За първи път пиша във форума. Четох доста и неуспях да се ориентирам в него относно смяна на маслото.
Това което ме интересува е: Какво масло е подходящо според вас за VW Passat 1.8Т на 180 хил. км. Има и газова уредба, ако това има значение за маслото.
Благодаря предварително на всички които ще ми отговрят.
Смяна на масло
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
OvivO написа:Виж си в книжката - там си пише. Трябва да гледаш и кода на маслото:
Пример: VW 501.00 - това май е сертификацията от VW , за което спомена radotom
нямам книжка. скоро я купих колата и старата собственичка беше сменяла маслото. Сега ще е за 1ви път и се чудя това че е на газ дали има значение. Или пък това че е на 180 хил. км.
Може би тази разновидност е добра Синтетика 5W-40, като ако по известен производителя сигурно ще е сертифициран.
Благодаря ви за отговорите.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
andreanky написа:... като ако по известен производителя сигурно ще е сертифициран....
Не е 100% гаранция

Доколкото знам, Elf не са сертифицирани от VW. А са си голям производител.
Относно марките- аз лично съм заложил на Мотул и ИГОЛ. Вискозитетното число е 10W40, не, защото няма да понесе и пълната синтетика от 5W40, а защото финансово е безсмилено (нямам турбина и не си зоря двигателя за дълго време), а и имам едно болтче на картера, дето го завих накриво и лееекинко таи!

Глупостите от рода на: 'Абе то тоя двигател е минал 200 000- слагай минерално!' въобще не ги слушайте!
На моя километраж пише 250 000, а колко е върнал джамбазът- и господ не знае!

Проблем с горене на масло нямам
Всъщност- веднъж се появи! Бях сипал пак 10В40, на ШЕЛ (за протокола- сертифициран е от VAG), но след 8 000 км се оказа, че е на 4мм под минимума на пръчката!

Просто смених марката масло

- angelov.id
- Автомобил: turan
- Двигател: dizel 2007
Re: Смяна на масло
здравеи аз карам с d j e t много съм доволен и е признато от много автомобилни компании и е на добра цена 42-45 лв 5литраandreanky написа:За първи път пиша във форума. Четох доста и неуспях да се ориентирам в него относно смяна на маслото.
Това което ме интересува е: Какво масло е подходящо според вас за VW Passat 1.8Т на 180 хил. км. Има и газова уредба, ако това има значение за маслото.
Благодаря предварително на всички които ще ми отговрят.