Разсъждения, размисли и страсти - покупка на голф
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Stan_p написа:Колега, това което си чул за фиат от някой пишман майстор никак не е вярно. Първо групата фиат ( Lancia, Alfa Romeo, FIAT ) е единствената автомобилна компания с 3% ръст в продажбите по време на финансовата криза!!! Защо ли???Карал съм служебен Голф и си имам понятие за какво става въпрос! Никак не съм очарован. Карам Lancia Dedra 1999г. от година и половина.Имам приятели с дедри от 90 година които не са мръднали. Никога преди не бях карал италианка и със сигурност от Lancia няма да сляза в бъдеще. Така че според мен W лежи на стари лаври и именно за това държат цени. Просто както се казва: Ядеш боб, а плащаш пуйка.
Тоя па с кво първо мнение се изс**
Имало ръст .... дори и да има говорим за коли година 92-97.
А тази статистика за ръст сигурно са я изкарали от Фиат може би
Имам чувството обаче че си объркал форума. Айде просто иди и си пиши в Дедра форума .... ако има такъв ....
VAG групата и била и винаги ще бъде над FIAT групата. Нищо лично - доказано в историята.
Ето ти и една картинка за най-елементарно нагледно показно
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 8%ED%EA%E0
P.S. Съжалявам и се извинявам ако някой се е засегнал, но просто не се сдържах на митовете и легендите от пишман майстори за италианките. Знам, че си уважавате колите, както и ние.
Последна промяна от Stan_p на Сря 17 дек 2008 14:39, променено общо 1 път.
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Stan_p написа: .....кво ли наистина написа
На пазара няма мит .... всичко е пари ...
Хората не купуват мит а вещи които струват нещо
Ако един Голф струва повече леФчета от Фиат, то значи наистина е по-ценна кола. Ако са 1-2 случая, значи някой се е преебал.
Но ако това е масова практика значи има защо.
Ако кажеш тва е то българина - ами отвори сайтове като mobile.de или autoscout24.de и виж и там.
Отвори сайтове на коли в Италия - същото
Извода сам си го прави
Ако все още си мислиш че голфа наистина е с неоправдано по-висока цена от фиат примерно ..... наистина не ти е тук мястото да пишеш

-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Stan_p с ръст са защото е евтино. А при финансова криза всеки търси евтиното. За ланчия съм съгласен че са добри. Ама......я да видя алфа от 1988? Нямаааааааа. Или поне не в движение. Е....моя голф като много други се движи без проблеми. Фиат на тия години? Може някое уно - от тия дето барабар с фиестата ги продават за 600лв. Това са коли-консуматив. В момента за да става за каране трябва да е от 1996 нагоре, за предпочитане след 2000. Караш 2-3 години и хвърляш. Просто като им се навъртят повече километри всички тия прехвалени екстри и електроники, twin spark-ове и т.н почват да се трошат. За това VW струва пари - защото го сменяш като решиш да си вземеш по-комфортна кола и след тебе още поне двама човека го карат нормално.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
bugster написа:Stan_p написа: .....кво ли наистина написа
На пазара няма мит .... всичко е пари ...
Хората не купуват мит а вещи които струват нещо
Ако един Голф струва повече леФчета от Фиат, то значи наистина е по-ценна кола. Ако са 1-2 случая, значи някой се е преебал.
Но ако това е масова практика значи има защо.
Ако кажеш тва е то българина - ами отвори сайтове като mobile.de или autoscout24.de и виж и там.
Отвори сайтове на коли в Италия - същото
Извода сам си го прави
Ако все още си мислиш че голфа наистина е с неоправдано по-висока цена от фиат примерно ..... наистина не ти е тук мястото да пишеш
Иначе тезата за конспирацията с "напразно надутите цени" на ФВ идващи от промитие мозъци на най-ниско интелигентната част от населението е много готина.Чак се чудя как не са направили филм на тая тема подобен на Zeitgeist -
DiddoVWFAN
- Автомобил: Corrado
- Двигател: KR-1991
Да ти разясним защо Фолксвагените стрували повечко: както един от колегите каза вече те са търсени автомобили, а когато има търсене - пазарът реагира. От там идва въпроса: защо има търсене - защото VW
са готини коли със здрави: окачване, двигател и купе. Можем ли да кажем последното за Опел например? Защо да си купиш VW? Защото са яки и подлежат на тунинг много лесно, да не забравяме, че има части навсякъде и по морги и по магазини, вземи за противоположен пример Daihatsu например. И най-накрая, защо се притесняваш да дадеш парите си за VW, в крайна сметка ти пак ще си ги вземеш, ако решиш да я продадеш, нали не ги даваш за FORD? Айде, мисли си пак.
са готини коли със здрави: окачване, двигател и купе. Можем ли да кажем последното за Опел например? Защо да си купиш VW? Защото са яки и подлежат на тунинг много лесно, да не забравяме, че има части навсякъде и по морги и по магазини, вземи за противоположен пример Daihatsu например. И най-накрая, защо се притесняваш да дадеш парите си за VW, в крайна сметка ти пак ще си ги вземеш, ако решиш да я продадеш, нали не ги даваш за FORD? Айде, мисли си пак.
-
rockstarr
- Автомобил:
- Двигател:
така...
някой каза че не съм достатъчно фен на марките и използвам колата за вършене на работатта
да - така е
работя търг.предтавител и обикалям държавата всеки ден - приблизително 500км на ден
шефа бе така добър да ни даде чисто нови колички - рено клио 2 версиа, моята я взех на 7км (седем) - от магазина направо
за 1 година е ве4е на 75000км
сменил съм 10 пъти масло, 2 пъти круши, 1 чистачки - въпреки турското производство , няма да скръцне или да хлопне , а се кара казаах ви по колко на ден
не знам какво е да вадиш пари за гориво, шефа, господ здраве да му дава, ни е пуснал да си ходим с тях на море, в отпуска, на село и т.н.
ама проблем - 2 седалки е
а аз искам хора да возя - доиде ми семейството на гости - хвашат такси - няма място!!!
идеата ми за голф-а да се кара по 100км на месец - колкото на кафе от обеля до люлин, 1 път на море, 1 път до село (щото другото време си се возим с рендето с жената) събота и неделя до ХИТ - на 2км от нас.
е как да дам 5000лв за такава кола(резервна)
последен update от автокъщите в Монтана и Враза - 4 броя GTI-ta ан цена от 4000 до 4400 ( не знам с коментар кво ще стане като цена)
3 броя 1,8 с клима , 1992-1994 , 4 врати - 3500-3800лв
тва по-реално ми звучи
знам че доста от вас са дали луди пари по колите си
имах трабант - взех го за 200лв, налях 1000 по него и накрая завърши в надин за 130лв за скраб - примера не е много подходящ, ама...
та верно искам много голф, аама се чудя и за сеат - нали пак е от семейството
P.S. не съм рацер по душа и не си падам по ръчкане по светофарите - вземам да остарявам май
някой каза че не съм достатъчно фен на марките и използвам колата за вършене на работатта
да - така е
работя търг.предтавител и обикалям държавата всеки ден - приблизително 500км на ден
шефа бе така добър да ни даде чисто нови колички - рено клио 2 версиа, моята я взех на 7км (седем) - от магазина направо
за 1 година е ве4е на 75000км
сменил съм 10 пъти масло, 2 пъти круши, 1 чистачки - въпреки турското производство , няма да скръцне или да хлопне , а се кара казаах ви по колко на ден
не знам какво е да вадиш пари за гориво, шефа, господ здраве да му дава, ни е пуснал да си ходим с тях на море, в отпуска, на село и т.н.
ама проблем - 2 седалки е
а аз искам хора да возя - доиде ми семейството на гости - хвашат такси - няма място!!!
идеата ми за голф-а да се кара по 100км на месец - колкото на кафе от обеля до люлин, 1 път на море, 1 път до село (щото другото време си се возим с рендето с жената) събота и неделя до ХИТ - на 2км от нас.
е как да дам 5000лв за такава кола(резервна)
последен update от автокъщите в Монтана и Враза - 4 броя GTI-ta ан цена от 4000 до 4400 ( не знам с коментар кво ще стане като цена)
3 броя 1,8 с клима , 1992-1994 , 4 врати - 3500-3800лв
тва по-реално ми звучи
знам че доста от вас са дали луди пари по колите си
имах трабант - взех го за 200лв, налях 1000 по него и накрая завърши в надин за 130лв за скраб - примера не е много подходящ, ама...
та верно искам много голф, аама се чудя и за сеат - нали пак е от семейството
P.S. не съм рацер по душа и не си падам по ръчкане по светофарите - вземам да остарявам май
Не че ми е работа да се бъркам как и за какво ще си харчиш парите, но не ми изглежда добра идея да инвестираш пари в кола при положение, че мислиш да правиш с нея по 100км. на месец, въпреки че именно тези 100км. създават определен дискомфорт на семейството ти. Някак си не звучи рентабилно, да плащаш данъци, застраховки и евентуално каско, поддръжки.... и тя просто да си седи и старее в гаража
.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”