колеги да ви питам касетофона(мп3 JVC) нещо взе да се ебав....
та като е огасена колата си бачка перфектно като запаля и почва да забива ? кво ли не се мъчих така си прави трябва да го слушам като несъм запалил , при огасена кола напрежението е 12,9
като запаля 14.2 незнам това дали има нещо общо помагайте
когато запаля и край с музиката ,примерно свири си диска и като запаля колата само си пише плей и нищо не свири даже неще и да огасне ,като огася мотора и веднага тръгва единственното което е различно е че напрежението е по високо с около 2 волта
Пробвай го и на друг автомобил как работи и ще разбереш най лесно а колкото до волтовете е нормално да стават 14.....14,2 не е проблем аз си връзвам всеки касетофон директно от акумулатора с директен кабел няма проблем
Здравей колега,
това което ми описваш ме навежда на мисълта, че проблема ти е в колата. Аргументите са, че при запалване на автомобила и включена преди това музика се забелязва прекъсване на захранването към касетофона, с цел предпазване от мощни импулсни смущения. Това е вид защита, а факта че при запален двигател - захранване от алтернатора имащ вероятно повишено захранващо напрежение и в следствие се задейства защитата, която отпуска чак при спирането му. Погледни, дали не ти свети лампичката за зареждане на акумулатора при запален двигател. Търси проблема в променящо се напрежение на алтернатора или пробил диод от изправителната плочка. Малко вероятно е касетофона ти да се бърка.
Поздрави