Какъв е смисълът от ролбарите?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
НО...
би причинило много по-големи поражения на евентуално ударен човек (дано не се случва на никой, пу,пу...)
Предпочитам да си намеля колата ама да остане жив и да не го лежа, честно. Не случайно на по-новите коли им пълнят броните с пяна и сякак се опитват да ги направят по-меки отпред именно с тази цел. Само това мисля трябва да е достатъчен довод. А иначе истинските високопроходимци нека си имат, ама аз не бих си взел такъв да си джиткам из града да ходя да пия кафе примерно... колата тр. да си се избира с цел за какво ще се ползва .. ма обясни му това на бай ти Ганя - кара лимузината по центъра (на газ) а до морето ходи с корсата на жената щот по-малко гори ..
би причинило много по-големи поражения на евентуално ударен човек (дано не се случва на никой, пу,пу...)

Предпочитам да си намеля колата ама да остане жив и да не го лежа, честно. Не случайно на по-новите коли им пълнят броните с пяна и сякак се опитват да ги направят по-меки отпред именно с тази цел. Само това мисля трябва да е достатъчен довод. А иначе истинските високопроходимци нека си имат, ама аз не бих си взел такъв да си джиткам из града да ходя да пия кафе примерно... колата тр. да си се избира с цел за какво ще се ползва .. ма обясни му това на бай ти Ганя - кара лимузината по центъра (на газ) а до морето ходи с корсата на жената щот по-малко гори ..

Asen_D написа:Това би предпазило и от животни по платното....![]()
Тези са извънземни, представете си блъснат пешеходец от такъв камион, да не дава господ. Дори и да не е с такава броня(почти не се среща в САЩ подобна)
малко офф-в САЩ съм се возил в такъв гигант(разбира се без такава решетка) и са адските машини, горят средно 1 галон(3.8литра) дизел на 6 мили(7х1.6=11.2-нищожно разстояние за техните пътища) със средно натоварено ремарке(от тези по 52 фута). Резервоара им е близо 1000литра. Направо са извратени тези американци откъм "мания за голямо"

Smoke написа:предполага се обаче че ако ти изкочи кон или крава на пътя може да имаш шанс да оцелееш с тези тръби
Крава? На американска магистрала? Е, тогава с решетка или без, верижна катастрофа на 100-150 коли е в кърпа вързана.
Просто не си виждал куче, или не дай боже дива свиня какво прави с колата при скорост 80-100 км. Срещу крава (700 кила) и скорост 90 км/час тези тръбички нямат никакъв шанс. Кравата ще заседне някъде между биелите на трети и осми цилиндър.
Виж това е по-идейно, като му изскочи някой нинджа, направо го фърля нагоре и нарязан на дребно го праща в канаФката:

http://carsera.ru/tuning/23-japonskijj- ... oviko.html
Впросните рол бари, са забранени със закон, примерно в страна като Гърция, понеже при удар, серезно може да навреди, на пешеходещ, колоездач или моторист.
По принцип, рол бари се използат в офф-роуд трасета, ралита и т.н.т, но все по-често се забелязват и по пътищата, използвани от хора - страдащи от "SUV синдрома", които явно са тръгнали на война, по пътя си за работа, с ясната представа, да мачкат всичко що е по-малко от тях (имаше много интересна тема при колегите от audibg.com относно него).
По принцип, рол бари се използат в офф-роуд трасета, ралита и т.н.т, но все по-често се забелязват и по пътищата, използвани от хора - страдащи от "SUV синдрома", които явно са тръгнали на война, по пътя си за работа, с ясната представа, да мачкат всичко що е по-малко от тях (имаше много интересна тема при колегите от audibg.com относно него).
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Аз съм за ролбарите, но вътрешните (rollcage). Преди години на пистата до Сливен един опел кадетт се претъркули по таван няколко пъти, защото водача му го клатеше наляво надясно с 100+++. Момчето само беше порязано от пръсналото се предно стъкло, а купето вътре си беше цяло и той оцеля може би малко или много заради 'клетката'.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”