Доста неща които се правят в БГ, етикетите са им made in некъде другаде...
Анкетка относно българските стоки
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Чудомир написа:
Последен пример> Как да си купя БГ костйум (сори, не намерих буквата), който е на горе долу 20 процента по ниска цена от примерно такьв на Босс. Отделен е вьпроса, 4е босовския е от Турция или Словакия....
Дам същото нещо забелязах лятото в мола като си копувах костюм за сватбата.В българския магазин /ама дали беше Денил ,или Парушев/ цените бяха 450-600 лева /бос най-евтини модели имаше по 600/,а като ги облякох и паднах прав - кройката ми седеше като най-отвратителното китайско менте за 10 лева.Добре че имаше и "небългарски магазини" щото щях да си остана с впечатлението ,че съм дефектен и никога повече да не си взема костюм.На всичкото отгоре продавача беше адски досаден и само ми мъкнеше един през друг костюми и ме питаше как не мога да си избера нещо от толкова много неща
- amikus
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
re
Българските стоки не са това което бяха някога,все още има изключения които само потвърждават правилото.Не искам да изброявам на колко неща пише произведено в България а е правено в Шанхай.И все пак примерно нашата фирма ползва доста материали на неомонтана с много добро качество и прилична цена,верно дизайн под всякаква критика нямат си даже пластмаска ами е гола платка ама примерно суич за 10 лева заедно с едно пико с реле прави хиляди неща единият порт му се прави даже на гигабит!Така че надежда има.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
bodlivez написа:Е сега всеки да си признае какво винаги купува българско.
Аз:
вино, минерална вода, хляб, кисело мляко....
Ами маи това е - в всеки друг случай сравнявам вноса с българското и за жалост обикновено предпочитам вносаИсках някакси по-оптимистично да се изкажа за българските производители - истината е че имат още мноооого да учат!
Айде айде, колко още хиляди български стоки си купуваш ...
bodlivez написа: Исках някакси по-оптимистично да се изкажа за българските производители - истината е че имат още мноооого да учат!
То хубаво да се учат,наистина имат нужда,ама от кого-от шведите ,дето изнесоха всичко в Китай и Италия.Или от французите,дето правят коли в Румъния.Че те нашите вече произвеждат в Китай,или пък по селата,щото по еФтино....
Парите правят качеството,качеството създава име,а името оправдава лошото качество в последствие-те това е....и всички сме в матрицата!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”