Здравейте, имам нужда от помощ
Лампата за маслото ми светка като задържиш на 2000 оборорта - смених и двата датчика и на двигателя и на масления филтър, има налягане на масло, а също така има и достатъчно масло?
Голф 3, 1,9 турбо дизел
Помощ моля - ама все пак си я карам де - дано не ми блокира някъде
Лампата за маслото?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
А маслото какво е, и на колко километра е?
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=98751
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=98751
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Лампата за маслото?
sonia123 написа:Здравейте, имам нужда от помощ
Лампата за маслото ми светка като задържиш на 2000 оборорта - смених и двата датчика и на двигателя и на масления филтър, има налягане на масло, а също така има и достатъчно масло?
Голф 3, 1,9 турбо дизел
Помощ моля - ама все пак си я карам де - дано не ми блокира някъде
А колко ти е налягането на маслото(но само при 2000 об!)
....иначе възможни причини
1.Датчици
2.интеграл в таблото
3.основни и биелни лагери
4.маслена помпа(вкл и запушена цедка)
Я вземи да прочетеш за системата за ранно предупреждение на VW и ще си дадеш сам обяснение...
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Пайо01 написа:Вариянтите са 2:ангренажен ремък -разхлабен-маслена помпа за смяна
Колега,ти видя ли какво написа?Ако ремъка се разхлаби знаеш ли какво ще стане?Имаш ли представа изобщо тоя ремък какво задвижва,и какви са последствията от разхлабване,прехвърляне на зъб,а не дай си боже скъсване?
Последна промяна от rosen79 на Пон 15 дек 2008 23:10, променено общо 1 път.
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
Пайо01 написа:Не заблуждавам никой,а отностно ремъка знам от къде минаваи как става предаването към колелото на маслената помпа,като е хлабав приплъзва и помпата няма дебит и налягане. Ако не сте на ясно в самата помпа има клапан,който често е причината са този ефект(блокира отворен)
а би ли пояснил защо го прави само на 2000 оборота.благодаря
аз лично съм имал този проблем,оказа се повреден интеграл в таблото
- joker
di4evv написа:Пайо01 написа:Не заблуждавам никой,а отностно ремъка знам от къде минаваи как става предаването към колелото на маслената помпа,като е хлабав приплъзва и помпата няма дебит и налягане. Ако не сте на ясно в самата помпа има клапан,който често е причината са този ефект(блокира отворен)
а би ли пояснил защо го прави само на 2000 оборота.благодаря
аз лично съм имал този проблем,оказа се повреден интеграл в таблото
ситемата за ранно предупреждение е направена така,че заработва след 2000 об когато се включва едновременно белия датчик(за високото налягане-1.8-2-0 бар) и интеграла...съпоставят се обороти и налягане и когато няма стойности на налягането съответствунащи на оборотите лампата светва и зумера пищи,което съвсем не означава,че се е случило фаталното(за разлика от други автомобили!)...
най-критични са 2000 об тъй като самите обороти не са достатъчни за високо налягане и най-малкия проблем в маслоналягането дава отражение точно в тези обороти!Нормално налягането трябва да е над 2.0 бар при 2000 об(точно при 2000!!!) и при добре загрял ДВГ!
- joker
Пайо01 написа:Не заблуждавам никой,а отностно ремъка знам от къде минаваи как става предаването към колелото на маслената помпа,като е хлабав приплъзва и помпата няма дебит и налягане. Ако не сте на ясно в самата помпа има клапан,който често е причината са този ефект(блокира отворен)
А какво ще стане когато ангренажен ремък приплъзне!!!!!!!!!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”