Южната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде открита утре, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Утре в 10 ч. при пътен възел „Симеоново” министър-председателят Сергей Станишев и изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ) инж. Янко Янков ще открият Южната дъга на Софийския околовръстен път. В церемонията ще участва и кметът на София Бойко Борисов, предаде БТА.
В експлоатация ще бъдат пуснати 4,571 км от разклона на „Симеоновско шосе” до бул. „България”. Новият път е с магистрален габарит 46 м – с по три платна за движение в двете посоки, две локални платна, тротоари и т. н.
При стартирането на строителните работи преди 2 години широчината на платното бе 8,5 м с два банкета от по 1,75 м. Изградени са пътните възли „Симеоново” и „Драгалевци”. За изграждането на пътя правителството осигури от бюджета над 75 млн. лв. Обектът е реализиран по програма „Капитално строителство” на НАПИ.
С модернизирането на Южната дъга на Софийския околовръстен път се облекчава натоварения трафик в столицата и се улеснява движението от автомагистрала „Тракия” в посока Кулата. Скоростта на движение по новото шосе ще бъде 80 км/ч.
Състояние на Околовръстното в София
- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе то трафика ще се облекчи, ако поне 1,5/3 от "Софианци" си седят по родните места...
Не си въобразвайте, че околовръстното ще реши проблема със свръх трафика/пренаселването...

Не си въобразвайте, че околовръстното ще реши проблема със свръх трафика/пренаселването...

Последна промяна от Spectre™ на Пон 22 дек 2008 22:08, променено общо 1 път.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Околовръстното вече е отворено!
combi написа:....В експлоатация ще бъдат пуснати 4,571 км от разклона на „Симеоновско шосе” до бул. „България”. ...... Изградени са пътните възли „Симеоново” и „Драгалевци”.
Преди 5дни. им оставаше бая работа по целия маршрут,а детелината за Драгалевци не съществуваше.Любопитно как ли ще прикрият този "дребен" факт-или пак като винаги ще има изметена и изчистена 200м отсечка която ще се снима по ТВ и всички ще ръкопляскат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Spectre™ написа:Абе то трафика ще се облекчи, ако поне 1,5/3 от "Софианци" си седят по родните места...![]()
![]()
Не си въобразвайте, че околовръстното ще реши проблема със свръх трафика/пренаселването...![]()
На крив х.й вълната му пречи

Крадливите и "умни" кметове и тия около тях са основната причина да няма пътища в София, че и голяма част от градовете у нас.
Аз имам един въпрос, след като Бистришко шосе беше затворено за ремонт повече от два месеца, защо нито една дупка не бе поне запълнена, айде не да е ремонтирано шосето? Единствения ремонт е разширяването на две мостчета, и поправянето на хлътналия участък, който си беше своеобразна туристическа атракция сред чуждите шофьори на тежки магистрални камиони и автобуси, кой знае защо насочени по този "път" миналото лято.......
Накратко - цяла България и българите в нея са една недомислица. Половинчата работа, никакво виждане напред във времето, оплакване нонстоп и оправдания. Ей това сме българите.
Re: Околовръстното вече е отворено!
Vladko написа:combi написа:....В експлоатация ще бъдат пуснати 4,571 км от разклона на „Симеоновско шосе” до бул. „България”. ...... Изградени са пътните възли „Симеоново” и „Драгалевци”.
Преди 5дни. им оставаше бая работа по целия маршрут,а детелината за Драгалевци не съществуваше.Любопитно как ли ще прикрият този "дребен" факт-или пак като винаги ще има изметена и изчистена 200м отсечка която ще се снима по ТВ и всички ще ръкопляскат.
Влади, така е човече,незнам как за една нощ ще направят детелината на Драгалевци а и по 1 км от двете страни на Драгалевци.
Но да ще снимат новия участък до ОМВ на Бояна, всеки ден минавам ако може от там, вече дори е осветен.По-добре да го снимат вечер, че няма да се види недоразвитата инфраструктура, а именно - багери, трактори и кал, вместо дръвчета и китки, но това е положението У НАС

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен ми е любопитно защо не се прави цялото околовръстно шосе едноверменно(или поне южна/северна дъга)-може би няма пари?(нали европейския съюз даде даже няколко пъти?освен това постоянно се бият в гърдите за някакви излишъци които имало?)Или може би е само една фирмата изпълнител с която си делят парите от проекта и не може да огрее навсякъде?Далеч съм от мисълта да не съм доволен,даже като стане готово предпочитам по него да карам нищо че ще ми е два пъти по голямо разстоянието-поне ще карам,а не да стоя в задръствания
Но се питам нужно ли е да изкараме 10г. в ремонти и затваряния на участъци,след като може да се направи за 2г?

Но се питам нужно ли е да изкараме 10г. в ремонти и затваряния на участъци,след като може да се направи за 2г?