Сваляне на заден датчик за АБС на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Сваляне на заден датчик за АБС на Б3

Мнениеот zfa159 » Нед 21 дек 2008 21:12

Колеги,здравейте :)
Имам следния проблем - накупих си чарковете за да преправя задния мост на дискове - главини с всичките им неща като за начало.
Тръгнах да почиствам главините от всичко по тях за да боядисам основите,ламарините зад дисковете и т.н. и т.н.
Обаче...единия датчик за абс-а си беше повреден още преди да взема главините а другия си беше на място.Опитах се да го сваля ама....не успях.Разбира се развих шестограмния болт отзад обаче ламарината на датчика беше много здраво ръждясала към метала на главината....накрая се наложи да го счупя (премерих го с уреда,че така или иначе е повреден) за да го измъкна (с голяма отвертка,чук и тем подобни екстри) и успях ама...в насипно състояние.
Та понеже трябва да си сваля моите датчици и да ги сложа на тези главини питането ми е как става този номер безболезнено и в какви отвари и мизерии се кисне датчика предварително понеже не искам да си счупя моите.
Предварително благодаря!
П.п. - туко що проверих в един on-line каталог каква им е цената - 168лв на парче на Flennor....определено трябва да ги сваля цели оттам даже ако трябва да срежа главината (това съществува като краен вариант).

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 21 дек 2008 22:01

Еееххх... това си го виждал, нали?
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=50868
Шанса, ако се закучат, да ги свалиш цели е нищожен! :(
Там всичко е изложено на кал, вода, луга... и кородира зверски! :(
Все пак- прабвай 2-дневно редовно оливане с WD-40.
Белким помогне! :?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 21 дек 2008 22:39

radotom написа:Еееххх... това си го виждал, нали?
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=50868
Шанса, ако се закучат, да ги свалиш цели е нищожен! :(
Там всичко е изложено на кал, вода, луга... и кородира зверски! :(
Все пак- прабвай 2-дневно редовно оливане с WD-40.
Белким помогне! :?

Виждал съм го,да....даже съм го чел цялото.....и е доста полезно наистина ама....там вече си го свалил ;)
Ами по принцип мен ме грее това,че колата е внасяна от Италия и досега всичко което съм опитал съм го развил без проблем по купето ама....знае ли човек.
Ще пробвам с разни ръждопреобразуватели,някакви други мазила и илачи и т.н. пък да видим.
Като крайна мярка смятам да срежа главината ама ме е страх да не поразя датчика (трябва много внимателно да режа) а оделно трябва да режа на почивки понеже в датчика има пластмаса и.....ако го прегрея ще даде фира :(
Деликатна ситуация ама ще видя какво е положението при мен....все се надявам да не вадя 168*2 = 336лв за два нови датчика :cry:
Приемам всякакви съвети ако някой се е мъчил с това и е успял някак :roll:
Ето и снимка на новата главина (разликата със старата е малка по принцип и не засяга този детайл).С червените линии съм отбелязал къде мисля,че може да срежем главината ако не успея да извадя датчика :
Изображение

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 22 дек 2008 9:29

здр. незнам къде ги търсите тези датчици за по толко пари,но мойте на пасата ги взех и двата задни за сумата от около 80лв.(незнам точно колко са понеже взимах досто неща),та мисълта ми е ако искаш мога да ти взема и да ти ги пратя по куриер,ако искаш може да се разберем на Л.С.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 22 дек 2008 9:35

Свалял съм датчик на предно колело, но колкото и да се опитвах да го кисна и опазя не се получи(не, че съм го мъчил повече от един след обед).
Провери какво е положението тук http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 6%E8+++abs.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 22 дек 2008 9:41

точно за тези и аз говоря :wink:

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Пон 22 дек 2008 11:03

Малко извън темата,но какви са тея цени на датчици???
И аз преди няколко месеца поръчвах от ибея два датчика за Г3 ГТИ--130 лева излязоха двата до БГ.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 22 дек 2008 21:43

Това е цената в Евро 07 по on-line каталога им.Не,че ще ги купя оттам понеже от тях въобще нищо не купувам ама просто там намерих цена най-напред.
Вероятно мога да ги открия за значително по-ниска цена и ако ги счупя ще се разтърся сериозно за да намеря и да ги сменя.Все още не съм гледал какви са цените в Софрост,в Елит Кар и т.н.....100% могат да предложат много по-добра цена ама това ще ми е необходимо само ако прецакам сегашните....все пак 100-200лв винаги са добре дошли и ако успея да ги сваля здрави ще е идеално.
Е, Dpop, аз имам опцията да срежа главината...един диск за флекса е няма и 2 лв и то хубав ;) ама ме е страх да не закача датчика - няма и да го усетя въобще ама....риска на професията.
Засега няма да започвам процедурата понеже не съм събрал на 100% частите за дисковите главини (някой и друг болт са скъсали като са ги сваляли,искам да сменя лагерите и дисковете,да освежа апаратите и т.н. и тогава ще се захващам с тези датчици).
Благодаря!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: Сваляне на заден датчик за АБС на Б3

Мнениеот Dpop » Пет 09 юли 2010 9:24

Та ето го въпросния заден датчик на АБС, марка Ate и щемпел VW в цялата му прелест. Този е от Б4, но при съпоставка установих, че няма разлика с Б3.
Изображение

като няма обозначение за дясно или ляво и :D следва да значи, че няма значение на кое колело ще се монтира.

Датчика може да се извади, но е необходимо да му се бае 2-3 дена с WD40, леко да се причуква мо металната част. Това се прави където е захващането на шестограмния болт към шенкела, там е здраво, но все пак не трябва да се увлича човек. След това се захваща на стиска/ост. мемгеме/ и с подходящ размер тръбичка и отново причукване по описания горе начин се изважда елегантно. Като по време на операцията отново се третира с помалко WD40.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Съб 10 юли 2010 8:53

Може да звучи смешно на някой, ама с чиста водица и малко прах за пране в нея върши чудеса, ВД-то пасти да яде...

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 10 юли 2010 16:53

Темата ми е от 2008-ма ама все пак не е лошо да се разисква,понеже това си е проблем,по принцип. :Mr Green Fun

Върни се в “Passat”