Здравейте.
Вече взе да ми писва от верния ми Голф.Пък и вече си развалих музиката(единствено ме е яд че не успях да отида на състезание,но това е друг въпрос) и сега се оглеждам за нова количка.
Естествено и парите са фактор затова и се загледах във въпросния Сеат Леон.За около 35 000 лв мога да взема кола с доста добро оборудване и двигател 1.4 турбо.
Та въпросът ми е дали като качество колата е добре.Нямам опит с тази марка и затова се обръщам към вас.Всяко мнение ще е ценно за мен.Също така ако виждате по-добър вариант за тези пари-споделете.

Мнение за Сеат Леон?
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
http://cc5.volkswagen.de/cc5/configurator/fs_base.aspx?context=default&app=ICC-DE
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=ru&id=88384393&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=111&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=5000&customerIdsAsString=&tabNumber=2
Не разбирам защо ти е менте след като оригинала е същите пари
Успех
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=ru&id=88384393&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=96&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=111&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=2008-01-01&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&maxMileage=5000&customerIdsAsString=&tabNumber=2
Не разбирам защо ти е менте след като оригинала е същите пари
Успех
Леона за който говори колегата е аналог на Голф 5. Според мен обаче е в пъти по - красив и по отношение на интериор и по отношение на екстериор. Двигатели и окачване също са на базата на Голф 5. Предимството на Сеата освен красотата му е и сервизното обслужване. За смяна на консумативи на 30к км отиват около 420 лв. и записването за час обикновено е от днес за утре най - много в други ден. В Порше например има много повече коли и се чака в сервиза много повече от колкото в Аутотехника. Аз ти давам положително мнение за тази кола и ти я препоръчвам. Между другото и аз съм се замислил за такава само че 2.0 ТДИ. В момента карам Кордоба 1.4 2006 г. купувана от Аутотехника. Много съм доволен.
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
и според мен добре си се ориентирал колега, защо не видиш това: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f7=300&f9=лв.&f10=2005&f15=0&f18=1&f19=0
мисля, че ще ти хареса 

evgenyh написа:и според мен добре си се ориентирал колега, защо не видиш това: http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?top ... f7=300&f9=лв.&f10=2005&f15=0&f18=1&f19=0мисля, че ще ти хареса
Що не си купиш ти кола 200 коня?

- dan40
- Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
- Двигател:
Аз карам ЛЕОН 2005 година и мога да ти кажа , че за 68 000 км са сменени само консумативи и колата е пушка ... дори корите още не са се разскърцали . Взимай и вобще не се чуди , а колкото до мнението на dobrin че за 35000 по добре голф не съм съгласен - FR-a na LEON-a е перфектния вариант за евтин и спортен автомобил .
dobrin написа:Нелина кара Сеат, но Ибиза! Иначе 1.4 на Леон за 35 000 лева - по добре Голф.
Дай малко доводи човек.Какъв Голф?оборудването не е същото.Това беше цялата мисъл на запитването.Сеата предлага повече за по-малко пари.И е по-хубав.какво ме кара да избера Голфа?И аз искам Голф.Аз толкова имам пари(иначе ще карам пасат).Ама защо като Леона е по-напред като екстри за същите пари?
- kimif2008
- Автомобил:
- Двигател:
сега голфа е на промоция обаче ти трябва tsi с двете турбини щото тоя с една има голяма турбо дупка и за да върви требва да го държиш в обороти а така харчи повече иначе 5та е доста по добра от сеата а в порше те взимат веднага и хич не е по скъпо аз съм за голф ако имаш въпроси на лс нали аз карам 1,4 турбо
dobrin написа:Защото Голф е Голф. И има защо да е малко по-скъп от Сеата. И ако го вземеш на лизинг, ти е все тая дали вноската ще е с няколко лева отгоре. И най-добре отиди и поискай конкретни оферти за сходни автомибили, за да можеш да направиш правилна преценка.
Добре.В такъв случай ти колко повече би дал за Голф вместо Леон?Говорим за всичко еднакво.Моя бюджет е 40 000лв.Ако взема Голф който ме задоволява няма да се замисля.Обаче не мога да го намеря нещо.Затова и се обръщам към Вас.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”