Разсъждения, размисли и страсти - покупка на голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
VW_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_forever » Сря 17 дек 2008 21:32

То май за тези километри пробег на година, с такси излиза по- евтино. :idea:

А относно цените:
Приятел, който по принцип продава колите през 250- 300 лв., ама все пак той си знае,
та миналата седмица продаде Голф3, газ бензин, 93г. за 1900лв.
Подробности други не зная.
... и Венто, бензин, същата година за 2300лв.

Някак си ми звучат странно цени от 5-6000 лв. за кола на 16г., но търсенето определя и цената.

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 17 дек 2008 21:42

А защо гледате цените само на GT/GTI ? Като карате малко какво значение има дали е 1.3 или 2.0GTI? Освен в данъците и цената май няма разлика. Не мисля че един стоков Голф3 с най-слабия мотор ще струва тия пари....

rockstarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rockstarr » Сря 17 дек 2008 21:45

VW_forever написа:То май за тези километри пробег на година, с такси излиза по- евтино. :idea:

А относно цените:
Приятел, който по принцип продава колите през 250- 300 лв., ама все пак той си знае,
та миналата седмица продаде Голф3, газ бензин, 93г. за 1900лв.
Подробности други не зная.
... и Венто, бензин, същата година за 2300лв.

Някак си ми звучат странно цени от 5-6000 лв. за кола на 16г., но търсенето определя и цената.

тва по-нормално ми звучи!!
а да - абсутр да карам кола, па макар и вървяща, на цената на 12-14-16литра на 100км

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 17 дек 2008 22:06

Ако ме питаш мен вземи си едно ТДИ и си решаваш проблема с разходам, за тези 100км ще ти изгори макс 7 литра.Аз имам такава,но за съжаление за момента нямам възможност да я карам щото немога да слезна от служебната покрай тея изпълнения в студенски град,но горе долу минавам и аз толкова километра и вече съм забравил кога за последно съм зареждал.

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 18 дек 2008 0:10

Колега какъв е смисъла да те убеждаваме да си купуваш Голф? Ако искаш си купи Голф, ако не искаш не си купувай, виж колко е просто. :wink: Според мен един истински фен на марката няма нужда да бъде убеждаван и да му бъдат истъквани и показвани достатъци и недостатъци на марката, за да се реши да си купи и след това да почне да мрънка, ама нали казахте, че това било много здраво, ама нали Голфът бил безпрецедентно здрав...

Потребителски аватар
kriss4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kriss4 » Чет 18 дек 2008 20:48

леле някой иска да си купи голф с климатик за 1500лева който да го кара по 100км на месец и цели четири страници го убеждаваме,че това истинската марка-това според мен не е истина колеги

rockstarr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rockstarr » Чет 18 дек 2008 21:45

не за 1500, но не и за 6500лв

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 18 дек 2008 21:50

rockstarr написа:не за 1500, но не и за 6500лв

Междудругото има един стегнат голф 3, 94год, 4-ри врат, без клима, или е 1.6 или е 1.8, има шибидах, CD - Пайнер, лети джанти с летни гуми, зимен комплект джанти. Тъмно синя на цвят, май някво GT изпълнение се водише. Колата е хубава и е подържана. Цената ще ти хареса, но оставям това на собственика и, ако проявяваш интерес.

Ако проявяваш интерес, мога да ти дам координати на човека за връзка :wink: . Пиши ми на лично.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Съб 20 дек 2008 13:39

morfei1 написа:Аз от 92година се возя в Голф и за мен това е КОЛАТА, независимо от това какви са ми паричните възможности - нямам комплекси за избиване.

Собственикът на IKEA въпреки, че притежава една от най-големите вериги в Европа също си кара 20 годишното Volvo. Това с какъв статус имаш в обществото или финансови възможности -> са пълни глупости.

А по темата. Аз никога не съм мислил за VW. Бащата има Audi и аз бях тръгнал по този път. Видях обаче моят Голф и то тогава нещата се промениха. Също се чудих - бре защо такива цени... И какво да ти кажа. Има търсене, има предлагане. Има по-голямо търсене цените се качват (това по български икономически закони)! А защо има голямо търсене - защото колата си заслужава!

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 20 дек 2008 14:53

emohrisstov написа:Хайде и аз да изкажа мнение. :wink: Значи такива неща като Голфът не се чупи, той е страхотно здрав, много по-добър от останалите коли, според мен няма. За мен Голфът е чаровен, ако изглежда нормално разбира се. Това е лично мое мнение, не задължавам никого с него. Той има излъчване, това е като при жените, някоя мацка не е супер красива, но има излъчване и те привлича по някакъв начин. Поне аз харесвам своята кола по този начин. Нито е супер автомобил, нито е супер нов, просто е готин в моите очи това е. Но както е било и винаги ще бъде, всеки си има вкус и всеки харесва различни неща. Затова, никой тук неможе да те убеди защо Голфът струва еди колко си, защо еди какво си. Трябва ти сам да погледнеш през твоя поглед нещата и да си вземеш кола, която наистина да те радва, няма значение дали ще е Голф или Фиат Чинкуеченто :wink: .
Успех, ако възнамеряваш да купуваш автомобил в скоро време.

И аз съм на същото мнение, даже искам да си намеря от някъде един бус VW T1, просто ей така защото ме радва. Ако имам достатъчно финанси, да го стегна и да си го карам за кеф а ако не, да си стои пред нас и да си гние, но всеки път като го видя да ме радва :wink:

Genesis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Genesis » Вто 23 дек 2008 14:04

И аз да си кажа.
Моя Голф е от 84г, 1.6D. Според това, което е показал през годините (последнте 10 от както имам наблюдения върху него), как да Ви кажа не смятам да го продавам някога. В същото време карам и едно AUDI A4 пак дизел. И можете ли да птредположите с коя правя повече километри :D :D

Потребителски аватар
Jetman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jetman » Чет 01 яну 2009 15:33

Значи ситуацията е такава - хубаво евтино НЯМА! Ако искаш евтино - нема проблем - марки всякакви, ... но като изключим премум марките никоя няма репутацияра която има VW - за мен това е народния Мерцедес! Най доброто-като качество, което е що годе за народа - здрави коли, непретенциозни, лесни за обслужване, икономични, много разпространени.....
Специално модела Голф е просто по-култов, ако може така да се каже от останалите VW и затова цените на старо са височки - просто винаги има търсене, но като го продаваш пак ще му земеш повече от на някоя фиатка ;)
Има и друго - в Германия нямат много нужда от клими а климата не е серийна при Г3 и рядко се срещат на коли от там. По тая причина голф с клима и повечко екстри е доста скъпа машина, но определено си заслужава парите.
Значи за ако търсиш бензинов около 93-95 с клима цената трябва да е от рода на 3500-4500 зависимост от състояние и екстри. Говорим за нормална кола, без тунинги и т.н. Ако е повече пазариш се и тава е... Ако няма клима нормално е да е някъде 500 кинта по евтина! Сега дизеларките са доста по скъпи, защото дизела на VW от ония години е без конкуренция (говоря за ТДИ разбира се).
Но да знаеш че тази кола е много солидно направена, дурако устойчива е и качеството на материалите е на по-видоко ниво от на опели, рена, пежа, фордове... за фияти няма да говоря :twisted:
Поради тези причини вече над 25 години първенството в сегмент Б се държи от този модел и никой конкурент не е достигнал нивото му ;)

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Чет 01 яну 2009 19:07

rockstarr написа:
Лъвчо написа:http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=114842 :wink:

това да-единствената реална и нормална цена за последните 3 месеца

хех момчета незнам колко е била реална обявата, но е факт, че колата не се продаде. имаше интерес - да,но все пак им се струваше много - на повечето от хората съм казал, че подаръци не правя, не съм и тръгнал да избивам пари които съм давал за части ремонти и други чрез цената. както и да е аз се отказах да продавам колата и да си взимам друга - реших да си я стегна и да си карам, защото ще карам това което искам и направена по мой вкус а и ще знам, че сам съм си я направил - кеф :)

пп: за много години

пп2: по темата малко по сериозно - колега моето мнение е както са писали по горе - истинските неща си имат цена в това число и колите. (пристрастен съм към марката, няма как)

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Чет 01 яну 2009 20:32

имаше 1на по реалан голф 2-ка гти с климатик 4 врати ел стакла за 1000 лева :)

и аз преди време бях пуснал такава тема за това па аз си зимам най изгарбентие за по 500 лева и псоле си ги права чук

Голф-защо голф ли брато защото като влеза в тунинг раздела и като цакна на малко красоти снимки и то много изпитвам душевна чикия
иначе спрямо ценит еим с кеф бих карал 1но е34 бмв-нце
колите които искам да имам са
Голф 1-с некав вр6 да им покажме олд скоол тима кво праи
голф 2-гти-112 с газова да си се возиш с кеф и икономично 10 газ ме устройват моята харчеше 11 и варвеше зверски :)
и бмв е 34 :)-за да имам неква кола да кача некоя пичона :) хаха

Потребителски аватар
snickers_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот snickers_ » Чет 01 яну 2009 21:46

аа и 1 много тегаво корадо да си имам
и едно сироко мк1

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”