волан-проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
iv4o_1972
Автомобил:
Двигател:

волан-проблем

Мнениеот iv4o_1972 » Чет 18 дек 2008 0:57

здравейте колеги.От едно известно време забелязах,че когато карам направо волана не стои както преди в нормална права позиция,а доста видимо надясно.някои би ли ми казал откъде идва този голям луфт ли е какво е?благодаря ви предварително. :drive полото е 1,4 AEX

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 18 дек 2008 1:20

Размени си предните гуми със задните,може да се получи това от крива гума. Ако въпреки размяната резултата е пак същият ,отиди някъде да ти направят проверка на окачването. Във всеки сервиз който разполага с канал не биха те върнали (5-10 лв ще ти струва).
Не го отлагай много много във времето :wink:

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Чет 18 дек 2008 3:11

Съмнявам се да се получи от крива гума, но все пак иди да я прегледат. Ходил съм на стенд(компютър) и уж кво правиха и викат готов си, изкарвам аз карам направо и волана стоеше накриво, и карах така 1 месец и отидох при един майсто(старата школа москвичи лади ....), човека за 20лв изправи волана и всичко 6 после.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 18 дек 2008 12:13

това с изправянето на волана се гласи на стенда , мойта като я закачиха и човека си ме пита , искаш по спортно гумите ли (в долната част по отворени) волана право напред ли го искаш или наклонен настрани (крив)...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 18 дек 2008 20:19

Gecatawe написа:........

От крива гума се получава и още как :!: (имам цели два лични опита с гуми Vredestein , едните летни ,другите всесезонни)

Примерно ако на стенда всичко е наред (хората наистина са си свършили работата както трябва) ,а гумата ти е крива, е възможно при смяна на гумите с нови ,отново да ти се наложи да ходиш да ти центроват волана. Много рядко се налага да се центрова самият волан (обикновенно се прави при катастрофирали коли ,при които това е единствената възможност волана да стои изправен

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”