Интернет въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Moschino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Интернет въпрос
Защо като сложа кабела за интернета в лаптопа,ми показва че,имам само локален интернет?
Последна промяна от Moschino на Вто 23 дек 2008 19:23, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей колега,
би ли разяснил какво означава това "...не като сложа...". Предполагам пъхаш кабела в лаптопа и ти изписва за достъпа - "local only". Това е възможно да се дължи на "хубав" кабел, който са ти пуснали доставчиците, а именно при направата на буксата на кабела някой от 8-те малки кабелчета вътре да не контактува а оттам се получава и този феномен, като дори по принцип лъжливо се разпознава дори и локалната връзка, пробвай с друг компютър за всеки случай. Предполагам отскоро си прекарал интернет, а ако не има някаква диверсия в кабела в стаята ти. Друга по малко вероятна причина е от доставчика да са ти отрязали достъпа само на локален - до мрежата на доставчика но не и до интернет.
Надявам се съм бил полезен,
Поздрави
би ли разяснил какво означава това "...не като сложа...". Предполагам пъхаш кабела в лаптопа и ти изписва за достъпа - "local only". Това е възможно да се дължи на "хубав" кабел, който са ти пуснали доставчиците, а именно при направата на буксата на кабела някой от 8-те малки кабелчета вътре да не контактува а оттам се получава и този феномен, като дори по принцип лъжливо се разпознава дори и локалната връзка, пробвай с друг компютър за всеки случай. Предполагам отскоро си прекарал интернет, а ако не има някаква диверсия в кабела в стаята ти. Друга по малко вероятна причина е от доставчика да са ти отрязали достъпа само на локален - до мрежата на доставчика но не и до интернет.
Поздрави
- Moschino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да обаче,на настолния компютър има интернет, а на лаптопа има само локален.На какво се дължи това?В магазина човека като сложи кабела и имаше интернет, а тук вкъщи не ?eng.Kostadinov написа:Здравей колега,
Поздрави
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да не ти засича интернет конекция по принцип вариантите са доста. Един от тях е ако си на PPPOE сиреч интернета е предназначен за един компютър и ти се логваш през него с потребителско име и парола. Ако това е случая вероятно е забранен достъпа на повече от един компютър през този кабел и към мрежата им. Друг е въпроса с антивируса спрян ли е. Лаптопа изобщо хващал ли е преди това нет с кабел, за да се знае че не е от там проблема
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
АХА! А за да се свържеш към интернет използваш ли потребителско име и парола, защото ако е така MAC адреса на стационария компютър е различен от този на лаптопа. Възможно е да си имал за някакъв малък момент от времето интернет на лаптопа, но това докато не те е усетила системата. Ако е така поинтересувай се от доставчика какво ще е необходимо ако от време на време си ползваш лаптопа, като не става дума за цепене на нет, което не се одобрява от провайдърите
- Moschino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Използвам да.А сега няма и лан.eng.Kostadinov написа:АХА! А за да се свържеш към интернет използваш ли потребителско име и парола, защото ако е така MAC адреса на стационария компютър е различен от този на лаптопа. Възможно е да си имал за някакъв малък момент от времето интернет на лаптопа, но това докато не те е усетила системата. Ако е така поинтересувай се от доставчика какво ще е необходимо ако от време на време си ползваш лаптопа, като не става дума за цепене на нет, което не се одобрява от провайдърите
П.С А примерно ако с лаптопа лова интернета с рутер ще го има ли, този проблем ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами по принцип няма да го има този проблем, освен ако доставчика не се е постарал да направи така че рутера да не ти изпуска пакетите и така нета да стига до рутера, но след това да не продължава. Някой го правят други не. Съвета ми е да отидеш до офиса и да се поинтересуваш дали ще стане да ти сложат MAC-а на лаптопа в сървъра и да си влизаш и от него. Според мен няма да е проблем, но никога не се знае. Другата работа с рутера може да се опита, но моят съвет е да намериш рутер от някой авер и да тествате. Ако стане вземаш си един безжичен рутер и се наслаждаваш на свободата от "жицата".
- Moschino
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Утре ще отида и ще попитам.Мерси за инфото, може да слагате катанец или да търкате.eng.Kostadinov написа:Ами по принцип няма да го има този проблем, освен ако доставчика не се е постарал да направи така че рутера да не ти изпуска пакетите и така нета да стига до рутера, но след това да не продължава. Някой го правят други не. Съвета ми е да отидеш до офиса и да се поинтересуваш дали ще стане да ти сложат MAC-а на лаптопа в сървъра и да си влизаш и от него. Според мен няма да е проблем, но никога не се знае. Другата работа с рутера може да се опита, но моят съвет е да намериш рутер от някой авер и да тествате. Ако стане вземаш си един безжичен рутер и се наслаждаваш на свободата от "жицата".
Върни се в “ОФФ-Топик - други”