Термостат на 1.8 ABS двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Вто 23 дек 2008 8:10

Вече се побърках този Голф,как трябва да седи ремъка на алтернатора и водната помпа?????????????има ли някъде схема

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 23 дек 2008 11:23

sashoskiora написа:Вече се побърках този Голф,как трябва да седи ремъка на алтернатора и водната помпа?????????????има ли някъде схема

Колега,това ЗА РЕМЪКА е вярно-с пистите по гладката шайба на в.помпа.Като сменя помпата нали видя наклона на турбинните перки, пък и самата форма на "охлюва"(корпуса) пдсказва правилната посока-по часовника.Не че не може да се монтира и по другия начин.Вторият признак е силата на струята от тънкото маркуче влизащо в разширителния съд.При смяна на помпата (по-добре свали цялата), ще трябва нов пръстен 50х4.
Изображение
Изображение
И трябва да побере не по-малко от 6 литра антифриз,обезвъздушаването е автоматично (огледай мундщуците на малкото маркуче)

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Вто 23 дек 2008 14:44

emo-gar написа:
sashoskiora написа:Вече се побърках този Голф,как трябва да седи ремъка на алтернатора и водната помпа?????????????има ли някъде схема

Колега,това ЗА РЕМЪКА е вярно-с пистите по гладката шайба на в.помпа.Като сменя помпата нали видя наклона на турбинните перки, пък и самата форма на "охлюва"(корпуса) пдсказва правилната посока-по часовника.Не че не може да се монтира и по другия начин.Вторият признак е силата на струята от тънкото маркуче влизащо в разширителния съд.При смяна на помпата (по-добре свали цялата), ще трябва нов пръстен 50х4.
Изображение
Изображение
И трябва да побере не по-малко от 6 литра антифриз,обезвъздушаването е автоматично (огледай мундщуците на малкото маркуче)

Колега много благодаря за снимковия материал и аз я смених,но ми беше много странно канален ремък да контактува с каналите по гладка шайба и го сложих на обратно както е логично да е без да се замислям,че обръщам посоката на помпата и се почна една драма. Днес го видах в Аутодата-та как трябва да е.Оригинално помпата с гладка шайба ли е,че ми е много странно това.

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Вто 23 дек 2008 14:48

Турбината ми беше трила в охлюва както е станало и при теб и вероятно е превъртал ремъка или е превъртала турбината в оста,въпреки че като я разглобих не можех да я превъртя на ръка,но в загрято положение допускам това

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Вто 23 дек 2008 16:40

Който знае да сподели шайбата на водната помпа гладка ли е и как контактува ремъка

krasimir_nik
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasimir_nik » Вто 23 дек 2008 18:54

и аз имах много проблеми с тия водни системи , като взех колата (голф3) щом почна да дигам над 100 км започва да загравя водата хвали един път смених всичко водни попми термостати радиатора чистих вече бях решил да я продавам,но закрах я аз в един сервиз на vw в стара загора и тоя като я видя абе вика тоя ремак не е правилен минава сас забите върху гладката шаиба , е аз не вярвам дигнах един скандал и момчето звана до незнам си каде и му пратиха снимка на цялата схема на ремака и шаибите и настина vw (голф3) са със гладки шайби на водната помпа и ремъка минава около всички ролки от ВЪНШНАТА страна . тогава оправихме ремака падна ми разхода и то доста и всичко си дойде на мястото.

Потребителски аватар
sashoskiora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashoskiora » Сря 24 дек 2008 10:51

krasimir_nik написа:и аз имах много проблеми с тия водни системи , като взех колата (голф3) щом почна да дигам над 100 км започва да загравя водата хвали един път смених всичко водни попми термостати радиатора чистих вече бях решил да я продавам,но закрах я аз в един сервиз на vw в стара загора и тоя като я видя абе вика тоя ремак не е правилен минава сас забите върху гладката шаиба , е аз не вярвам дигнах един скандал и момчето звана до незнам си каде и му пратиха снимка на цялата схема на ремака и шаибите и настина vw (голф3) са със гладки шайби на водната помпа и ремъка минава около всички ролки от ВЪНШНАТА страна . тогава оправихме ремака падна ми разхода и то доста и всичко си дойде на мястото.

Колега изглежда е така и аз за пръв път срещам такова нещо и първосигнално сложих ремъка от другата страна,без да се замислям че обръщам посоката на въртене на помпата,която трябва да е по часовника.
Нека някой друг сподели за въпресната шайба дали наистина е гладка и така ли е редно да контактува ремъка с нея откъм каналите

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 24 дек 2008 14:31

sashoskiora написа:Който знае да сподели шайбата на водната помпа гладка ли е и как контактува ремъка

Ремъкът с пистите,а не обратно с гладката страна, върху шайбата на водната помпа....не виждаш ли,че има леки нарези точно заради това...виж и наклона на перките на помпата!!!!!Проверено!!!!

Потребителски аватар
sasko_sk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sasko_sk » Сря 24 дек 2008 14:41

Слушај го колегата Joker и не треси зелени.И јас го јадех истиот кур миналата зима. :x

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 24 дек 2008 18:32

Сашо-скиора вече се ориентира по снимките,които постнах,по съветите също...в момента сигурно го тества нейде из планините....да не раздуваме излишно темата де....Весели празници!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”