евтина алтернатива до Будапеща със самолет?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 16 дек 2008 14:32

dude написа:колеги, нека някой дето е ходил да ми каже какви пари на ден отиват там, без да си разхищителен, но не и да се стискаш, че да знам кви пари да си сменя тук

Колега, аз ходих преди 2 месеца.
За цените...около 20 % над нашите, сметни си с колко би се чувствал добре в България на ден, сложи ги тея проценти и си дай един среден +, за да си сигурен :wink:
Ще останеш доволен :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 16 дек 2008 16:40

лятото бях в Будапеща за 5 дни
спането беше платено, така че за двама ни с ядене, покупки за малката, глезотийки, корабчета, сладоледи, кафета, кръчми-около 50 евро на човек на ден
може и с по-малко, може и с повече

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 16 дек 2008 18:34

Как ще сменяш пари? Правиш си една дебитна карта, ако нямаш още и левчетата вътре, а там си теглиш местна валута колкото ти трябва без да се набутваш излишно. Също така в много магазини и заведения си плащаш директно с картата и така си спестяваш и таксата за теглене на пари в брой.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 16 дек 2008 19:30

musura написа:Как ще сменяш пари? Правиш си една дебитна карта, ако нямаш още и левчетата вътре, а там си теглиш местна валута колкото ти трябва без да се набутваш излишно. Също така в много магазини и заведения си плащаш директно с картата и така си спестяваш и таксата за теглене на пари в брой.

Прав си тук :!:
Още едно уточнение...на много места(заведения и тем подобни), не вземат евро, дори те гледат лошо, че нямаш от тяхната валута.Както и за езика на много места - няма английски няма немски - егеш-мегеш яко и това е.Може да попаднеш в доста такива ситуации.
Успех там, а реши ли се с какво ще патуваш :?:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 16 дек 2008 23:17

и като почнат на транзакция визата да я цакат с по 2-3 евро примерно и ще се псувам после, че ме е мързяло:)
П.С имам дебитна ама тя едва ли ще бачка там
ма ще проваме де,

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Сря 17 дек 2008 9:01

dude написа:и като почнат на транзакция визата да я цакат с по 2-3 евро примерно и ще се псувам после, че ме е мързяло:)
П.С имам дебитна ама тя едва ли ще бачка там
ма ще проваме де,

Повечето дебитни карти, които издават банките са с международен достъп, така че не вярвам да не ти "бачка там" :wink: , но все пак провери. По отношение на таксите - стандартната такса за Маестро е 2 евро + 1% от сумата при теглене, докато за плащане е само 0.5%, т.е. най добрият вариант е да се плаща директно с карта и да се избягват тегления на малки суми.
И ... кажи все пак какъв вариант за пътуване избра, иначе темата остава някакси недовършена :)

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 17 дек 2008 11:01

е какъв вариант -460 евро два билета отиване и връщане
няма друг вариант със самолет

Върни се в “Пътеводител”