Търся пълномощно за прехвърялне на МПС (юридическо лице)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Търся пълномощно за прехвърялне на МПС (юридическо лице)

Мнениеот emdless4 » Пон 15 дек 2008 13:10

Колеги, трябва да закупя и регистрирам в КАТ един бус на името на фирмата, и ми трябва пълномощно (от управителя, който да ме упълномощи - мен - да закупя буса и да ходя в КАТ). Обикновено пълномощно от типа "упълномощавам......да представлява дружеството пред организации и учреждения, МВР, нотариус... бла-бла и да подава и получава документи... " дали ще свърши работа (защото такова имам), или трябва да е някакво специфично? Примерно трябва ли да пише изрично че "... да закупи едикакво си за еди какви си пари, и да извърши регистрация в КАТ..."?. Търсих тук и в гугъла, ама точно такова не мога да намеря, моля някой ако има подобна бланка да помогне на ЛС.

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Пон 15 дек 2008 13:14

мисля че от няколко години без годовор за покупко-продажба не можеш да прехвърлиш мпс-то на твое име

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 15 дек 2008 13:21

G3 написа:мисля че от няколко години без годовор за покупко-продажба не можеш да прехвърлиш мпс-то на твое име

Хубаво, на мен идеята ми е да взема купувача и да ходим при нотариус, и нотариуса да си направи договора, да го подпишем, да платим и да си ходим по живо - по здраво, но понеже буса ще се регистрира на фирма (юридическо лице), а фирмата е примерно на братовчед ми, следва че аз трябва да имам пълномощно от братчеда, в качеството си на управител на фирмата, в което той да ме упълномощава да купя буса, и да го прехвърля - щото аз нямам нищо общо с тая фирма, а само ще извърша закупуването, и регистрацията. Та такова пълномощно ми трябва.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 15 дек 2008 14:33

ПЪЛНОМОЩНО
Подписаният …............................................, ЕГН ......................................, л.к. № ..................................../.........................г. от МВР – ......................, управител на “...................................................” ООД, ЕИК ..............................., със седалище и адрес на управление град ..........................., ул. „...........................” № 31,
УПЪЛНОМОЩАВАМ
…...................................................................., ЕГН ......................................, л.к. № ..................................../.........................г. от МВР – ......................., със следните права:
1. Да купи от името на дружеството следния лек автомобил марка ................................., модел .........................., с рег. № ..............................., рама № ...................................................., двигател № .............................;
2. Да управлява описания автомобил на територията на страната и в чужбина;
3. Да представлява дружеството пред всички държавни, общински, данъчни и други административни органи, включително и пред нотариус, КАТ и други;
4. Да представлява дружеството пред застрахователни компании, като сключва застрахователни договори, да получава суми от настъпили застрахователни събития;
5. Във връзка с горното да представлява дружеството навсякъде където е необходимо, като извършва всички необходими фактически и правни действия, да изготвя, подписва, подава и получава всякакви документи, включително и договора за покупко-продажба на описания автомобил, както и всякакви документи във връзка с регистрацията му пред КАТ, както и с правото да получи нов регистрационен талон на автомобила;
6. Да извършва всички плащания, свързани с ползването на описания автомобил;
7. Да преупълномощава трети лица с част или с всички права по настоящото пълномощно.

УПЪЛНОМОЩИТЕЛ:
Eто го и като текстови файл http://www.vwclub-bg.org/~dobrinb/pul.pokupka.doc

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Пон 15 дек 2008 14:53

Благодаря много, при първа възможност ще почерпя :beer

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”