Значи въпроса ми е към някой който е сменял задни пружини на Венто с такива от Пасат,или поне е запознат със смяната.Реших да ги сменя защото задницата е увиснала,но ми казаха че ако сложа оригинални има опастност и с новите пак да провисне,затова се насочих към пасатови.Питах в един магазин,но там ми казаха че пружините на Пасата били по-високи и по-дебели,щели да повдигнат много задницата и не ставали на Венто.Та значи влязох във форума и се разтърсих по въпроса и разбрах че по принцип май ставало.
А сега конкретно към въпросите,от какъв Пасат стават пружините-седан или комби,има ли значение модела-В3 или В4,годината на производсто,видът на двигателя.Диаметърът и дължината на пружината същите ли са като на Вентото или трябва да се режат навивки и ако да колко точно навивки да се отрежат за да не стърчи задницата.Искам да попитам ако навивките са по дебели трябва ли да се сменя горната опора на пружината с друга.
Да уточня че ползвах търсачката но не намерих конкретни отговори на тези въпроси,и ще е добре ако някой запознат сподели опита си и резултата от смяната и всичко се обобщи в една тема.
Vento - Въпрос към някой сменял задни пружини с Пасатови
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Да, колега сменял съм, няма проблеми. Мойто (сега го кара баща ми) като се качат 2-ма души отзад и лягаше. Пробвахме оригинални, но пак същото, на пасат-а са същите, малко по-яки
Става супер!
Вече 60 000 съм с тях и няма проблеми!

Вече 60 000 съм с тях и няма проблеми!
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
При мен се получи следният ефект: повдигане на задницата с 10см, сериозно тропане и подскачане в дупките (ако си празен), но иначе, като се натовари, всичко си идва на мястото. Ако караш по-често хора и багаж, сменяй смело.
Ако се возиш предимно сам, моя съвет е да не слагаш пасатови пружини, провери за гумени тампони(подложки) на пружините.
На моят Голф 2, сложиха "омекнали" пружини от Passat B3, без рязане на пружините. Само майстора изряза част от пластмасовата изолация на пружината в единия край.
edit:
Нищо не сравнявам!!! Споделям опита си.
edit2: Малко снимки:
ПРЕДИ ................................................... СЛЕД
..............
..............
..............
Ако се возиш предимно сам, моя съвет е да не слагаш пасатови пружини, провери за гумени тампони(подложки) на пружините.
На моят Голф 2, сложиха "омекнали" пружини от Passat B3, без рязане на пружините. Само майстора изряза част от пластмасовата изолация на пружината в единия край.
edit:
Mega написа:Колега не сравнявай Golf и Венто по размер.
Нищо не сравнявам!!! Споделям опита си.
edit2: Малко снимки:
ПРЕДИ ................................................... СЛЕД

Последна промяна от ВАН на Сря 24 дек 2008 16:52, променено общо 2 пъти.
- Mega
- Контакти:
Re ...
Колега не сравнявай Golf и Венто по размер. Вентото и Passat-а са с малки разлики в дължината. Пручините от Пасата заспиват на Вентото!
Преди не можеш да возя хора, камо ли хора и багаж. Вентото има голям багажник и е добре като тръгнеш на път да не опира до земята.
Видимо се повдига малко и като се нятовари докрай застава, все едно е ненатоварен с неговите си пружини.
Не се чуди, тествано е от мен и правено в сервиз D&N
Преди не можеш да возя хора, камо ли хора и багаж. Вентото има голям багажник и е добре като тръгнеш на път да не опира до земята.
Видимо се повдига малко и като се нятовари докрай застава, все едно е ненатоварен с неговите си пружини.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Re: Re ...
Mega написа:Колега не сравнявай Golf и Венто по размер. Вентото и Passat-а са с малки разлики в дължината. Пручините от Пасата заспиват на Вентото!
Как да не сравнява Голф и Венто ? Венто и Голф са си 95 % една и съща кола ...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Е да, но точно задницата е различна, а тук става въпрос за неяwebdude написа:Как да не сравнява Голф и Венто ? Венто и Голф са си 95 % една и съща кола ...

На моя Голф съм със задни пружини от Сеат Кордоба, двойни - вътрешна и външна с цел повдигане на колата и възможност за поемане на по-голям товар

- Mega
- Контакти:
Re ...
... Гледам, че колегата говори за Golf II? Поне на снимката е такъв!
Освен това разликтие в задниците е голяма!
Освен това разликтие в задниците е голяма!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега с Венто съм 1.9тди и от една година карам с пружини от пасат седан. Взех ги втора употреба от морга за по 25 лв. Задницата на колата се вдигна малко повече от нармалното. Но пък иначе товариш багаш няма проблеми. Ако искаш да не ти е по висока отрежи половин намотка от пружината и заспива. Пасва точно.
- Mega
- Контакти:
Re ...
vasiljas написа:Искам да попитам колегата Меga от какъв точно модел Пасат взе пружините и дали ряза от навивките
От Пасат седан, не комби, там мисля, че са по-усилени!
Нищо не е рязано, слагаш и караш смело

-
- Автомобил:
- Двигател:
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
vasstop написа:Е да, но точно задницата е различна, а тук става въпрос за неяwebdude написа:Как да не сравнява Голф и Венто ? Венто и Голф са си 95 % една и съща кола ...
На моя Голф съм със задни пружини от Сеат Кордоба, двойни - вътрешна и външна с цел повдигане на колата и възможност за поемане на по-голям товар
В "статии" бях чел, че за да минат по-тънко при Венто са използвали същото окачване като при голф, но тъй като било прекалено меко задницата ставала нестабилна в завои.
- Mega
- Контакти:
Re ...
Има нещо вярно, аз не очаквах, но задницата наистина стана по-стабилна с новите пружини. Преди това при по-рязко влизане в завой поднасяше!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос към някой сменял задни пружини на Венто с Пасатов
Колеги а от кой пасат 90-92 година, седан ли сте взели пружините че мойто венто е клекнало доста назад
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Въпрос към някой сменял задни пружини на Венто с Пасатов
Аз също слагах на моето венто от пасат за проба обаче стана много грозно се вирна заницата и си върнах моите, които не са омекнали ама като се натовари си клеква бая, особено с 4ри човека. Иначе ако е с 2ма човека стойката е перфектна.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”