Винетки за 2006 !!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 12 фев 2006 1:03

wili98 написа:...
Ами не са ни уред пътищата, ама от такива :тарикати: дето си мислят че нема да плащат щото... не се оправят, щото същият този тарикат дето сега така, утре ще реши да спести от накладки, я от гуми, и ще ме убие....

Смея да твърдя че карам едно от най-поддържаните VW-та , малко са колите набор 92 с това състояние :idea: Всъшност никога до сега нито моята , нито на баща ми колата (москвич) не са били нередовни или неизправни (дори аспирина и аналгина в аптечката ми са редовни :!: :lol: ) Всяко година си плащам и номера и талони и квот измислят , обаче аман от тия кратери вече , нито маркировка нито нищо , особенно пък ваще (столични) пътища са .........
И само да те питам като ти спре кабелната за 3 дена , звъниш ли им да ги питаш какво става ???
Като ти спре нета за 3 дена , звъниш ли им да ги питаш какво става ???
Като ти спре водата или тока , звъниш ли им да ги питаш какво става ???
И накрая ела да ти продам един компютър без процесор , пък ти после ми се обяснявай че си си платил НАИВНИК :!:

Потребителски аватар
Mackata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За колегата с колата на лизинг

Мнениеот Mackata » Нед 12 фев 2006 10:30

За колегата с колата на лизинг.
Ся ко ще си ги мерим ли ?
Лятото на 2005 карах Лексъс конвъртъбъл - 2 месеца, голям мерак голям кеф.....страшна кола.
Мой приятел ми го продаваше, както искам да го плащам и на хубава цена....и бях готов, ама
Като се сетих колко ще ми струват ремонтите
Как трябва да ходя на паркин сутрин да си го взимам
Как трябва да го оставям вечер
Как ще ми нарежат гюрука
Как ще имам разправии за ремонти
Как ще чакам за части.......
и се отказах....
Аз на колата си роб не ставам

Та да ти кажа за винетките а ?......
Като има телета / нищо лично /да плащат ще има хора които ще искат.
Искането няма мярка даването има край.
Както винаги бях разбран неправилно....
Аз не съм против правилата, аз съм против това да ме правят на балък.
Запитай се нещо.
Защо за едно и също нещо плащаме по два пъти.
Акциза който плащаме за горивата с които караме включват и пътна такса......тя пък за какво отива а ? За засаждане на палми по банкета ли ?
България е държавата в която всичко се изпълнява без да се пита и без да се роптае......, но това е то.....робска психика.
Друго те питам.....
Караш си по пътя ,някакъв си насреща ти за да избегне огромен трап на пътя влиза в твоето платно тресва те челно....прави ти колата за 25 000 на нищоподобно, детето ти излита през прозореца / чукам на дърво / питам те аз кой ще ти е виновен.
Платил си си винетка за да ти се осигури приятно, безоапсно и безавариино пътуване по Републиканската пътна мрежа.
Или още по просто казано....аз ли да ги уча ми кажи.
Има фондове....има банки за възтановяване и развитие....има световни банки.....взимаш си пари...правиш пътя и тогава идваш и ми казваш...Андрей дай ми 58 лева за винетка.....и аз ти давам с удоволствие, защото знам, че няма да дам 1000 лева за ремонт всяка година и то без гумите и джантите.
Надявам се да си разбрал май пойнт ъф вю.

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Нед 12 фев 2006 15:52

Wili98 се нервира на тарикатите, които изпитват див душевен оргазъм, като надцакат държавата с 58лв и карат 5 коли с една винетка. Има закон и той трябва да се спазва. Щом искаш да караш ще плащаш. Недоволството от държавата и управлението и се изразява на избори, а не с тарикатлък и неплащане на данъци, винетки, застраховки и т.н.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: За колегата с колата на лизинг

Мнениеот musura » Нед 12 фев 2006 16:10

Mackata написа:Има фондове....има банки за възтановяване и развитие....има световни банки.....взимаш си пари...правиш пътя и тогава идваш и ми казваш...Андрей дай ми 58 лева за винетка.

Това нещо скоро ще го видиш на магистрала тракия - ще има - ето ти пътя, дай 25 лева от Бургас до София в едната посока.

Принципно си прав да се нервираш, донякъде, но все пак става въпрос за някакви ши*ани 5 лева на месец, какъв роб ставаш? Говориш за лексъси, а се циганиш за 50 кинта на година.

Ако пътищата са както трябва да са, винетките няма да струват 50 лева, това някой отчита ли го? Всеки разправя как било в Германия или Белгия, ама пита ли ги тамошните шофьори дали им се плаща по 200-300 евро на месец данък за колата?

Остава да ми кажеш сега, че си толкова голям гъзар, че предпочиташ да плащаш по 600 лева на месец, но да караш по перфектни пътища :) Но дори и да си такъв, колко човека в БГ могат да си позволят да карат по перфектни пътища (демек да плащат по 500-600лв на месец за това удоволствие)?

В България всички набързо разбраха, че клиента трябва да е цар и добре се вживяват в ролята на притенциозни клиенти, но все пак освен това, трябва да се осъзнае, че няма безплатен обяд и че за да получиш качество, трябва да платиш качествено.

Последна промяна от musura на Нед 12 фев 2006 16:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Re: За колегата с колата на лизинг

Мнениеот vasstop » Нед 12 фев 2006 16:15

musura написа:...

Не оправдавам Вили ама по твоята логика дай да си плащаме и да си караме по разбитите пътища, така ли? Щото колкото са казали, толкова сме платили. И аз си плащам всичко като поп, ама пак карам по дупките мамицата им поганска... :evil:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 12 фев 2006 16:18

в момента плащаме за това което получаваме. когато се направят пътища като хората, ще плащаме по 500 лева на година, а в последствие и по 5000 може да стане.

единственият проблем в случая е, че няма алтернатива. не може да избереш - този път не ми харесва, ще мина по частния :)
но идеята е като при цигарите - ардата струва 2 лв, борото 6. при нас засега пътищата са като арда от 2 кинта, но когато станат като боро и цената им ще се вдигне :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Нед 12 фев 2006 16:29

musura написа:в момента плащаме за това което получаваме. когато се направят пътища като хората, ще плащаме по 500 лева на година, а в последствие и по 5000 може да стане.

За какво да плащаме по 500лв на година???
Материалите с които се правят пътищата може да струват колкото в Европа, но труда при нас е в пъти по евтин. А труда на запад се заплаща повече от колкото струват самите материали. Следователно може да имаме хубави пътища и да плащаме по-малко, но нали някой трябва да гушва по нещо "извънредно"...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 12 фев 2006 16:33

труда, като % от цената на една магистрала примерно, е най-малкият разход, който пък беше няколко милиона (20 ако не ме лъже паметта) за 1 километър. Нали се сещаш, че този километър, ако се строи за 1 месец примерно, колко от тези милиони ще са за заплати и колко за материали.

Цената на труда е важна в шивашкото производство примерно, или в счетоводните услуги, но в големи инфраструктурни проекти, практически е без значение, дали работниците ще получават по 300 евро или по 3000 на месец (въпреки че навън бачкаторите не взимат по 3к на месец).

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 12 фев 2006 16:38

imedarov написа:... Има закон и той трябва да се спазва. Щом искаш да караш ще плащаш. Недоволството от държавата и управлението и се изразява на избори, а не с тарикатлък и неплащане на данъци, винетки, застраховки и т.н.
Ше 'земем много да политизитаме темата, ама аре ... Мисля, че хората вече проумяха, че с избори нищо не се променя. И на тия и на предишните все гласуваме за другите (или поне не за тия дето са управлявали до момента), но след 4 години хала ни е все същия (ако не и по-лош). Хората, които изказват възмущението си тук в основната си част си плащат за всичко (лично аз също имам винетка). Възмущението е от това, че държавата има право да ни глобява, когато ние не спазваме закона, а ние как да я принудим същата тая държава да спазва същия този закон? Ще я осъдиш? Колко човека сте чули да са осъдили общината, държавата или който там е собственик на околовръсното южна дъга? Аз лично не помня ни един (това не означава, че няма). Но и да я осъдят - колко ще са, за каква сума ще е? Мислите ли че ще се намерят 10 човека дето да осъдят тая държава за разбитите си коли с повече от 1,000лв.? Дори и така да стане - колко мислите трябват за ремонти на пътущата - милиони левове. Ха сега кажете на тая държава кое и е по евтино - да оправи път за няколко милиона или да я осъдят за 10-15,000лв., което обаче надали ще се случи, а и да продължи да си събира парите от винетките (и глобите от тарикатите дето я надцакват с 58лв. и карат 5 коли с една винетка). Знаете ли колко им пука на сини, жълти, червени и всякакви там политически клоуни за дупките по улиците - АМИ ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ПУКА, защото те не чупят собствените си коли по същите тия разбити улици, те трошат държавните Мерцедеси и BMW-та (последен модел, с много екстри) дето си ги напазаруваха за коледа с нашите данъци. Така направиха и предишните и по-предишните ... така ще направят и следващите. Но на хората вече взе да им писва

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 12 фев 2006 16:49

Rumen написа:Но на хората вече взе да им писва

Добер казано колега. Има много истина в думите ти, но нима ще отречеш, че все пак има развитие? Дали преди 10 години бяхме на същото положение? Аз съм си по природа оптимист и все ми се струва, че днес живея доста по-добре от преди. Не че има генерални промени, не, просто малко по малко нещата вървят по логичният си път към по-добро. Живот и здраве, да си пишем тук и след 10 години, та да можем да сравним какво е било сегашното ни положение.

Само ще ти кажа, че преди 5-6 години, когато излязох за пръв път в "западна" държава, бях потресен от колосалната разлика между нас и тях, все си мислех, че при нас не е толкова зле ...
Сега мога да ти кажа, че тази разлика не ми се струва толкова огромна, и не защото съм свикнал с нея, а защото и тук може да се видят модерните бизнес-сгради, хипермаркетите и т.н. неща, които преди 5 години ме удивляваха :)

Както се казва, лозето неще молитва, а мотика, или с други думи - в нашият случай - не ни трябва революция, а нормална еволюция.

Нормално е и е в човешката природа, да забравяме. То ако не забравяхме, щяхме да си спомняме по избори, че тези, заради които сме натова дередже, в момента ни управляват. И това точно заради недоволните избиратели, които мандат след мандат редуват който им падне, само и само да не е старият...

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Нед 12 фев 2006 16:55

И на мен не ми харесва да карам из тези пътища и да си троша колата,ама няма как.
Ще плащаме,пък някой ден може и да ги оправят.А и нали ще влизаме в ЕС,така че искат неискат ще ги направят.
Аз с държавата се отказах да споря след като ми пропадна колата в огромна не добре зарита яма от някакъв ремонт насред улицата.

Потребителски аватар
Mackata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Общо за всички

Мнениеот Mackata » Нед 12 фев 2006 18:35

За колегата Масур:Колега....не става въпрос за 58 лева
И 5.80 да ми искат и 0,58 да ми искат пак няма да ги дам
Искам да ми направят акт за карене без винетка
Искам да заведа дело въс ВАС / защото само там се оспорват аднимнистративни актове издадени от държавата / за вреди пречинени на гражданите от държавата.
Ама греда......не искат
Миналата година лятото на магистралата му се молих на един полицай, той не....съвестно му било.
За останалите:Пак повтарям.....не съм против правилата, против съм да ме правят на шматка и то 15 години вече, че и преди това още 20 / щото съм на 35 /.
Като седнеш в кръчмата кат си поръчаш и платиш ракията чакаш ли ли да наберат гроздето, да сложат казана и да я преварят два пъти а ?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Общо за всички

Мнениеот musura » Нед 12 фев 2006 18:51

Mackata написа:Като седнеш в кръчмата кат си поръчаш и платиш ракията чакаш ли ли да наберат гроздето, да сложат казана и да я преварят два пъти а?

Еми нали това ти казвам :) като си поръчаш "обикновенна гроздова" за 1 лев, да не би да очакваш да ти донесат 24 годишно малцово уиски? А ако поискаш ракия без пари, дали ще ти донесат?

Защото като караш без винетка, е все едно да поръчваш в кръчмата, без да плащаш. А в момента плащаме образно казано за "ракия" по 58 лева на година, като станат пътищата като отлежало марково питие, ще плащаме по 580 на година :)

П.П. Големия шрифт и червените букви не придават допълнителна тежест думите.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 12 фев 2006 19:13

Май всичките, сбъркахте държавата с кръчма, или с компютърна фирма.!

Маска .... за колата на лизинг.. мисля че доста подценяваш някой от колегите тук...
Само недей да бъдеш чак толкоз убеден, че да го пишеш в голямо червено, да не се окаже че си у голема грешка.. една снимка на талончето + двата ключа искаш ли да ти пратя....

Не искам да споря чия кола е по-подредена и т.н. ясно е че в инет на всеки всичко му е в краката...

Ако дойда при теб и си поръчам компир и ми дадеш такъв без процесор, па и ако после не искаш да ми го сложиш, повярвай ми имам толкова легални и не насилствени средства , че ще се молиш да си ми сложил 2 процесора на финала не един. Би следвало като човек който се занимава с бизнес да ти е известно какво може да направи клиент ситга да може, знае и иска...

А защо мислите, че общината не е осъдена... или пък държавата не е?

Това става относително лесно. стига да не се криеш.

Но идваме до изконната истина. За да си търсиш правата, трябва да ги имаш т.е. за да съдиш държавата/общината или който искаш за потрошена джанта трябва да си си платил преди това.

Защото в българия хората малко са с мнение "какво аз мога да променя" ами можем ... и сме го правили... някой хора са били част от сваляне на правителство.....

Тази тема е за маса... щото много може да се изписва...
и пак ти казвам.. всеки лев скътан от някой който иска да "мине" държавата с 58 лева го плащаме аз или такива като мен... щото за разлика от теб аз съзнавам, че ако спрем да даваме хептем няма да се оправим...
И нещата опират до търпение.. когато стане нетърпимо за мен или семейството ми тук, си забърсвам парцалите, и отивам да пълня гушата на друга икономика... така както има много хора.....

Въпорос на избор ...
дали ще плащаш 58 кинта и ще се возиш по 30% добри пътища, или няма да плащаш, и ще трябва да се возиш само както ти си знаеш..

И още нещо..
След 5 години, когато гражданската ти е минимум 300евро, правото да се движиш по пътя е 200 евро...

ААА и накрая... за разлика от теб аз още си карам колата /двете/ със всичките тези разходи, които съм си сметнал преди да я придобия и съм бил съгласен с тях.... да не карам лексъс... щото щях да гладувам заради една купчина чаркове....

ААА imedarov не за мен това не е тарикътлък....
Аз си плащам за правото една кола в еди каква си категория да преминава по републкиканската пътна мрежа в даден момент...
Та коя кола ще минава ще си избирам аз...
На тези коитоп карат с 1 винетка 5 коли нямам нищо против....идеята е да карат една от тези 5 в даденият момент...
Ядосвам се на такива които не щат да плащат и бръмчат като зверове... вижфаш ли колко сме били зле и т.н...

Потребителски аватар
Mackata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mackata » Нед 12 фев 2006 19:24

Момент да хапна и идвам да ти пиша
И само не ми размахвай пръст
Като си колега малодушен плащай си колкото ти искат
Оня ден чух всяка година щели да сменят таблите на колите
Хахахаххахаах
Ай честито на теб колега лично