Датчика на ХОЛ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vanka76
Автомобил:
Двигател:

Датчика на ХОЛ

Мнениеот vanka76 » Вто 16 дек 2008 0:27

Колата е поло с двигател AFT, работи неравномерно и прекъсва, повече от 5000 оборота не вдига. Отидох на диагностика и ми казаха от датчика на Хол е. Ще ви помоля който е имал подобен проблем да ми сподели, защото нищо не ми говори този датчик. Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 16 дек 2008 13:10

ами трябваше да пробваш с търсачката, но общо взето датчика е на делкото и отчита по електронен път кога делкото да подаде искра на свещите ;)

Потребителски аватар
vanka76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanka76 » Вто 16 дек 2008 14:17

Явно за това, ми прескача и не работи равномерно, понякога се замиля като и подам газ, и на моменти работи добре когато зацепи правилно :D
Благодаря ти колега!

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 16 дек 2008 19:13

той датчика е куче марка - трудно се разваля !? по може да е капачката и палецът. заедно са трите неща , но по вероятно са палец и капачка .обикновено с тях се сменя и к-т кабели .цена -около 60лв само датчика - от 75 на горе!

diavo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот diavo » Вто 16 дек 2008 19:19

ми колеги на един приятел му се прецака датчика на хол и в ауто+ ми казаха 70 лева за некъв HUBO или HUGO незнам какво беше, викам си много пари. А аз понеже имам и москвич 21412 с безконтактно запалване та знам неговото какво и отидох в най близкия магазин и купих един такъв датчик за сама и работата заспа. Датчиците са стандартни по размери и параметри за този тип запалвания.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Вто 16 дек 2008 21:27

неразбрах сложил си датчик на москвич ? :shock

Потребителски аватар
mmv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmv » Вто 16 дек 2008 21:38

Може да имаш лоша връзка с датчика на Хол, но ако е изгорял няма да можеш да запалиш да не говорим за 5000 оборота.Провери куплунга или някой кабелче до делкото, ако не е търси проблема другаде, най вероятно температурен датчик или ламбда контрол (ако има)

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 17 дек 2008 13:50

mmv написа:Може да имаш лоша връзка с датчика на Хол, но ако е изгорял няма да можеш да запалиш да не говорим за 5000 оборота...

Датчика на хол не гори изведнъж, признаци че е тръгнал да гори има доста преди това да стане - при мен колата гаснеше в движение, чаках 15-20мин. и си палеше и така докато един хубав ден не можа да запали изобщо...

Потребителски аватар
vanka76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanka76 » Сря 17 дек 2008 17:05

Там където ходих за диагностика, прогарамата му не бе от най-новите но разчете тази грешка, ламбда сондата е добре. Каза, че може да е от кабели и свещи както ми казахте. Аз се питам каква е тази диагностика, че не могат с точност да ми кажат какво е? Сега трябва да гадая дали не е нещо друго...благодая ви за мненията, може да се окаже неща съвсем елементарно или разхлабена връзка знам ли...

1.8ABS
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 1.8ABS » Сря 17 дек 2008 20:51

Голфовете по принцип като ги закачиш на елком дават грешка в дарчика на хол,но всъщност проблема според мен ти е другаде.
По принцип когато е преебан датчика колата като е студена пали и след това като загрее несхте да пали.
Иначе на майстора кадето си бил му е все таиа защото не вади парите от своя джоб.Като смениш датчика на хол и не се оправи,какво следжа кабели ,свещи,палец,капачка...........
а проблема може да ти е другаде,затова е хубаво преди да идеш на майстор да проучиш кой може реално да ти свърши работа и да ти отстрани проблема букавално за 10 мин

vanelino11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanelino11 » Сря 17 дек 2008 21:16

Не е от този датчик.Като се чете грешката докато колата е само на контакт дава грешка в датчик на Хол.Щом ти пали колата не е от него.Пробвай да прочетеш грешките при работеща кола-тая грешка няма да я има.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Сря 17 дек 2008 23:12

absent написа:неразбрах сложил си датчик на москвич ? :shock

Става колега!с малко силокон стават чудеса! :D

Потребителски аватар
vanka76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanka76 » Чет 18 дек 2008 11:05

Верно силикона ще свърши работа :) При майстора като я запалих колата пак даваше грешка в датчика на хол, но от вашите мнения разбирам, че може да е всичко друго но не и той :D Днес ще я дам на един приятел да я глада в сервиз. Обясних му проблема и ще видим какво ще се окаже. Иначе си пали и върви понеже не е слаб мотора но може и дюзи да се окажат, не знам дали мога да вляза над 5000 оборота при запушени дузи, мисля няма да има проблем.?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”