Колеги Моля Ви карайте по бавно!!Голяма трагедия

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
titko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот titko » Вто 23 дек 2008 16:27

death death death death

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 23 дек 2008 19:23

поредния "газар" :twisted:

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Вто 23 дек 2008 21:27

Gigabyte написа:
theultimate написа:Те най-често така и се блъскат. Някой реъсър си кара 140 с 1 ръка междуселско, някой неграмотник излезе от пряката и бум. Този който кара със 140 за себе си е не е виновен, но е ако е кара нормално ще може да спре и няма да има проблеми. Много ми е интересно какво се прави на магистралата като караш с 200 и някоя жигула изпреварва камион със 100.....

И с 90 и с 140 да кара ако някой излезе от някоя пряка мечтай си да спре...

Не е така. Типичен пример - пътя София - Петрич. Минава се през много населени места. Масово вместо да се кара с 50-60 се кара с 80+. С 50 моя голф спира за няколко метра. Случвало ми се е да видя бобуна в последния момент и да закова без блокаж дори. С 80.....няма да стане. Като цяло по междуселските пътища няма маркировка, няма табели, има шибани неделни шофьори дето едни листовки не могат да изкарат и т.н. И ако се кара като на магистрала неизбежно постоянно ще стават такива катастрофи. Аз поне не работя с колата и като веднъж на 2-3 месеца отивам на почивка ми е абсолютно безразлично дали ще пристигна за 2 или 3 часа. Страшна гъзария е да си рискуваш живота, да караш с 200 и да пристигнеш с половин час по-бързо...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 23 дек 2008 21:37

Gigabyte написа:И с 90 и с 140 да кара ако някой излезе от някоя пряка мечтай си да спре...

Нека за момент приемем че си прав, помисли си какъв ще е спирачният път на едната кола и какъв ще е на другата (за да не се вкарваме във филми, и двето коли са абсолютно еднакви, карани от абсолютно еднакви шофьори, които реагират и натискат спирачката по абсолютно едно и също времеq с еднакво усилие)? .....и вече в следващият момент, не мисля, че си толкова прав :? .

Ограниченията по пътя не се поставени туко-така, друг е въпроса, че на много места в България има абсурдни ограничения, ама така става като знаците стоят още от бай Тошово време.

Потребителски аватар
Vw_polo_16v
Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
Двигател: AFH 1996 AQX 2000

Мнениеот Vw_polo_16v » Пет 26 дек 2008 12:25

Много съжалявам за случилото се. Но погледнете вече колко години наред се случват такива неща. Било то на Бъдни вечер, Коледа и всеки светъл празник в края на годината. Зла орисия.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Пет 26 дек 2008 12:28

Vw_polo_16v написа: Било то на Бъдни вечер, Коледа и всеки светъл празник в края на годината. Зла орисия.

Няма празник, който да не се почерни от трагедии... :(

Върни се в “ОФФ-Топик - други”