сори.
Абе тъпа работа.
Издирван Golf предаден в полицията - върнаха ми го!
- lovehunter
- Автомобил:
- Двигател:
аз искам да питам ако си направя каско и колата ми я откраднат на 20-тия ден след като съм я купил , к'во интерпол ще издирват крадената кола два пъти ли?И онзи като писне 20-тина дени след мен к'во става на кой е колата? Според мен след като оригиналният талон е представен в КАТ оня италиянеца к'во иска , обряли са му и къщата може би и са му взели и талона
смешна работа просто
КАТ са органа който трябва да контролира регистрирането и да предпазва гражданите от възможността да си закупят краден автомобил а не да си попълват статистиките и да доказват колко са велики с огромните количества крадени коли който открили геройте от КАТ:) и за това да им дават медали. До сега да сте чули на полицай му беше конфискуван автомобила ,който се издирвал от интерпол
смешна работа а ние им позволяваме да ни тъпчат и да правят с нас каквото си поискат. Трябва да има правила а не неяснота , необходими документи представиш ли ги колата се регистрира и да няма възможност за подобни злоупотреби или на КАТ така им е по удобно. дълга тема но лошото е ,че потъревшият е 98% от случайте крайният купувач който си е събирал парички или е изтеглил заем за да ги даде на ...............

КАТ са органа който трябва да контролира регистрирането и да предпазва гражданите от възможността да си закупят краден автомобил а не да си попълват статистиките и да доказват колко са велики с огромните количества крадени коли който открили геройте от КАТ:) и за това да им дават медали. До сега да сте чули на полицай му беше конфискуван автомобила ,който се издирвал от интерпол

- lovehunter
- Автомобил:
- Двигател:
колко добре звучи само написаното в този линк ,че ако човек не живее в БГ ще остане с впечетление ,че тук е невъзможно да се открадне или рег. крадена кола
http://www.mvr.bg/show/index.asp?dat=200310&nom=65
а и от МВР какво ни съветват:
http://www.smolian.mvr.bg/avto.htm

а и от МВР какво ни съветват:
http://www.smolian.mvr.bg/avto.htm
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
hooligans написа:чакаи чакаи ....
е да го ева.. само не разбрах ... ти си си я регнал у кат и сичко е точно...е как като е точно да го ева ще ти познаят колата че е крадена... по камери...
или спестяваш нещо или послъгваш... след като е рег
ната в БГ няма начин да я познаят...
въпроса е напълно резонен.
защо не си получил известие а е трябвало да те следят с акмера.
lovehunter написа:аз искам да питам ако си направя каско и колата ми я откраднат на 20-тия ден след като съм я купил , к'во интерпол ще издирват крадената кола два пъти ли?...........
Връщат я на този от когото е открадната първия път (а той връща обезщетението получено от застрахователната компания)
Напр. лицето Х си застрахова автомобила при застраховател Y. След време автомобила на Х изчезва.Той отива при Y и заявява щета (кражба на автомобил).Обаче след като започнат "консултации" с КАТ и други инстанции се установява, че автомобила е обявен за издирване много преди за бъде закупен от лицето Х и представен за застраховане пред Y.
И Y казва "Оооо тоА иска да ме иЗбомби и да му платя за крадена кола - е нЕма да стане".
С едно изречение:Водят го вид застрахователна измама.Така поне ми го обясни моя застраховател като се интересувах от различни клаузи в застрахователният ми договор.
Те и сега и сега бавят до последно изплащането на суми за наистина откраднат автомобил и искат какви ли не документи (само от мюфтийството май не се искат).Па проверяват, па изчакват, търсят и най-малката причини само и само да изкарат застрахования виновен и не изпълнил някоя клауза от застрахователният договор.
Как се дават накуп напр.20 000 лв. че и горница ?
Па дори и да я намерят се чака кефа на прокурора да разреши да я върнат на собственика защото колата била един вид веществено доказателство в бъдещ съдебен процес в който почти винаги се оказва, че "те не са искали да отнемат чуждо движимо имущество, а просто да се повозят" бля-бля-бля и други адвокатски хватки.
- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Съвсем случайно попаднах на тази тема, но няма как да пропусна да напиша някой ред, тъй като през юли тази година попаднах в същата ситуация и дори с малко по-екшън елементи..
Накратко:
През април на приятелката ми техните и взимат кола от софийска автокъща от Горубляне: Toyota Yaris, нов-внос от Италия, всичко е редовно. Регистрира се в КАТ без проблем, правим и пълно каско и така си я караме до юли, когато един ден след работа ни правят акция и ни прибират заедно с колата в 3то РПУ.
Случаят е същия. Показват ни заповед от Интерпол, която гласи че колата е крадена и се издирва. Заповедта е пусната от Интерпол Италия. Останахме си 18 часа в ареста докато изяснят как точно сме придобили колата и след като се оказа че сме я закупили съвсем редовно и легално, че даже и сме я застраховали ни пуснаха да си ходим.. без колата разбира се.
Обясниха ни, въпреки че по документи притежаме колата законно, то тя трябва да остане конфискувана докато се разреши въпроса и се намери основният виновен. Накараха ни да подпишем и върху заповед за конфискация( не че ако не се бяхме подписали щеше да има някакво значение ).
Минаха два месеца в чакане и въртене на телефони до всички възможни отгани, но от никъде нищо. Докато изведнъж съвсем изненадващо( в началото на Септември ) се обажда главният следовател по случая и ни казва, че има прокурорска заповед и решение по случая. Колата законно и официално си е наша и да ходим да си я вземем.
Викаме си УРАА!! най-после..., но НЕ... неорганизираността и некадърността на българските институции тепърва започват да си проличават...
Отиваме взимаме си колата подписваме куп документи и следователят вади една карта на София и започва да ни обяснява от къде да минем за да излезем.. Разправя как въпреки прокурорската заповед, колата още не е снета от наблюдение и в момента в който ни засекат пак ще ни приберат. Е вярно вече си имаме прокурорска заповед и няма да ни затворят и да ни приберат колата, но трябвали да си я държа на гараж или да я карам само в провинцията при положение че съм в София...
И това продължава все още..
От Интерпол отговарят: "Колата трябва да се снеме от наблюдение от органът който я е пуснал, а това в случая е Интерпол Италия"..
Инрепол Италия обаче трябва да получи съдебните решения и прокурорската заповед от България, за да направи тази процедура..
Е да, ама от институцията, която трябва да прати тези документи и да докара нещата докрай.. демек Софийската окръжна прокуратура и като цяло "ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА" българска власт, отговарят: "Ние не сме компетентната по въпроса институция", с което те закопават и те карат да зациклиш в омагьосаният кръг на българското безхаберие и бюрокрация...
Съвсем случайно попаднах на тази тема, но няма как да пропусна да напиша някой ред, тъй като през юли тази година попаднах в същата ситуация и дори с малко по-екшън елементи..
Накратко:
През април на приятелката ми техните и взимат кола от софийска автокъща от Горубляне: Toyota Yaris, нов-внос от Италия, всичко е редовно. Регистрира се в КАТ без проблем, правим и пълно каско и така си я караме до юли, когато един ден след работа ни правят акция и ни прибират заедно с колата в 3то РПУ.
Случаят е същия. Показват ни заповед от Интерпол, която гласи че колата е крадена и се издирва. Заповедта е пусната от Интерпол Италия. Останахме си 18 часа в ареста докато изяснят как точно сме придобили колата и след като се оказа че сме я закупили съвсем редовно и легално, че даже и сме я застраховали ни пуснаха да си ходим.. без колата разбира се.
Обясниха ни, въпреки че по документи притежаме колата законно, то тя трябва да остане конфискувана докато се разреши въпроса и се намери основният виновен. Накараха ни да подпишем и върху заповед за конфискация( не че ако не се бяхме подписали щеше да има някакво значение ).
Минаха два месеца в чакане и въртене на телефони до всички възможни отгани, но от никъде нищо. Докато изведнъж съвсем изненадващо( в началото на Септември ) се обажда главният следовател по случая и ни казва, че има прокурорска заповед и решение по случая. Колата законно и официално си е наша и да ходим да си я вземем.
Викаме си УРАА!! най-после..., но НЕ... неорганизираността и некадърността на българските институции тепърва започват да си проличават...
Отиваме взимаме си колата подписваме куп документи и следователят вади една карта на София и започва да ни обяснява от къде да минем за да излезем.. Разправя как въпреки прокурорската заповед, колата още не е снета от наблюдение и в момента в който ни засекат пак ще ни приберат. Е вярно вече си имаме прокурорска заповед и няма да ни затворят и да ни приберат колата, но трябвали да си я държа на гараж или да я карам само в провинцията при положение че съм в София...
И това продължава все още..
От Интерпол отговарят: "Колата трябва да се снеме от наблюдение от органът който я е пуснал, а това в случая е Интерпол Италия"..
Инрепол Италия обаче трябва да получи съдебните решения и прокурорската заповед от България, за да направи тази процедура..
Е да, ама от институцията, която трябва да прати тези документи и да докара нещата докрай.. демек Софийската окръжна прокуратура и като цяло "ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА" българска власт, отговарят: "Ние не сме компетентната по въпроса институция", с което те закопават и те карат да зациклиш в омагьосаният кръг на българското безхаберие и бюрокрация...
В моят случай поне, мога да кажа че следователят който се беше заел със случая беше наистина заинтересован от това. Потдържахме връска постоянно, въпреки че почти през цялото време нямаше никакво развитие , но поне си личеше че е заинтересован и се опитва да направи нещо. И така и стана.. юли ни я взеха и началото на септември я върнаха. Проблемното обаче е че другите институции не могат да си свършат работата и никой не знае какво трябва да се направи.. Така или иначе се съмнявам че адвокат ще ти свърши работа, колкото и добър да е той. В нашият случай, както и в твоя предполагам( защото е абсолютно същият ) адвоката няма никаква връзка. Може да се каже че това е международен проблем в който ти нямаш никакво участие освен че си дал парите за да си купиш законно колата. И това може да се докаже и те ще го разберат лесно. Въпросът е че трябва да тръгнат по веригата и да стигнат до човека или хората от където е тръгнал проблема, а до тогава не се знае колко време ще мине.
Но наистина почти нищо не можеш да направиш освен да провериш кой е следователя по случая и да му надуваш главата от звънене и въпроси, та поне да не забрави че има случай за разрешаване.
Според мен и на теб ще ти я върнат просто е въпрос на време и нерви...после как ще се развият нещата не знам все още.., ако не си в София поне няма да имаш проблеми с карането
Пожелавам Ти, поне по-скоро да я върнат!
Но наистина почти нищо не можеш да направиш освен да провериш кой е следователя по случая и да му надуваш главата от звънене и въпроси, та поне да не забрави че има случай за разрешаване.
Според мен и на теб ще ти я върнат просто е въпрос на време и нерви...после как ще се развият нещата не знам все още.., ако не си в София поне няма да имаш проблеми с карането

Пожелавам Ти, поне по-скоро да я върнат!
Благодаря на всички колеги,които откликват.
Аз също съм оптимист,че ще ми я върнат,тъй като на кой освен мен му е притрябвала 15-годишна кола.Аз също и направих каско,гражданска,сложих газова уредба,аларма,музика,затъмнени стопчета,чисто нови зимни гуми с джанти.
Абе много шукарийки нали си беше до онзи ден моя все пак.
Аз също съм оптимист,че ще ми я върнат,тъй като на кой освен мен му е притрябвала 15-годишна кола.Аз също и направих каско,гражданска,сложих газова уредба,аларма,музика,затъмнени стопчета,чисто нови зимни гуми с джанти.
Абе много шукарийки нали си беше до онзи ден моя все пак.
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Говорих с един познат прокурор. Подобни случай има много наистина има вероятност колата да е крадена. ПО-ВЕРОЯТНО е да е обявена от Интерпол - Италия за издирване и да не е снета още. Понеже Италианците са ебати и мардите! Вероятноста да има застрохователна измама също е голяма но както ми обясниха тамошните застрахователи са по-силни от полицията и ако е крадена вече да са я върнали на собственика. По принцип се правят застрахователни измами но става въпеос за много скъпи коли в пъти по-скъпи от този голф. Надявам се да се оправят нещата.
- iliana_ok222
- Автомобил:
- Двигател:
Сега и аз да кажа нещо! За пореден път се убеждавам че в България няма невъзможни неща! На мене също се опитаха да ми продадат крадена кола на горубляне ! Аз обаче имам връзки в КАТ и мойта позната ми провери по рамата и двигателя и ми каза че колата е издирвана! Ама да ви кажа какви циркове се разиграха на Горубляне ! Въпросния продавач искаше да ми я пробута с изтекли номера за които ми искаше 100 лева и 100 лева за превоз от там до КАТ! Не ми даде да я карам изобщо ! Цената беше 3000 лева с лети джанти и зимни гуми (странно) Голф е колата! По късно дойде брат ми и ми каза за информацията от КаТ и тия като се развикаха да се махаме че нямало да ми дадат колата и т.н. Искаха да бият брат ми! Та тръгнахме си и един от ПРОДАВАЧИТЕ да кажа че бяха от Перник нищо лично де ама бъпросния отиде до един от полицаите които седяха горе патрул и му каза нещо след една минута ни спряха полицаите и писаха акт на брат ми че е без колан без изобщо да сме минали и два метра ! Та мисълта ми е че проверката е висша форма на доверие ! Опичайте си акъла !
- mitko3040
- Автомобил:
- Двигател:
Случулото се е гадно и дразнещо. Дано скоро всичко да се оправи. Преди години ако си спомняте имаше акция за крадени коли от чужбина и внесени в БГ. Един братовчед си взема CLK на няколко месеца и по време на акцията му задържаха колата в КАТ Стара Загора. При което се почнаха едни процедури и обжалвания, дела и незнам си още какво. Колата успя да си я вземе след 4 год. през 2005г. ако не се лъжа. Не ти пожелавам същата съдба и искренно се надявам скоро да има решение на проблема. Какво да се прави такава е системата в БГ.
- lovehunter
- Автомобил:
- Двигател:
според мен КАТ са институцията която трябва да опазва и консултира гражданите от възможностите за закупуване на нередовен автомобил И ДА СЪДЕЙСТВА при съмнение ,а не дати казва като дойдеш в кат за рег. ще я проверим.Те са тези който трябва да сведат възможностите до минимум. А не ние да търсим връзки и какво ли не за да се предпазим.Защо не правят проверки по документи на автокъщите всеки месец след като има толкова много злоупотреби.За мен е недопустимо закупуването на краден автомобил издирван от Интерпол от автокъща и това да става със знанието на КАТ и цялата ни управа.Може би за трябва да има лицензи за автокъщите и да се отнемат при доказана злоупотреба. Защо не хванаха крадени коли в Гърция или Турция примерно. Просто докато ние им се даваме ,няма да има оправия,освен да се пазарува с надеждата ,че няма да сме следващият потърпевш.
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3115§ionid=2&id=0000404
100 000 евро за една база данни с търсачка по 4-5 критерия и внедряване няколко месеца супер цена тия ако трябва да направят един форум ще вложат милион евро може би, и есетсвено която ще е общестена тайна , от обществото което си дава парите за тези коли който ги има в този списък. Ако беше общо достъпна тази база данни всеки можеше да си провери колата дали се издирва и ........... ???
[/url]
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3115§ionid=2&id=0000404
100 000 евро за една база данни с търсачка по 4-5 критерия и внедряване няколко месеца супер цена тия ако трябва да направят един форум ще вложат милион евро може би, и есетсвено която ще е общестена тайна , от обществото което си дава парите за тези коли който ги има в този списък. Ако беше общо достъпна тази база данни всеки можеше да си провери колата дали се издирва и ........... ???
[/url]
- lovehunter
- Автомобил:
- Двигател:
след дълго търсене попаднах на тази търсачка в интерпол я си провери рамата и кажи дали казва нещо:
http://coordinamento.mininterno.it/servpub/ver2/SCAR/cerca_targhe.htm
http://coordinamento.mininterno.it/servpub/ver2/SCAR/cerca_targhe.htm
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”