Разсъждения, размисли и страсти - покупка на голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Вто 16 дек 2008 22:16

rosen79 написа:След такова изказване много хора тук биха те попитали,какво търсиш във форум на любителите на една марка,а именно Фолксваген.

Марката може да е различна,но двигателите с вътрешно горене са едни и същи като начини на работа и конструкция.

Последна промяна от jordanpar на Вто 06 окт 2015 17:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Вто 16 дек 2008 22:16

rosen79 написа:
jordanpar написа:...Колата-според джоба.
...Като нямах пари едно време си взех Г2 ГТИ--за толкова имах пари.
После минах на Ауди.
После на други и на други коли,все по-хубави.
Сега мисля че Г2 не бих си взел,само ако съм много назор а не ми се ходи пеш или просто имам нужда от каква да е кола.
Има и други коли на тези цени,които също не са лоши,въпрос на избор.Тъпо е да се робува на една марка--караш,имаш възможност,сменяш с друга и така......
А и фолксваген отдавна не си оправдават името---ценовата листа на чисто новия голф започва от суми,които едва ли биха се нарекли народни.

След такова изказване много хора тук биха те попитали,какво търсиш във форум на любителите на една марка,а именно Фолксваген.

Защо, какво му е на мнението?
По- скоро го приемам, като полезно, вместо като заяждане.
Пък и човека говори от личният си опит и практика, вместо от слухове- чух това, разбрах онова...
... това че не кара вече Г2, не означава, че няма място тук :idea:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 16 дек 2008 22:22

VW_forever написа:
rosen79 написа:
jordanpar написа:...Колата-според джоба.
...Като нямах пари едно време си взех Г2 ГТИ--за толкова имах пари.
После минах на Ауди.
После на други и на други коли,все по-хубави.
Сега мисля че Г2 не бих си взел,само ако съм много назор а не ми се ходи пеш или просто имам нужда от каква да е кола.
Има и други коли на тези цени,които също не са лоши,въпрос на избор.Тъпо е да се робува на една марка--караш,имаш възможност,сменяш с друга и така......
А и фолксваген отдавна не си оправдават името---ценовата листа на чисто новия голф започва от суми,които едва ли биха се нарекли народни.

След такова изказване много хора тук биха те попитали,какво търсиш във форум на любителите на една марка,а именно Фолксваген.

Защо, какво му е на мнението?
По- скоро го приемам, като полезно, вместо като заяждане.
Пък и човека говори от личният си опит и практика, вместо от слухове- чух това, разбрах онова...
... това че не кара вече Г2, не означава, че няма място тук :idea:

Не става дума,че няма място тук.Просто колегата иска някой да го насочи защо голфовете държът цена и защо си заслужава парите.А колегата прави точно обратното.Като не му харесва просто да не изказва мнение.На мен пасата примерно не ми харесва и ако ти питаш нещо подобно,и очакваш да бъдеш убеден защо трябва да си вземеш пасат а не поло и прочетеш такова мнение.Как ще реагираш?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 16 дек 2008 22:24

моля придържайте се към темата.
излишно цитиране на предни мнения също не е нужно.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 16 дек 2008 22:31

Какво да ти кажа..... то отговора е в твоя въпрос "....има по-нови и по-евтини, и с повече екстри, но ти искаш Голф :). А защо искаш точно Голф, защото знаеш, че няма нищо по-добро от него в класа му.

Разликата между Голф и станалите е, че Голфа не е хубав само докато е нов, а и след това love.vw

Аз от 92година се возя в Голф и за мен това е КОЛАТА, независимо от това какви са ми паричните възможности - нямам комплекси за избиване.

Потребителски аватар
Lookout2
Автомобил: vw mk3 gti 115h
Двигател: 2e 1992g

Мнениеот Lookout2 » Сря 17 дек 2008 0:15

Ами виж сега колега- аз до преди 6 месеца карах едно пежо 205 заради което още си :banghead: ,докато го карах му се радвах но тази радост беше както се радвахме едно време на ладетата-по комунистическо време, братми и един негов приятел имаха голфове и все за тях ми говореха колко здрави били и т.н. ама аз като кон с капаци знам си пежото а после се качих на този на братми покарах малко просто едно кръгче до магазина и то кво стана взе че ми хареса-беше ми удобна,горе долу със същите габарити и разни екстри не кой знае кви но ме грабна и започнах да търся и аз .Търсих много време гледах много коли повечето от които голями кочини на невероятни цени а можех да отделя около 3000-3500лв,а нямаше читава нито 1 и вече се бях отчаял и отказал но в последния момент видях тази мойта и ме грабна пак веднага се обадих следващия ден вече бях на оглед и я взех.В началото малко и се притеснявах защото до сега не бях карал толкова мощна кола но свикнах бързо защото се управлява много лесно,удобна,когато ти трябва бърза- ами с две думи спрях да се боря с автомобила който управлявам :drive и можеби сега и 5500лв да ми дават няма да го продам,та като си решил да караш голф просто търси не унивай и на твойто рамо ще кацне пиленцето.Успех и внимавай какво копуваш гледай, пробвай, питай и т.н.

assd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот assd » Сря 17 дек 2008 0:30

абе колега иаз да се изкажа :lol: голфа не е лоша кола, ама е прехвалена тая нечупливост! може окачването и мотора да не са ми мръднали (на моя специално) обаче за екстрите направо ми побеля косата! ел стъкла, шибидах, парно марно, подгряване на огледалата итн колко пъти все нещо се прецаква не знам! а една машинка е 56 лева най-евтината китайска - сменя се на 3-4 месеца :x

иначе колата върви, частите не са много евтини - предни накладки на моя -140 лева :roll: на път верно не ме е оставял (вече 20 000 км го карам) до морето без проблем 170 на газ с 4 човека и за още моли :P влиза доста стабилно в завой. иначе си е ръбата псевдо гъзарска трошка за отънял джоб от кризата. ако си на 20-25 години тва е добър избор за първа кола, аз съм доволен от мойта кошница

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 17 дек 2008 0:36

за мен колегата (автора) не е ценител на автомобилите,според мен той иска кола без значение каква е само да върши работа и да вози...Ако си ценител,колега и видиш Г2 ГТИ КР,или Г60 ,който вървят доста ,ако са запазени и с екстри няма ли да дадеш ако става на въпрос и 5000лв...За 1400 Г2 можеш да си вземеш някоя кошница под която да лежиш повече от колкото да я караш на "реални" 160 000 км ако разбираш на къде бия,а и друго не ти ли мина през ум,че ако видиш да речем Г2 ГТИ за 3500(примерно) и някоя друга кола (алфа ромео примерно щото държат ниски цени 96 97 г), няма ли да ти светне нещо и да си кажеш абе аджеба тия като държат цифра възможно ли е да са по-читави и да са по-добрия избор ,щото аз определено бих се замислих.Дадох ти сравнението не за друго ами защото се колебаех дали да си взема алфа 146 97 всички екстри за 4200 или някоя ГТИ(слабост са ми)за грубо 3000 90година.Накрая разумът надделя и избрах ФВ ,вярно създава ядове чат пат нормално е няма коладето да не се чупи :) Та мисълта ми е че дори и на няколко стотин км и на 20 и кусур години Г2 ,както и другите модели на марката си държат бих казал високи цени.Няма да те обвинявам всеки си има мнение,затова има толкова много марки и модели,за всеки вкус. За 3500лв Г3 с (климатик) трудно ,ако е от първите модели по-бива.За пример роднина си взе Г3 93(ако не се лъжа)1.8 90 коня АБС за 3000 с перфектен външен вид (с почти незначителни едва забележими забележки) ,вярно няма климатик и много екстри обаче много читав излезна.Попринцип ГТИ си е класика и поне според мен е нормално да държат цени

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Сря 17 дек 2008 0:57

Хайде и аз да изкажа мнение. :wink: Значи такива неща като Голфът не се чупи, той е страхотно здрав, много по-добър от останалите коли, според мен няма. За мен Голфът е чаровен, ако изглежда нормално разбира се. Това е лично мое мнение, не задължавам никого с него. Той има излъчване, това е като при жените, някоя мацка не е супер красива, но има излъчване и те привлича по някакъв начин. Поне аз харесвам своята кола по този начин. Нито е супер автомобил, нито е супер нов, просто е готин в моите очи това е. Но както е било и винаги ще бъде, всеки си има вкус и всеки харесва различни неща. Затова, никой тук неможе да те убеди защо Голфът струва еди колко си, защо еди какво си. Трябва ти сам да погледнеш през твоя поглед нещата и да си вземеш кола, която наистина да те радва, няма значение дали ще е Голф или Фиат Чинкуеченто :wink: .
Успех, ако възнамеряваш да купуваш автомобил в скоро време.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Сря 17 дек 2008 9:38

Аз искам да си купя Бентли до 5000 лв. Ако някой колега продава такова да свирка.

Иначе по темата, напиши в мобилето Голф от 3000 до 3500 лева и ти изкарва 437 обяви. Все някоя ще си избереш.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: Audi_Q5 FY
Двигател: DJYA 2020

Мнениеот buller » Сря 17 дек 2008 9:47

VW държат цени, защото се търсят :idea:
Това за нечупливостта, "първенци" в класа си и т.н. са пълни глупости и са мнения на хора, които явно не са карали други возила :wink:
Какво му е нечупливото?!? Чупи се като всякак една друга кола. Просто собствениците търсят утеха, че не са се "набутали" повече от другите :lol:
Според мен цената на един автмобил на 15-20 години да е 3000-5000 лв. е смешна, пък бил той и най-запазеният ;) Как пък в БГ няма кола на над 150 000 "реални" км.
Каквото и да си говорим - караме трошките на Запада и си мислим, че сме по-тарикати от германци и австрийци, че взимаме хубава кола за без пари :roll: Е, такова животно нЕма...
Сега по темата :Mr Green Fun Ако ти харесва Голф - взимаш Голф ;)

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Сря 17 дек 2008 10:05

Ето ти един който се вписва долу-горе в твоите предпочитания http://www.segundamano.es/vi/12897132.htm?ca=28_s

Потребителски аватар
bugster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bugster » Сря 17 дек 2008 10:50

Колега .... според мен ти вече си решил да купиш голф :wink:
Само дето трябва да преспиш още известно време с тази мисъл :P
Изборът ти е добър, защото това е една от най-доказаните коли.
Чупи се, макар и по-рядко, но за сметка на това частите са едни от най-евтините, освен това можеш да бъдеш обслужен на много повече места.
Цените съвсем не са толкова високи колкото си мислиш.
Особенно тук в нашия форум в раздела Продава има доста сносни коли на сносни цени. Също така както те посъветва едни колега преди това - в Mobile.bg можеш да намериш голям избор за Г3 на нормална цена.
Премери от нашия форум
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=116638

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=116638

Чудесна за мен кола
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=120546

А това пък още по добра .... лично съм го виждал това голфе много върви ....
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=118845

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 17 дек 2008 11:18

Просто голфа е по-подходящата кола за България - здраво окачване и е максимано глупакоустойчив. Голфа, който сега аз карам баща ми го кара 4 години. Единственото, което смени беше една спукана ремъчна шайба на водната помпа или алтернатора. През останалото време - само каране и то без много да щади от дупки, все по гадни междуселски пътища и проходи. Е ....голфа нищо му няма. Само се наложи да мине един стенд за преница че по едно време малко теглеше на страни. Смених му и амортисьорите (нормално за кола 1988г) и съединителя - все пак го е карала жена преди нас и го е опърлила. Ми....от 2004 са дадени 500лв за ремонт. Сега трябва да дам още около 100 за да докарам всичко да работи. Фиата за 2-3 бона дали всичко му работи като хората, дали му е здраво окачването? А колко струва да се направи и колко години ще издържи? Просто голф можеш да купиш и да го подържаш и караш с години. Фиата е на принципа караш 2-3 години макс докато се строши качествено, замазваш, продаваш и за 1000лв отгоре си взимаш друг. Тази философия просто не се вписва във вижданията за кола на някои шофьори.

Действително е екстрите е малко зле положението - климатика е абсолютен лукс, а окачването обикновено е твърдо. Но все пак това не е кола да се гъзариш с нея. По-скоро за хора, които искат за малко пари да карат максимално надеджна кола, която да не ги изненадва с брутални ремонти и цени.

Stan_p
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stan_p » Сря 17 дек 2008 13:21

Колега, това което си чул за фиат от някой пишман майстор никак не е вярно. Първо групата фиат ( Lancia, Alfa Romeo, FIAT ) е единствената автомобилна компания с 3% ръст в продажбите по време на финансовата криза!!! Защо ли??? :wink: Карал съм служебен Голф и си имам понятие за какво става въпрос! Никак не съм очарован. Карам Lancia Dedra 1999г. от година и половина.Имам приятели с дедри от 90 година които не са мръднали. Никога преди не бях карал италианка и със сигурност от Lancia няма да сляза в бъдеще. Така че според мен W лежи на стари лаври и именно за това държат цени. Просто както се казва: Ядеш боб, а плащаш пуйка.
theultimate написа:Просто голфа е по-подходящата кола за България - здраво окачване и е максимано глупакоустойчив. Голфа, който сега аз карам баща ми го кара 4 години. Единственото, което смени беше една спукана ремъчна шайба на водната помпа или алтернатора. През останалото време - само каране и то без много да щади от дупки, все по гадни междуселски пътища и проходи. Е ....голфа нищо му няма. Само се наложи да мине един стенд за преница че по едно време малко теглеше на страни. Смених му и амортисьорите (нормално за кола 1988г) и съединителя - все пак го е карала жена преди нас и го е опърлила. Ми....от 2004 са дадени 500лв за ремонт. Сега трябва да дам още около 100 за да докарам всичко да работи. Фиата за 2-3 бона дали всичко му работи като хората, дали му е здраво окачването? А колко струва да се направи и колко години ще издържи? Просто голф можеш да купиш и да го подържаш и караш с години. Фиата е на принципа караш 2-3 години макс докато се строши качествено, замазваш, продаваш и за 1000лв отгоре си взимаш друг. Тази философия просто не се вписва във вижданията за кола на някои шофьори.

Действително е екстрите е малко зле положението - климатика е абсолютен лукс, а окачването обикновено е твърдо. Но все пак това не е кола да се гъзариш с нея. По-скоро за хора, които искат за малко пари да карат максимално надеджна кола, която да не ги изненадва с брутални ремонти и цени.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”