за/против десните волани (обратна дирекция) в БГ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

за/против регистрацията на автомобили с десен волан

против
303
76%
за
25
6%
все ми е тая
72
18%

Общо гласове: 400
Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dr.Watson » Вто 23 дек 2008 0:50

Не е въпроса в убийството само. Аз предпочитам 25 годишна бричка с 0 екстри отколкото супер джип с десен волан - освен ако нямам шофьор да се трови. Но пък ако имам пари за шофьор няма да съм толкова загубен да си купя крива кола. Тъй че не виждам никакъв вариант - трябва да съм много на зор и това да е единствения вариант за МПС.

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 23 дек 2008 8:23

Колеги аз се сбъсквам ежедневно с какви ли не коли и честно казано мога да кажа че това найстина е самоубйство да караш такава кола в БГ,просто навика си е енавик ,ако се научиш ОК ,но при условие че другите карат спрямо теб на обратно незнам как се свиква :roll:

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Вто 23 дек 2008 9:17

kacho написа:против!!!

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Вто 23 дек 2008 9:43

Аз пък съм против Голф-овете, не ме кефят бре.... да се забранят да се регистрират (ми то си е самоубийство да караш такава кола - неудобно е, предпоставки за катастрофи, камикадзета са тея с Голф)... Против кабрио-тата съм - да се забранят (ами ако докато си караш те нацели птичка и айде, катастрофа - и тея са камикадзета). А, да, против един конкретен Ситроен Ксара съм (днес ме засече), той да се забрани, веднага да се свали от регистрация и повече никога да не се регистрира - камикадзе с камикадзе ниедно.

Сега сериозно - не е проблема в дирекцията на колата, ако ще и със задно управления да е, все тая. Зависи единствено от мисловните процеси на зад-дирекционното устройство. Колата се управлява от шофьора!

Потребителски аватар
Viktor_99
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Viktor_99 » Вто 23 дек 2008 10:01

Против естествено! Няма смисъл да се обяснява каква видимост имат водачите на подобни коли, от там те стават заплаха на пътя и т.н. и т.н.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 23 дек 2008 10:02

ChimeyJimmey написа:Нямам нищо против дирекцията.
Ако съм в държава с дясна дирекция - ще свикна да карам така.
Но тук с дясна си е терсене.

:idea:

Но чак да се забрани регистрацията им в БГ :? ..... все едно в Англия да забранят регистрацията на коли с лява дирекция :lol:

Последна промяна от VW-fenka на Вто 23 дек 2008 10:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 23 дек 2008 10:03

:No аз лично съм против

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Вто 23 дек 2008 11:00

Сега сериозно - не е проблема в дирекцията на колата, ако ще и със задно управления да е, все тая. Зависи единствено от мисловните процеси на зад-дирекционното устройство. Колата се управлява от шофьора!

... браво това е мнение , и ас съм ЗА !!! не е важно каде е волана .. а каде е главата/духом и телом/ на водача ... и какво има в нея !!!!

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 23 дек 2008 11:19

DimoNN написа:
kriss4 написа:твърдо проти,трябва да се забрани със закон и само тези които идават на гости в българия да им е позволено,а не да се регистрират свободно

:!: :!: :!: дори не мога да си обясня, как е възможно да е задължително една нормална кола от САЩ примерно, която си има стопове, мигачи и най-важното- с ляв волан, да минава технотест (да се внесат някакви пари в нечий джоб), а една кола с десен волан си я регистрираш и си се трепеш с кеф (недай си боже)... пък да не говорим, че е твърде вероятно да го отнесе някой невинен... да се забрани със закон! :!:

И аз смятам, че трябва да е задължителен техно тест-а за обратен волан!

На тези коли не само волана им е на обратно и фаровете!
Нормално е на вас десния фар да свети малко по-високо и дясно.

По същия начин за англичаните това е ляво, а у нас такива ни заслепяват!
Някъде го бях гледал във автомобилно предаване как показваха специални лепенки за фаровете, точно за такива случай. Когато англичанин отива у Франция или Французин у Англия... Но това са временни решения! За мен една кола с обратен волан трябва 1-во да и сменят фаровете преди да я регистрират в държава с нормална посока на движение!

Потребителски аватар
badboy_pl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badboy_pl » Вто 23 дек 2008 11:25

Против! :idea:

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 23 дек 2008 11:48

R@do написа:
zodia`ROCK написа:А някой да каже нещо за гадно заслепяващите им фарове ? Отделно като им набучат тук някакви китайски ксенони и работата става отвратителна. Твърдо ПРОТИВ!

Дирекцията, какво общо има с фаровете?
С две думи на колите с ляв волан фаровете са насочени малко на дясно за да не заслепяват тези срещу тях , а на колите с десен волан фаровете са насочени малко наляво за да не заслепява тези с/у тях.Обаче например ако караш в България(отдясно)кола с десен волан фаровете заслепяват тези срещу теб.За това на колите с ляв волан в Англия им слагат едни лепенки от едната страна за да не заслепяват или си слагат фарове за десен волан.Ако в Англия искаш да рег. кола с ляв волан трябва задължително или да имаш лепенки от едната страна на фаровете или пък да си с фарове за десен волан , обаче в България си ги рег. без проблем независимо дали имаш лепенки или пък фарове за ляв волан.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 23 дек 2008 11:50

Лично съм против.В нормалните страни не е забранено щото никой не етолкова тъп за 1000-2000 лева да си рискува живота - в държавата на измекярите обаче не е така.Другото нещо е ,че за в града колите с дясна дирекция не създават някви особенни проблеми - даже напротив паркират по лесно до тротоара :lol:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 23 дек 2008 11:52

Против!

Трябва да забранят регистрацията на такива автомобили в БГ!

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Вто 23 дек 2008 11:52

mladvampirTDI написа:Аз пък съм против Голф-овете, не ме кефят бре.... да се забранят да се регистрират (ми то си е самоубийство да караш такава кола - неудобно е, предпоставки за катастрофи, камикадзета са тея с Голф)... Против кабрио-тата съм - да се забранят (ами ако докато си караш те нацели птичка и айде, катастрофа - и тея са камикадзета). А, да, против един конкретен Ситроен Ксара съм (днес ме засече), той да се забрани, веднага да се свали от регистрация и повече никога да не се регистрира - камикадзе с камикадзе ниедно.

Освен това че "Колата се управлява от шофьора" друго смислено в този пост не видях. А да кажеш нещо по темата за видимостта? По темата за заслепяващите фарове...? :No

Rabbit_TDI написа:Лично съм против.В нормалните страни не е забранено щото никой не етолкова тъп за 1000-2000 лева да си рискува живота - в държавата на измекярите обаче не е така.

А ето това всъщност е самата истина. Напълно подкрепям!

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Вто 23 дек 2008 12:03

Нямам нищо против Англичани да идват на гости в България с собствените си коли , обаче съм против регистрирането на коли с десен волан в България :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”