! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 19 дек 2008 11:30

vladtod® написа:Абе Козле,що пишеш въобще? Таксиметърджията "спял "докато шофирал,момчето е изчаквало а ти го направи на идиот. :idea:

" ..Оня не ме вижда, спирачки, завърта се и едвам ме избягва.." ... Не е нормално някой да ти навлиза в платното без предимство ..уж че нямал видимост ... това имах предвид.

Весела Коледа на всички !

Потребителски аватар
ceza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ceza » Пет 19 дек 2008 14:49

kossel написа:
vladtod® написа:Абе Козле,що пишеш въобще? Таксиметърджията "спял "докато шофирал,момчето е изчаквало а ти го направи на идиот. :idea:

" ..Оня не ме вижда, спирачки, завърта се и едвам ме избягва.." ... Не е нормално някой да ти навлиза в платното без предимство ..уж че нямал видимост ... това имах предвид.

Весела Коледа на всички !

Като има плътно спрели коли по цялото продължение на улицата и нищо не виждам, се подадох колкото да мога да видя дали идва някой. Какво друго да направя, направо да си завия ли?

Потребителски аватар
boyan.chav
Автомобил: VW Golf IV 1998
Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
Контакти:

Мнениеот boyan.chav » Нед 21 дек 2008 19:01

Снощи пред мен около 21:00 ч. на моста между гр. Стамболийски и с. Йоаким Груево, сиво Мондео блъсна каруца, която нямаше светлоотразители. Ударът беше слаб, с около 50 км/ч, но достатъчен да разбие предната дясна част на автомобила. Не можах да снимам, защото беше много тъмно. Поуката: винаги нащтрек нощем, особенно в тъмните отсечки между села.

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Нед 21 дек 2008 20:37

Действието се развива около преди 2 часа в Пловдив,пътуваме с брат ми от пощата в посока панаира и едно момче с пежо 106,супер надъхан изпреварва колите и сече всеки.Въпросният младеж се набута между такси и друга кола и ние съответно го изравняваме и подминаваме отляво.Той минава зад нас и се лепва на 1-2 педи.Вече сме в тунела и си караме с около 70,а тоя пак седи отзад,викам на брата вкарай 3-та,вдигнахме около 100 тоя с пежото ни задмина като малка гара и му казах на брат ми да намаля вече,щото след тунела често има полицаи.Тоя с пежото вече караше с бая над 100 и вместо да спира когато и ние намалихме той продължи,засече отдясно още някаква кола,наби спирачките и колелата блокираха.Колата му беше буквално като шейна и същата тази шейна я паркира в задния десен стоп и задната част на бронята на един голф 2; и задра дясната част от предницата на друга кола,която не запомних ква е.От другите коли излязоха хората, спряхме и ние да му кажа 2-3 работи за неговото шофиране,а тоя гледаше като талпа-нито възприемаше нито разбираше кво се случваше около него.С една дума ИДИОТ.

П.С.Младежът не беше по-голям от 21-22г,а времето беше леко дъждовно

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 22 дек 2008 16:37

Преди малко :arrow:
По околовръстното до ОМВ има 2 ленти - лявата за наляво и занапред, дясната лента е само за надясно. Пътя е лек наклон надолу и светофара свети червено за лявата лента, дясната лента е със зелен сигнал. Слизам аз на 3-та с 45-50 пред мен баничарка на 2 коли разстояние и наближавам завоя. Баничарката натиска спирачки (аз си мисля че само намалява щото ще завива) и нали съм малко назад и не намалям. Почти на завоя вече виждам че баничарката спира :shock съответно скачам на спирачките (светофара е зелен). Отляво коли - отдясно висок бордюр, а колата ми е ниска - следва поднасяне на предните колела приятелката ми изкрещя от факта че ще се трясна в баничарката. Виждам че наистина няма на къде и че ще последва удар, макар и лек и отпуснал спирачката и пак натиснах, заедно с това и ръчната. Незнам откъде изкарах тази реакция (абсолютно хладнокръвно) и спрях на буквално 2 пръста. Студена пот ми потече :lol: . Светва залено и на лявата лента, нашата си остава зелено и тръгваме. Пред баничарката е имало бяла вектра която продъжава направо и се е престроил в неправилна лента и спира на зелен светофар :evil: А аз не я виждам от баничарката . Направо ми идеше да го подгоня и да му смачкам физиономията. Не може да си толкоз прост. Щях да потроша собствената си кола и тази отпред заради оня смотан :evil:
Що псувни яде не е истина :lol:

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 22 дек 2008 20:20

marianchev написа:Преди малко :arrow:
По околовръстното до ОМВ има 2 ленти - лявата за наляво и занапред, дясната лента е само за надясно. Пътя е лек наклон надолу и светофара свети червено за лявата лента, дясната лента е със зелен сигнал. Слизам аз на 3-та с 45-50 пред мен баничарка на 2 коли разстояние и наближавам завоя. Баничарката натиска спирачки (аз си мисля че само намалява щото ще завива) и нали съм малко назад и не намалям. Почти на завоя вече виждам че баничарката спира :shock съответно скачам на спирачките (светофара е зелен). Отляво коли - отдясно висок бордюр, а колата ми е ниска - следва поднасяне на предните колела приятелката ми изкрещя от факта че ще се трясна в баничарката. Виждам че наистина няма на къде и че ще последва удар, макар и лек и отпуснал спирачката и пак натиснах, заедно с това и ръчната. Незнам откъде изкарах тази реакция (абсолютно хладнокръвно) и спрях на буквално 2 пръста. Студена пот ми потече :lol: . Светва залено и на лявата лента, нашата си остава зелено и тръгваме. Пред баничарката е имало бяла вектра която продъжава направо и се е престроил в неправилна лента и спира на зелен светофар :evil: А аз не я виждам от баничарката . Направо ми идеше да го подгоня и да му смачкам физиономията. Не може да си толкоз прост. Щях да потроша собствената си кола и тази отпред заради оня смотан :evil:

хм, на това май му се казваше несъобразена скорост и неспазване на дистанция, всеки може да сбърка, не сме всички идеални, макар да съм с златен талон се чувствм адски несигурен на пътя. Весели празници колеги :o

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пон 22 дек 2008 20:41

[quote="kossel"][/quote]
Скоростта съм я посочил и не е била несъобразена, потока се движеше с толкова. Спазвах дистанция иначе си влизах в багажника на този отпред. Случва се да объркаш лентите за престрояване, но при положение че е първа кола, можело е да се изтегли малко напред и наляво за да не блокира движението. А и аз не подозирам че изобщо има друга кола освен тази пред мен камоли да спре на зелено.
Ако беше се случило да не мога да спра щях да си обжалвам до дупка понеже е бъкано с камери на кръстовището.
И ти си си прав донякъде, но ако беше свидетел щеше по друг начин да гледаш на случая.
По-важното е че нямаше последствия, но тоя като нищо ще си довлече неприятности с такива грешки.

Призовавам : карайте внимателно, пазете себе си и хората около вас :!:

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Сря 24 дек 2008 11:03

вчера към 14ч на бул. Европа, от Орион посока Мото Пфое, след спирката на автобуса станал калабалък, гледам няколко коли спряли накриво по платното все едно са се ударили, а то какво - явно на светофара някой засекъл някого и бързия голф3 (не му видях номера) изпреварил всички и спрял напряко по платното, излиза щофера - дебел висок младеж, отива да се кара на засеклия го, връща се бавно-бавно, вади бухалка от голфа и пак бавно бавно (все едно улицата е на баща му), си връща към другата кола и почва да размахва бухалка заплашително - на една женичка в ситроен.... герои .... аман от малоумници :!:

Потребителски аватар
olele39
Автомобил: Sharan
Двигател: AUY 4motion

Мнениеот olele39 » Сря 24 дек 2008 17:05

Не съдете строго човека! Може да е импотентен и като види "женичка" да вади бухалка, щото няма друго... :lol:

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 26 дек 2008 0:06

marianchev написа:Преди малко :arrow:

Това ти е грешката колега . Весели празници.

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Пет 26 дек 2008 9:53

Преди два дни минавах през Омуртаг и реших да хапна една пица(Омурташка). Хапнах си я аз и тръгнах да се прибирам към Търговище. Пускам се от баирчето от автогарата надолу с около 40-50. Имаше сняг, на месета можеби и лед.

Виждам от Ляво един бус излиза, излиза и стигна до половината на кръстовището и почна да боксува, боксува и тръгна леко назад заради наклона, тамън си сложих крака на спирачката(можех да мина, моето платно беше чисто) и гледам :shock един бял пасат срещу мене се засилил без видимост ще минава буса :shock като се паникиосах, спирачки (забравих, че трябва по-плавно да действам :oops: ) колата се превърна в шейна десен волан, аха-аха и спрях на сантиметри от бордюра, той също спря като ме видя. Стоим си на средата на кръстовищетото и започнах да го овиквам тоя, пък човека седи вътре и нещо удря по волана, не може да тръгне :roll: . Размахвам му ядосан ръка "какво правиш бе, не виждаш ли, че щяхме да се блъснем".

Не се блъснахме, плюх си в пазвата и още по-внимателно каране. Добре, че бях с нови джапанки, че иначе "Коня у ряхата"...

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Съб 27 дек 2008 21:13

Пресен пример от тая вечер. Бях във Варна днес и се прибрах преди час и половина някъде. Карам по магистралата, застигам една кола, изпреварвам си аз и гледам некъв джип ме настигa и кара на по-малко от метър зад мене и ми святка :evil: :x Така се вбесих! Беше тестова кола на Мото Пфое-некъв Ленд Роувър чистак нов. Пред мене имаше едно Туарег-че и тоя без малко да го удари докато го изпреварваше(и него) :D .
Друг път с майка ми(тя караше)-към Шумен- вечерта, към девет и половина беше, по магистралата става пак това. Та, стигаме до края на магистралата(шуменския край), където има едно стеснение. По инерция вървим с около 110. И някакъв кара на дълги зад нас-осветява вътре при нас яко. Изпреварва пича(с Porsche 997 Carrera S беше), обаче майка ми хич не му остана длъжна-и тя му пусна едни дълги. И малко по- напред,точно на стеснението, пича намали(почти спря), викам си тоз кво му стана, настигаме го ние, изравнихме се с него и оня изръмжа мощно с Поршето и тръгна директно към нас, като че ли искаше да ни изхвърли от пътя. Аз му разбрах намерението малко преди тая шитня да стане и се направих на луд- отворих жабката и се престорих, че вадя нещо от там, и оня сигурно е видял, щото после така тръгна да бега, че щеше да блъсне една кола в насрещното... (егати колко дълъг пост написах ама! mhihi )

Последна промяна от m2595 на Нед 28 дек 2008 0:58, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Съб 27 дек 2008 22:46

Имам предложение: тъй като идиотите и идиотизмите им са на "всеки километър"-видно е и от тези 41 страници, трябва да има телефон, на който да може да се сигнализира на пътя веднага при такива ситуации. Телефонът да бъде за цялата страна, както 112(а, и да има кой да реагира все пак...)! Засичат те-звъниш, къси-дълги(за да се чупиш)-звъниш и т.н, и пр., и др.

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oSViRePql » Нед 28 дек 2008 3:20

Голф 2 с номер С 1501 РК
Този по-добре да не ми се мярка пред очите :evil:
Спрял срещу друга кола в улица с две платна и запушил едното платно. За да го избегна си минах в лявото платно но там квадратна шахта без капак :x и аз вътре... за щастие без видими щети. Чаках го до колата 15мин но така и не слезна боклука скапан :fight: :076:

Гледах за стикер но нямаше... ако все пак е някой "колега" да каже!

Потребителски аватар
feersum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feersum » Вто 30 дек 2008 10:53

Колеги, моля ви, ползвайте мигачите!!! :evil: :evil: :evil:

Днес трима идиоти направиха мизерии без грам мигач. Двама ме засякоха, а ако си бяха мигнали както трябва, нямаше да се налага да бия спирачки и да си блъскам ръката в клаксона!
Един излезе рязко от редица спрели коли, пък и опита да ми се кара после не съм ли го видял, че тръгва!
Как да разбера, че иска да излезе, като кьорав мигач няма! Просто даде газ и опита да мине пред мен, а аз бях на 3 метра от него! Едвам спрях!

Ползвайте ги тия мигачи! Нямате електромер на колите, че да ви навъртат ток, крушките са евтини за смяна, ако изгорят! И най-вече - ползването на мигачи не е срамно, дагое! Не сте големи гъзари, като не мигате! Ползвайте ги! :evil:

Върни се в “Пътеводител”