Проблемна работа като колата е студена !!-Решено 2-ра част!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
JOY
Автомобил:
Двигател:

Проблемна работа като колата е студена !!-Решено 2-ра част!

Мнениеот JOY » Пет 19 дек 2008 20:19

Първото нещо което ще напиша е че колата има газова уредба :D
Проблема колеги е следния:Сутин колата като я запаля на бензин и следователно тя е студена, първата една минута работи нормално и после почва да работи на три цилиндъра докато не загрее.Запаля ли я на газ няма никакви проблеми и си работи като часовник.При работа на бензин мирише страшно от ауспуха чак люти, демек сместа е много богата, а и харчи много.Пак повтарям че на газ такова нещо няма а и си харчи много добре :D. 9 литра градско.
Сменени са:
-свещи
-кабели
-капачка
-палец
-бубина
-синия датчик на температурата
-термостат /загрява си на 90 гр./
-тампон на моното
-въздушен филтър
-бензинов филтър
Колата на диагностика показва че има грешка-лошо смесообразуване която не иска да се трие.
Чакам коментарите ви :) .

Последна промяна от JOY на Чет 12 мар 2009 16:17, променено общо 3 пъти.

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Пет 19 дек 2008 20:59

можеби ламбдасонда но да се изкажат и по-разбиращите :roll:

Последна промяна от dkalfov на Пет 19 дек 2008 22:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пет 19 дек 2008 21:12

Пробва ли с "ресет" на конп-а и адаптация наново. Има много обширни теми за това, които се намират с ТЪРСАЧКАТА.

Потребителски аватар
JOY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOY » Пет 19 дек 2008 21:26

Точно в тези "обширни теми" нищо не открих, и затова следователно си пускам моя тема.Просто темите които прегледах не са идентични с моя проблем.Ресет пробвах и не става.С компютъра пак не се изтрива грешката.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Пет 19 дек 2008 21:50

Пробвал си да ресетнеш компа с даване на късо на двата кабела за + и - на акумулатора? Ако и тогава не става и грешката си стои - всеки би се сетил, че компа най-вероятно има хардуерен проблем.

И все пак всички мои знайни и незнайни проблеми ги реших с изскубване на газовата уредба.

П.С. пробвал ли си с друг, взет на заем комп?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 19 дек 2008 21:55

откачи ламбда сондата.Проследи жицата на сондата(намира се преди катализатора) куплунга отива някъде около моното...Когато откачиш куплунга,компа ще премине в авариен режим...(на нашите кочини се слага ламбдасонда с 4 жици-струва мамаитате....)принципно нашата ламбда понякога става "мудна" :wink:
ако колата заработи както трябва,може би с малко по-високи обороти и позавишен разход-не колкото ти е сега,ама и не колкото пише,,те това е грешката...Закачаш пак ламбдата...
Откачаш целия акумулатор за една нощ(примерно...за всеки случай :wink: ) после закачаш,палиш и чакаш 15тина минути да си бачка без никакво пипане на газ,форсиране...тва е за да може компа пак да събере инфо...дано сондата да се коригира,щото новата е ...много кинти...по добре без нея...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 20 дек 2008 0:48

Имаш ли ламбда емулатор за газовата?
Ако нямаш защо не се поинтересуваш по въпроса...

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 20 дек 2008 6:50

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=51505...Сутин колата като я запаля на бензин и следователно тя е студена, първата една минута работи нормално и...
Моят съвет е след една минута да превключваш на газ :)

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Съб 20 дек 2008 9:04

doc_j написа:Пробвал си да ресетнеш компа с даване на късо на двата кабела за + и - на акумулатора? Ако и тогава не става и грешката си стои - всеки би се сетил, че компа най-вероятно има хардуерен проблем.

И все пак всички мои знайни и незнайни проблеми ги реших с изскубване на газовата уредба.

Здравейте...да не пускам нова тема направо ще пиша тука. Колегата с тази тема..сори за офтопика :>
Та с това рестартиране на компа така ли се прави наистина и имали някаква опасност от даване на късо с + и -'ус, понеже имам едно предчувствие, че и аз имам грешка в компа постоянно ми свети лампичката на еърбега и дали така ще се оправи?

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 20 дек 2008 11:51

Еърбега няма да се оправи с разкачане на батерията. Трябва да идеш да ти го реснат в сервиз.

Потребителски аватар
JOY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOY » Съб 20 дек 2008 15:51

Значи колата е с ламбда емулатор който е вързан да работи постоянно на газ и бензин.Според диагностика сигналите които дава са си нормални така ми казаха.Просто не ми се вярва от ламбдата положението да е толкова трагично чак, а и няма смисъл да дам 100/200 лв. за сонда която след три месеца ще замине заради газта.Колата съм я карал преди да имам газ и с разкачена сонда за проба, и пак нещата не бяха толкова зле.Просто исках да проверя един друг проблем.Мисля че това давене може би да е от другаде.
п.с. Пробвал съм с клемите накъсо, слагал съм добавки за изчистване, свалял сам акумулатори, кво ли не съм правил от описаните в форума неща и пак не и не.Вече си мисля, че вярно може да е компютъра, но пък защо на газ все едно това е съвсем друга кола?Като работи на газ колата компютъра съвсем никаква роля ли не играе :roll: ?

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Съб 20 дек 2008 17:39

Друг вариант е наистина сместа на студен мотор да ти е много богата,както си установил,защото на студен двигател компа си пуска повече бензин,а въздухът ти би трябвало да е ограничен,както при всички обикновени газови уредби.

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Съб 20 дек 2008 17:48

Я да се върнем пак на един мой по-стар пост:

doc_j написа:П.С. пробвал ли си с друг, взет на заем комп?

Потребителски аватар
JOY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JOY » Съб 20 дек 2008 21:47

doc_j написа:
Май само това остана което не съм пробвал. :roll:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 21 дек 2008 13:17

Според мен цялата гадост идва от емулатора (повечето емулатори предлагани у нас не са емулатори) Този емулатор само на сондата ли е или и на дюзата.Защото ако е с ъкъла си ще лъже компа ,че дюзата работи. щото без емулация на дюзата какво се получава : то хубаво сондата не шашка компа на газ ,ама той ,завалията, се чуди как колата върви ,при положение ,че бензиновата дюза неработи.Пък да не говорим ,че има и такива емулатори дето нищо непарвят. Това пък ,че емулатора ти бачка и на газ и на бензин...... :roll:
Махни емулатора ,рестартирай компа на колата и карай само на бензин поне 20 км. след това виж как ще е

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”