Болт на преден носач, няма развиване.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Болт на преден носач, няма развиване.

Мнениеот emohrisstov » Чет 18 дек 2008 15:38

Колеги е до са съм висял в сервиза да си чакам шибания ред (отиде ми целия ден, то не че е страшен деня ама както и да е), за да си сменя тампоните на предните носачи. Дигат колата хората и ОП, проблемче, болтът на левия преден носач неще да се развие. Момчето го напъва, напъва, неще :banghead: . Каза, че ако го напъне още малко ще се скъса и трябва да сменям цялото магаре ли е кон ли е отдоле, незнам :? . В крайна сметка нищо неможа да се направи, посъветваха ме да ходя при италианеца да питам за такова магаре, да го купя и ако това се преебе, заради факания болт, да се сложи другото. Някакви идеи, може ли да излезе болта без да се скъса или е загубена каузата...

п.п. Омръзна ми всеки път като отида в сервиз да сменям нещо да има някакъв проблем, мамка му...

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Чет 18 дек 2008 15:50

пробваха ли да нагреят с оксижен болта, в доста случаи помага

Потребителски аватар
mmv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mmv » Чет 18 дек 2008 16:09

Кажи му на тоя майстор да отвива смело! Ако се скъса маха се мокета там е гайката мисля, че беше заварена на няква пластина! Режеш махаш старата болта излиза нагоре после нов болт и гайка( гайката е хубаво да се капне да не мърда) и това е!

Потребителски аватар
cosmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cosmo » Чет 18 дек 2008 16:13

аз имах същия проблем на предната ми 3-ка, левия болт не искаше да се развива и беше пред късане. момчето от сервиза проби един отвор в задната част точно там където влиза болта. Отвора беше 5-6 мм. колкото да може да го напръска със спрей резбата. Незнам как по точно да го обесня, но тази манипулация определено помогна и след още 5 минути завиване и развиване болта излезе

Потребителски аватар
tisho.mf.79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho.mf.79 » Чет 18 дек 2008 19:07

кой от двата болта предния или задния :077:

Потребителски аватар
Remus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Remus » Чет 18 дек 2008 19:16

един смешен но уви найстина действащ вариант :) да ко пръчка в продължение на 10 15 мин и след ощи толкова да го развие :) и аз не го вярвах това че става но не уверих ако някой невярва да вземе да пробва

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 18 дек 2008 19:55

Remus написа:да ко пръчка

Ко речи?

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 18 дек 2008 20:20

стария ръждясал болт се нагрява с оксижен или газова горелка ,може и с бензинова лампа ,после се напръсква със спрей за ръжда и излиза,ако не- към главата на стария болт се заварява със СО нов дебел болт и напъваш смело новия болт с гедорията,подсилена с дълга тръба

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 18 дек 2008 23:08

Ми тоя категорично отказа да пробва каквото и да е, щото миналата седмица бил скъсал някъв болт такъв на някъв пасат. 5 пъти го питах, добре де няма ли някакъв вариант (нали е майстор уж, ба*ти майсторите), той вика не, няма :? . Явно ще трябва да ходя на друго място. Колеги препоръчайте някъде в София, някой човек на когото може да се разчита бе...

p.s. Нали говорим за един дълъг болт завит хоризонтално, успоредно на купето и главата му гледа към предната броня? :roll:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 18 дек 2008 23:20

emohrisstov написа:Ми тоя категорично отказа да пробва каквото и да е, щото миналата седмица бил скъсал някъв болт такъв на някъв пасат. 5 пъти го питах, добре де няма ли някакъв вариант (нали е майстор уж, ба*ти майсторите), той вика не, няма :? . Явно ще трябва да ходя на друго място. Колеги препоръчайте някъде в София, някой човек на когото може да се разчита бе...

p.s. Нали говорим за един дълъг болт завит хоризонтално, успоредно на купето и главата му гледа към предната броня? :roll:

Който и да е от болтовете на носачите скъса ли се става страшно (както казва един колега :lol: ) ... рязане , разпробиване .... аз скъсах на вентото предния болт . Разпробива се останалата част от болта , цепи се малка част от магарето и се лепи нова гайка . Гадни германки и австрийки....

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 19 дек 2008 1:43

emohrisstov написа:

Същия болт, го развихме със здрав звездообразен ключ и тръба над 1 метър. За щастие не се скъса. Като се нагрее с оксижена пак трябва да се развие :wink:

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 19 дек 2008 8:24

те колегите са ти го написали вече,нагряване и пръскане му е майката,аз съм го късал този болт и после е малко гадничко,че трудно се вади носача :wink:

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Пет 19 дек 2008 10:44

Благодаря много колеги, сега тъй като аз тази операция немога да я направя сам, ще трябва да намеря място, където да отида :roll:

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ADJ » Пет 19 дек 2008 12:54

Колега на два пъти съм го ял тоя . . .Нема да се палшиш, първия път рязах носача за да се оголи болта,после нагряване с оксижен и отвиване с як водопроводен ключ.Втория път го разпробивах въпросния болт.Съвет от мен евентуално ако скъсаш болта свали магарето 4 болта са и 4 на рейката (тука може и малко да греша гледам ти си с друг модел голф но мисля,че няма да е по различно от моя)иначе няма как да стане. Теглиш един як център и първо с 3-ка после 4-ка сведро и така Можеш и да не ми вярваш но лично аз цяла седмица разпробивах.Не е лесно ,но няма непоправими нещта поне по колата.Ако имаш кинти отиваш и на трети варянт купуваш от моргата за 150 максимум 200 лева друго магаре и си Ти.Айде със здраве.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”