Водна помпа , антифриз , G11 G12
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Водна помпа , антифриз , G11 G12
Днеска , рутинно си чистя дроселовата клапа (през 6 месеца), изтупах въздушния, проверих маслото, проверих хидравличната течност на волана, проверих и тая на спирачките .... и гледам антифризера е на под минимум. Опа, викам, ще си купя да долея. Гледам моя е синьо зеленикав. Отивам на Радиал, че нали днеска неделя никой не бачка, викам антифриз какъв има, той ми вика, ти от полото ли слезе , викам да , а той , ооо , ти при тебе не е какъв да е антифриз, на тебе ти требе G12 , червен , викам Я , той моя е син, Оня вика, ми тоя дето го е сменял не е знаел , или те е подвел!!! Пък аз колата така я взех със синия. Викам закакво ми е тоя червен антивриз 60 лева за 4 литра ACdelco. Ми то при тебе водната помпа е специална, ако не си с червен , ще се прее*е много бързо .... Викам я, че как не е сдала багажа скоро ...
Та реших да си купя АРАЛ 14 лева литър.Купих аз , после отварям , гледам то под капачката фолио няма, а дали е така за 14 лева литър .... то приста от 5 лева има а тоя 14 пък няма , а и не ми се стори да щракне капачето като отвивах , щото да се скъсат ония работи .... ама викам , пък може и така да са ... долях де концентрат , не разредих.... Дано да е ок
Та тоя пич ми вкара 1000 дявола в главата и си мисля да не би да има такова нещо наистина и да си скапя водната помпа заради антифриза (въпреки че мнооого ме съмнява ....)
Има ли такъв специален антифриз за нашите коли ???
Та реших да си купя АРАЛ 14 лева литър.Купих аз , после отварям , гледам то под капачката фолио няма, а дали е така за 14 лева литър .... то приста от 5 лева има а тоя 14 пък няма , а и не ми се стори да щракне капачето като отвивах , щото да се скъсат ония работи .... ама викам , пък може и така да са ... долях де концентрат , не разредих.... Дано да е ок
Та тоя пич ми вкара 1000 дявола в главата и си мисля да не би да има такова нещо наистина и да си скапя водната помпа заради антифриза (въпреки че мнооого ме съмнява ....)
Има ли такъв специален антифриз за нашите коли ???
- freestyler911
значи разбрах че това Г11 има значение което го пише на разширителния съд , сега чета и тука
http://www.mapodo.de/product_info.php/p ... anguage/en
че това което съм купил е точно Г11 , е май съм го улучил , и пише че си е за Фолксваген , значи всичко е ок ... ако наистина е АРАЛ!!!
http://www.mapodo.de/product_info.php/p ... anguage/en
че това което съм купил е точно Г11 , е май съм го улучил , и пише че си е за Фолксваген , значи всичко е ок ... ако наистина е АРАЛ!!!
- freestyler911
- murzelamka
- Автомобил:
- Двигател:
- freestyler911
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Колега Г-12 червения слагат на новите двигатели тези които са с алуминиев блок слага се такъв ,защото по-малко разяжда алуминия когато е концентрат,а Г-11 синия си е за нашите коли с блок от чугун аз така знам не се плаши това с водната помпа не съм го чувал,но знам че когато си караш с антифриз тя се смазва ,защото той си има мазилни с-ва за разлика от водата.Мисля че за твоя двигател и на някои Сеати 1,4 когато се сменя ангренажния ремък се сменя и водната помпа, защото лопатките на турбинката са пластмасови и се чупят от топлината и времето.
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:специално на водната пом;па и е все едно дали върти вода, антифриз или мътеница
Дай такова менние и в тази тема http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=120394
аз се чудех как да им го кажа

- freestyler911
jagler написа:Колега Г-12 червения слагат на новите двигатели тези които са с алуминиев блок слага се такъв ,защото по-малко разяжда алуминия когато е концентрат,а Г-11 синия си е за нашите коли с блок от чугун аз така знам не се плаши това с водната помпа не съм го чувал,но знам че когато си караш с антифриз тя се смазва ,защото той си има мазилни с-ва за разлика от водата.Мисля че за твоя двигател и на някои Сеати 1,4 когато се сменя ангренажния ремък се сменя и водната помпа, защото лопатките на турбинката са пластмасови и се чупят от топлината и времето.
Колега , убеден ли си че лопатките а пласмасови ????

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
да ,питай някой майстор и той така ще ти каже...freestyler911 написа:jagler написа:Колега Г-12 червения слагат на новите двигатели тези които са с алуминиев блок слага се такъв ,защото по-малко разяжда алуминия когато е концентрат,а Г-11 синия си е за нашите коли с блок от чугун аз така знам не се плаши това с водната помпа не съм го чувал,но знам че когато си караш с антифриз тя се смазва ,защото той си има мазилни с-ва за разлика от водата.Мисля че за твоя двигател и на някои Сеати 1,4 когато се сменя ангренажния ремък се сменя и водната помпа, защото лопатките на турбинката са пластмасови и се чупят от топлината и времето.
Колега , убеден ли си че лопатките а пласмасови ????![]()
![]()

- freestyler911
- freestyler911
- archimedes
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”