имам самнение за гарнитурата помощ
- Lookout2
- Автомобил: vw mk3 gti 115h
- Двигател: 2e 1992g
Pavcho2 написа:Моята 2ойчица е с издухана гарнитурка защото лапа антифриз и постоянно изхвърля гъст бял дим от ауспуха обаче нямам проблеми с парното. По- скоро нещо с помпата и капачката може да имаш обаче нека някой по- компетентен да каже защото в моя случай съм на 99% сигурен че е издухана (1% ми е надеждатата да не е ).
ами на 1 мазда която имах пак така правеше - постоянно обезвъздушавах , постоянно проблеми с капачката на радиатора,има парно - няма парно - накарая като я насилих да изпреваря 1 автобус и спука един от дебелите мъркучи , после като отворих главата на гарнитурата си личеше къде е влизала водата и къде са влизали част от изгорелите газове в нея - но това са различни двигатели и общо казано са еднакви.Та може да гори водата и да надува едновременно с това охлаждащата, система-липса на парно понякога , все избива от капачката на радятора и губи вода.Но това са различни двигатели и имат разлики в охлаждащата и мазочната система- нека да се изкажат и по-разбиращи от този вид агрегати
- Lookout2
reaktor написа:някои знае ли кои размер гарнитура 6тее необходим за двигател ABS174946 излизат ми 3 вида незнам кои по то4но е ..........ако някои е на ясно...моля да даде савет
Отвиваш болтовете отлепваш внимателно от главата или блока гарнитурата и по нея търсиш същата- най доброто решение.След новата гарнитура (защото на главата е възможно все още даи няма нищо което може да се провери е задължително да си купиш нови болтове (не слагай старите колкото и да струват новите защото пак ще хвърлиш гарнитурата
Последна промяна от Lookout2 на Вто 23 дек 2008 22:52, променено общо 1 път.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lookout2 написа:reaktor написа:някои знае ли кои размер гарнитура 6тее необходим за двигател ABS174946 излизат ми 3 вида незнам кои по то4но е ..........ако някои е на ясно...моля да даде савет
Отвиваш болтовете отлепваш внимателно от главата или блока гарнитурата и по нея търсиш същата- най доброто решение
Не е най-добро защото ако е крива и майстора резне 0.8 и нагоре ще е фатално ако сложи същата.. Не много но ще скъси живота на мотора със сигурност, тъй-като степента на згъстяване ще стане по-голяма...
- Lookout2
Tinko написа:Lookout2 написа:reaktor написа:някои знае ли кои размер гарнитура 6тее необходим за двигател ABS174946 излизат ми 3 вида незнам кои по то4но е ..........ако някои е на ясно...моля да даде савет
Отвиваш болтовете отлепваш внимателно от главата или блока гарнитурата и по нея търсиш същата- най доброто решение
Не е най-добро защото ако е крива и майстора резне 0.8 и нагоре ще е фатално ако сложи същата.. Не много но ще скъси живота на мотора със сигурност, тъй-като степента на згъстяване ще стане по-голяма...
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Lookout2 написа:Tinko написа:Lookout2 написа:reaktor написа:някои знае ли кои размер гарнитура 6тее необходим за двигател ABS174946 излизат ми 3 вида незнам кои по то4но е ..........ако някои е на ясно...моля да даде савет
Но отворите са същите а главата може да се провери дали има отклонения
Не са същите! Нали я скъсява с 1мм да кажем в лошия случай. Ако я шлайфне на 0.3 бива! Просто може да купи сега гарнитура и да не му върши работа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”