Какви чистачки за Passat B4?

Техническа и сервизна информация за Passat
red_sox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red_sox » Чет 18 дек 2008 12:25

Tedo- написа:аз сложих 45см отзад, иначе си беше с 41см

не се ли закача в основата на чистачката или си издърпал перото нагоре?

Потребителски аватар
gizzard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gizzard » Чет 18 дек 2008 19:26

Аз съм с 53мм за шофьорската и 51мм за пасажерската и съм доволен :).

Потребителски аватар
fireball
Автомобил:
Двигател:

Re: Какви чистачки за Passat B4?

Мнениеот fireball » Вто 20 яну 2009 18:38

С интерес прочетах мненията до тук, тъй като и аз има същите проблеми:
1. графитните, оставят филм върху стъклото
2. Champion - при висока скорост се отлепват от въздушната струя
3. Valeo (от Метро) оставят тънък филм след себе си все едно е изпотено стъклото.

Вчера си купих (от Метро) нови чистачки безшарнирни с вграден спойлер 53см (AUTP Practic), с надеждата мъките ми да свършат. Уви те комбинират всички недостатъци на гореизброените - СКЪРЦАТ ЗВЕРСКИ, чистят на отиване и мажат на връщане, а и не прилепват по цялото стъкло (особенно пасажерската - остава около 10 см във въздуха). :banghead:

НЕ СЕ МИНАВАЙТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ ОТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ !!!!

Само да добавя - колата е комби Passat 2.0 16V

Последна промяна от fireball на Чет 22 яну 2009 10:50, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 20 яну 2009 20:24

Пасата е седан В4 досега съм страшно доволен от Валео 53 см. слагам и от двете страни и съм много доволен в Ауто+ са 22лв.като за мен 16лв. оня ден взех,предните ми искараха около година и половина :idea:

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Сря 21 яну 2009 18:44

За отпред 55см и 2-те за да хващат целия джам за отдзат 39см.
Бош или шампион.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 яну 2009 20:50

Само да измползвам темата да питам :
-имам проблем с шоф.чистачка - не прилепва достатъчно добре към стъклото - разбира се ми е поразбита оста на моторчето,където се захваща рамото....като на 99.9% от Пасат-ите от тези години.Имаше преди една тема как се натяга пружината на самото рамо за да се оправи този проблем....един ден свалих рамото ама не успях да разбера как са сваля пружината и какво точно се прави...пък и е много твърда тази пружина.Та питанката ми е ако някой знае технологията да ме светне или пък по-добрия вариант ако някой е проверявал каква е цената на едно ново рамо да каже да си правя сметка за какво иде реч.
Също така второ питане - карам си бързичко (над 120-130) и чистачките започват да замацват много здраво...виждал съм такива плоски,които нямат металните чудеса отгоре....не знам как точно се водят....сещате се :) .Та такива съм виждал само на Шампион ама те се менте....къде из София могат да се намерят читави такива (Валео примерно),каква им е скромната цена и най-важното - има ли някакъв смисъл от тях....помагат ли с нещо?
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 21 яну 2009 23:25

zfa159 написа:Само да използвам темата да питам :
-имам проблем с шоф.чистачка - не прилепва достатъчно добре към стъклото - разбира се ми е поразбита оста на моторчето,където се захваща рамото....като на 99.9% от Пасат-ите от тези години.Имаше преди една тема как се натяга пружината на самото рамо за да се оправи този проблем....един ден свалих рамото ама не успях да разбера как са сваля пружината и какво точно се прави...пък и е много твърда тази пружина.Та питанката ми е ако някой знае технологията да ме светне или пък по-добрия вариант ако някой е проверявал каква е цената на едно ново рамо да каже да си правя сметка за какво иде реч.
Също така второ питане - карам си бързичко (над 120-130) и чистачките започват да замацват много здраво...виждал съм такива плоски,които нямат металните чудеса отгоре....не знам как точно се водят....сещате се :) .Та такива съм виждал само на Шампион ама те се менте....къде из София могат да се намерят читави такива (Валео примерно),каква им е скромната цена и най-важното - има ли някакъв смисъл от тях....помагат ли с нещо?
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Чет 22 яну 2009 0:23

Тези чистачки мисля че се водеха безшарнирни. Валео мисля че в метро или практикер трябва да има. Никога не съм ползвал такива и нямам впечатления.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 22 яну 2009 10:20

В Практикер и Метро гледах преди около 2-3 месеца - имат на Валео (аз от тях съм много доволен по принцип) ама не и такива..само обикновенни.
Гледах в Шел и ОМВ има на Шампион ама са бая скъпи (40-50лв някъде) и са менте...иначе тази цена е нормална за добри чистачки ама тези не са такива.
А за рамото някой да има идея как се ремонтира или каква му е цената? (драмата е,че пружината омеква с времето ама е много твърда и не се сещам как да я сваля....пък и да я сваля трябва да изместя някак отворите на рамото за да се опъне малко).
Предварително благодаря!

Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Мнениеот Dan4o » Чет 22 яну 2009 14:15

Още един глас за Валео - 53 см от Метро, изкарват поне 1-1,5 години, не скърцат и не мажат. Преди 3-4 години слагах и Champion, и Bosch, но не бях доволен - изкарваха 3-4 месеца, след което почваха да скърцат и мажат.

Понякога върху предното стъкло се образува филм (предполагам от мръсотия, слънце и т.н.) и чистачките почват леко да замазват, но тогава взимам памук и спирт и почиствам стъклото, става супер!

Върни се в “Passat”