Мнения за Suzuki Swift

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнения за Suzuki Swift

Мнениеот BastunSelski » Сря 17 дек 2008 11:57

Вчера се возих в едно такова и ми хареса супер много,но искам да разбера какви минуси има колата.Ако някой я има от по-дълго време или има преки наблюдния да сподели.
Става въпрос за 1.3 90 коня 4х4 дето е...За нова кола става въпрос...
Четох мненията от сузуки форума,така че без препратки :).

Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Re: Мнения за Suzuki Swift

Мнениеот astragt » Сря 17 дек 2008 12:33

BastunSelski написа:Вчера се возих в едно такова и ми хареса супер много,но искам да разбера какви минуси има колата.Ако някой я има от по-дълго време или има преки наблюдния да сподели.
Става въпрос за 1.3 90 коня 4х4 дето е...За нова кола става въпрос...
Четох мненията от сузуки форума,така че без препратки :).

В семейството имаме две такива. Мисля, че са 92 к.с. , но това не е важно. Върви приятно във високите, в ниските я няма никва, но е с дълги предавки, предполагам заради това. Учудващо добра возия и добър комфорт за класа си, не се усеща скороста при по-висока такава, обезшумено е добре. Това, което ми прави впечетление, че много лесно и тръгва задницата..... само им разправям на сестричките много да внимават с това. Но предполагам при 4х4 няма да е точно така. Иначе като изключим шибаните наркомани и завиждачи дето гуми ли не резаха, стъкла ли не чупиха, боята ли не драха.... количките са екстра. Аааа и на тях им дават по бордкомпютър разход под 9 почти само градско е това от както са купени. Сега са на около 2-3000км. Аз пътувах веднъж с едната до батак и обратно. На отиване с 140-160 по магистралата беше над 7, после бавничко по първокласния път ми падна общия разход по 7. На връщане ми даде 5,3 от батак до София, но на магистралата съм карал 110-130....
Ако се сетиш за нещо, което пропускам питай...
Поздрави!

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 17 дек 2008 12:50

Ами на лизинг ли ги купи? Щото аз смятам,ако ще купувам да е на лизинг... и сервиза как име ,че нали поддръжката като е гаранционна е при тях...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 17 дек 2008 13:16

Само не разбирам защо искаш 4Х4 с такъв малак мотор.Иначе Суйфта поне външно изглежда супер.

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 17 дек 2008 13:57

astragt написа:[...
А с какви скорости са калинките?Ръчни или автоматични?
Тва за разхода и аз видех толкоз на борда...като запали е около 20-30 ,ама след 200м си отиде на 8...
А 4х4 щото разликата е 1500лв и ако е да е дет се вика.И не знам какво е общото с мотора и 4х4?Аз офроуд маниак не съм:) ,ама мисля че 4х4 дава повече стабилност или бъркам...
Някакви проблеми по окачване,двигател и електрониката има ли?
БТВ да се е*а в негъра,ама как гледах като тва запали без ключ :):)...Та с толкова електроника има ли екви проблеми?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 17 дек 2008 14:14

4X4 освен стабилност дето дава ,отнема доста мощност ,тежи и частите са и на други цени в последствие.Като хванеш слабия мотор ,който ще стане още по-слаб след 4Х4-та не виждам смисала му.Естествено в автосалона ще ти кажат точно обратното - щото там работата им е да продават :)

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 17 дек 2008 14:31

задни дискови спирачки предлагат ли бре?
много ми грознее лета джанта с барабани
и как е с 92 коня ускорението?
че спорт версията към 28 бона, тея са луди

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 17 дек 2008 14:49

Стабилна машинка е.
Един приятел има от старите... много е доволен и дефект не му е давала! :wink:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 17 дек 2008 15:09

според мен ако си готов да дадеш тия пари за ново Суифт 4х4 - на лизинг, по-добре дай 5 000 лв. отгоре и си вземи SX4 4x4 - няма да е толкова голяма разликата при лизинга, а получаваш по-висока кола с по-голям мотор :idea:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 17 дек 2008 15:22

Кои части са им други?само на окачването ли? Иначе аз над 100-120 не качвам и си търся градска кола.Кола с много коне не ми трябва!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 17 дек 2008 15:23

Ми като не качваш над 100-120 нищо няма да осетиш стабилноста на 4Х4 ,ама за сметка на тва разпода ще ти лепне 1-2 литра отгоре.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Сря 17 дек 2008 16:59

От 4х4 до 4х4 има разлика. 4х4 е много общо.

Доколкото разбрах става въпрос за AWD система. Има ги най -общо 2 типа:

Full time symmetric AWD подобна е на full time 4x4, но цели единствено стабилност и по-добро представяне на пътя. Не се препоръчва за тежки терени. Има постоянно задвижване на 4те колела без понижаващи предавки и блокажи.

Другата е Automatic asymmetric AWD - тя най-малко се доближава до 4х4, защото е разработена преди всичко като система за сигурност. На прaктика караш кола с 2 задвижващи колела, но в определен момент на приплъзване, буксуване, скорост... се включва и втори задвижващ мост. Не става за извън пътя. Липсват понижаващи предавки и блокажи.

Добре е да се види коя от тези се слага на swift-a. В града първата е излишна. Изключение са тежки зимни условия. Втората е по-подходяща за града и ако е тя, е по-удачното решение. ....и най-вероятно тя да се слага в сузукито.

При всички случай всяка една 4х4 система full-time, part-time (тези със сигурност не се вграждат mhihi), AWD..., вдигат разходите за поддръжка и гориво. От там се губи предимството на малкия автомбил с малък мотор и по-малка консумация в града.

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 18 дек 2008 9:36

BastunSelski написа:Ами на лизинг ли ги купи? Щото аз смятам,ако ще купувам да е на лизинг... и сервиза как име ,че нали поддръжката като е гаранционна е при тях...

На лизинг са да, сервиза им е ....какво да ти кажа, в тяхния сервиз влизаха за сега само за смяна на масло на 1000км. и нямам някакви впечетления конкретни. Само исках да взема секретни болтове от там два комплекта и ми поискаха 170лв. Преди това от магазина им ми казаха да ида до сервиза /там са и резервните части/ и да си купя, че били по 5лв. бройката.... викам евтинийка, ама нъц :(
Обаче си нямат тяхен сервиз за тенекиджийски и бояджийкси услуги. Работят с някви типове, от които не съм никак доволен. Първо на едната и нарязаха гумите и я оставихме там с протокол от полицията и т.н. и докато чакахме да пристигнат новите гуми и откраднаха емблемата + си взехме колата със стари стържещи и мажещи чистачки, за съжаление и двете неща ги видях пред нас и няма как да докажа, останах си само със скандала. След това сменяхме предно стъкло, но в друг сервиз ни пратиха : ) На другата пък някой и забърса вратата и остана за боя пак в горепосочения сервиз и я направиха добре, но пак не мина без скандал.... първо я забавха с около седмица, накрая се обадиха,че е готова , но като отидохме да си я прибираме, вратата не беше събрана , колата седеше с една педя сняг отгоре / а беше валяло 4-5 дни по-рано/.... С две думи слабичко сервизно обслужване, но аз и Балкан Стар мога да ги плюя от тук до там и обратно. За сега от Порше Изток съм супер доволен!

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 18 дек 2008 9:55

BastunSelski написа:
astragt написа:[...
А с какви скорости са калинките?Ръчни или автоматични?
Тва за разхода и аз видех толкоз на борда...като запали е около 20-30 ,ама след 200м си отиде на 8...
А 4х4 щото разликата е 1500лв и ако е да е дет се вика.И не знам какво е общото с мотора и 4х4?Аз офроуд маниак не съм:) ,ама мисля че 4х4 дава повече стабилност или бъркам...
Някакви проблеми по окачване,двигател и електрониката има ли?
БТВ да се е*а в негъра,ама как гледах като тва запали без ключ :):)...Та с толкова електроника има ли екви проблеми?

Ръчни скорости са!
Колкото до 4х4 , аз съм за, но съм скиор, освен това на вилата с 2wd само при абсолютно сухо време мога да се кача... Но тези неща са си личен избор. Със сигурност с 4х4 рито ще имаш по-голяма стабилност! Ще е и малко по-тежко отзад, което е добре! Тези са толкова лекички отзад, че в завой ако влезеш малко по-бързо и върнеш гаста , доста лесно тръгва да поднася. Колкото до окачване и т.н. за момента всичко е екстра, но и двете са на по 2000км , така че немога да ти кажа нищичко за здравината. Няма чак толкова електроника по тях не се шашкай, само едно безключово отваряне и палене е по-нестандартното....
Някой те беше посъветвал за SX4 , на мен ми хареса доста като го гледах, наистина има по-голям мотор, 4х4, мисля и дизел го имаше, по-просторно е, по-високо......, ако можеш се мяткай на него, но пък е и по-скъпичко, то като сложиш още 5к отиваш в друг клас, ако сложиш още 5к, отиваш почти на октавия 4х4 с повече комфорт.

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 18 дек 2008 10:00

dude написа:задни дискови спирачки предлагат ли бре?
много ми грознее лета джанта с барабани
и как е с 92 коня ускорението?
че спорт версията към 28 бона, тея са луди

Динамиката не е впечетляваща, иначе си набират , има си мощност и подържа скорост, но в ниските никак ги няма, но както писах е с дългички скорости...
а за спорт версията му да се изсипат 28к си е лудост...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”