От къде в София да си купя хубав термостат?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martin_ganev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martin_ganev » Сря 17 дек 2008 15:39

BEHR-сега сам с този и съм много доволен подържа си градусите и като закове на 90 си стои там.цената му е 15лв.
в краина сметка и от 50 лв да си вземе6 все са ментаци така че ти ре6ава6 но всичко е на късмет в БГ.

Потребителски аватар
ahil80503
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahil80503 » Сря 17 дек 2008 17:21

за две седмици смених два тария ми не отваряше,купи на behr за 18 лева смениха го но пак проблем отваряше ми на 95 и температурата ми отиавше на 110 май на тази марка имало много турски ментета,а и при мене за да се смени термостат се махат доста работи намира се под двигателя та тъй купих си този път wernet за 14 лева смениха го и ко да ти кажа на 90 стрелката заспива ни напред ни назад.Марката е френска ама съм доволен ,дано мнението ми ти е помогнало.А и да ти кажа уж и първия го бях купил от хубав магазин.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 27 дек 2008 3:12

и аз купих вернет, ще го слагам утре , ама като гледам каква чек*я е ... не ми се вярва да устиска много , само като блокира се моля да е в отворено положение

Потребителски аватар
Miteto
Автомобил: Фейтън
Двигател:

Мнениеот Miteto » Нед 28 дек 2008 12:50

По принцим пазарувам части от един магазин на Христо Ботев на няколко десетки метра от Сливница е, точно срещу Ауто+. От дясната страна се пада посока централна гара. Доволен. Behr си взех 15-16 лева преди 2 години. сега не знам

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот Ljubon » Чет 11 фев 2010 13:39

popodopolo написа:
lrlmodo написа:Wahler е термостата

Твърдо сам за него!Върнах 2 броя BEHR/по 18 лева/ и се отказах от тази марка!
Накрая си взех Wahler/за 12 лева/ и се родих!
пп.При демонтажа марката на сваления термостат беше Wahler :lol:

Пич, не си много прав! Преди година и половина смених на Пасата оригиналния термостат, който изкара 23 години! И какво мислиш пишеше на него? BEHR-THOMSON, логото на VW и AUDI, както и че е произведен отвъд желязната завеса - Made in WEST Germany. Е на това му викам термостат, вътре някакъв метал и черна пластмаса чак баха разядени от времето, но до последно работи без проблем! Е, може и те да са влошили качеството, кой знае? Или пък тук ни пробутват ментаци.
Термостатът, който сложих след него беше Topran, 12 лева и 10 лева за смяната. След година и половина е пак за смяна. Частите вече ги правят като консумативи.

Потребителски аватар
crashman
Автомобил: Bora
Двигател: AUS
Контакти:

Re: От къде в София да си купя хубав термостат?

Мнениеот crashman » Чет 11 фев 2010 14:46

Добре, че се съживи темата след 2 г., за да могат колегите да видят нещо, а не само да питат за термостати :wink:

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 14 фев 2010 0:31

Не знам купих си термостат от порше оригинален 63лв с уплътнението. За мен е по зле от стария не загрява на 90 или много трудно! Като пускам по инерция темп. ми пада под 90 със стария нямах такъв проблем!!!Ще ходя да се рзправям!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 14 фев 2010 8:48

batkotivalio написа:Като пускам по инерция темп. ми пада под 90 със стария нямах такъв проблем!!!Ще ходя да се рзправям!
колега сигурен ли си че монтажа е правилен,понеже и при мен е така и реших вчера да сменя термостата оказа се че моя си е добре затваря си добре отваря си няма проблем ама гумичката около него беше доста смачкана и омзана със силикон и явно от там е изпускала,иска и така профилактично да си семня с нов смених 3нови термостата някви френски нито един не отваря и във вряща вода ги пробвах, понеже 2та термостата от един магазин ги взех а другия 3тия от друг ,в първия магазин продавача чак се ядоса изпуфтя ми (едва ли не съм бил некадърен в тенджера с вряла вода не се пробва а само на колата)и си ми върна парите,неможах да намеря друга марка свем френска и се отказах сложих си моя намерих няква гумичка подобна минах със силикон и после ще видя какво става,та колега провери си да не ти прескача от тая гумичка охладителната течност и един вид термостата да тие постоянно отворен

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 14 фев 2010 23:14

Ами как да ти кажа, за мен смяната на термостат не е някаква философия и кои знае каква сложна задача, та за монтажа съм сигурен всичко си пасна перфектно, още повече това са оригинални части (можеби). А за процедурата с тенджерата точно вчера я правих на стария ми термостат и мога да кажа че той тръгва да отваря на 71-72гр.и към 95 е напълно отворил. Така че на тоя в магазина можеш да му кажеш ... - знаеш какво да му кажеш!!!

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MECHOKA1 » Пон 15 фев 2010 10:57

Колеги някой ползвал ли е EPS имам един познат и той ми каза че вече на марки не вярва всичко е менте та си взех тоя ама още несъм го сменил ,като го сменя ще кажа как е :)
Поздрави :)

Потребителски аватар
vas_gt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vas_gt » Пон 15 фев 2010 13:16

Колега за теб е точно този който е написал колегата: Wahler е термостата

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 16 фев 2010 2:43

Колеги, за марки вече не ми се говори, ама като ги сменяте тия термостати просто изчистете леглото на уплътнението и никога силикон!!! Ако ще тече и със силикона ще тече, ама тая гад кви проблеми може да ви създаде, просто не искате и да чувате...

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 16 фев 2010 8:46

Петър Петров написа:ама тая гад кви проблеми може да ви създаде, просто не искате и да чувате...
аи стига бе колега не ме наплашваи , ама пък и съм слагал по малко не в промишлени колиеств а и нямах нова гумичка, ама се оказа че нее прескачало при мен аз съм се заблудил, много ми е чудно явно термостата се амортизирал вече или просто си е бил такъв, много късно затваря но затваря, дали е от работата и вече почва да здава багажа или си е такъв

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Вто 16 фев 2010 9:50

Ми щом по-късно е почнал да отваря от работа ще да е, а дори и съвсем малко силиконче може да го блокира ако попадне точно дето не трябва, ако си внимавал не се притеснявай ама аз винаги съм бил против тая гад и като правило, на която и кола да е не слагам.

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Сря 28 сеп 2011 19:08

Идва зима и изкачат въпросите за термостати :)
Значи до колкото прочетох повечето колеги сте доволни от "Wahler" ще търся такъв... Гледам, че пишете и някакви градуси, та се питам аз колко градуса трябва да е за моя мотор 1.8 PB, като цяло не знам дали е за смяна, но ще го сменя. Колата загрява доста бавно и обикновенно стрелката не седи на 90, а около 70 градуса, като карам извънградско няма и толкова, а стигнели 90 градуса след 1 минута вече е включила перката... А иначе харчи доста малко гориво :mrgreen: Също нямам и парно, но освен, че не духа топло, може да се каже, че като цяло не духа, а само бръмчи, за него проблема сигурно ще е в клапите...

Конкретно въпроса, че се разписах нещо :) Колко градуса трябва да бъде термостата ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”