Passat B5.5-смяна на акумулатор
Passat B5.5-смяна на акумулатор
Как се разглобяват декоративните пластмаси над акумулатора на това чудо?Трябва ли да свалям чистачки?Оригиналната Варта май сдаде...
Re: Passat B5.5-смяна на акумулатор
Polker написа:Как се разглобяват декоративните пластмаси над акумулатора на това чудо?Трябва ли да свалям чистачки?Оригиналната Варта май сдаде...
Махаш дебелото гумено уплътнение.След това цялата декоративната пластмаса започваш леко и внимателно да я издърпваш напред по посока на фаровете.Сглабането е по същият начин има леко подпъхване по цялата дължина от към страната на купето.Важното е да не се бърза, дърпа и никакво насилие всичко излиза и влиза много елегантно.
Има една подробност при ваденето на акумулатора:
Заставаш от дясната страна на колата. След като го разкачиш от клемите и му махнеш застопоряващата планка придърпваш акумулатора към теб така, че да мръдне от "леглото" си. Надигаш близкият му край около 50-60 градуса и същевременно леко и внимателно го издърпваш.Поставянето на новият е по същият начин.Ако го "извадиш" и "пуснеш" дирекно с дърпане на целият акумулатор на 90 градуса на горе има една пластмаса под чистачките която с около 2-3 мм пречи.Е при много голямо желание става номера, но се отчупват парченца от пластмасата, а и пУсуването е голямо.
Успех
- dandrv
- Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
- Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor
Акумулатора се вади леко с издърпване настрани и накланяне като си от дясната страна, както е споменал колегата по горе. Няма нужда да сваляш пластмасовата лайсна под стъклото. Стига да не слагаш някой 120 Ан де 

- tsvetanovvvv
- Автомобил:
- Двигател:
Не е измислено много добре...доста е неудобно
- dandrv
За нас не е удобно, но за тях е идеално, защото повечето европейци ще посетят сервиз за тази операция и ще си платят за услугата.... От тук се изхожда, а при по-новите коли е още по зле....
- dancho_kolev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на сервиз отидох, да ми го извадят и отпушат отвора за изтичане, че се беше задръстил, и на главата им висях и им обяснявах какво да направят и пак ми пукнаха на едно място пластмасата над него!!
- dandrv
Тук като говорим за сервизи трябва да изключим такива от БГ 

- VroMoS
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също бях пуснал тема,понеже не можех да го изкарам 2 дни тоя пуст акумулатор, и накрая реших ,че ще прежаля някой лев да ми го направят без проблеми... закарах го и отново ми счупиха пластмасата на чеистачките... големи разправии бяха,да съм го бил закарал в VW като не съм искал да го чупят не знам си кво ,викам аз ако беше да ми го чупите ,щях да си го счупя и сам ,не да давам пари вие да ми го счупите
:D:D

- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Аз пък се пробвах оня ден.....сам самичък,без бързане и рязко дърпане измъкнах и върнах пустиняка от/на мястото му
Верно,зор е малко,но като се внимава-стават нещата!Наложи се освен планката,която го държи,да се отвие и махне "-" (масата,кабела),да се измъкне и вакуума (ако не греша,че е това) който отива към сервото и площадката се поразчиства
И уж чисто изглеждаше,а се оказа,че в двата отводнителни отвора пълно с листа и боклуци,почти да се запушат
Знаете какви последствия има после,за това и беше това цялото упражнение. 

- krraynov
- Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
- Двигател: CFGB 2012
- Контакти:
Като свалиш чистачките и водоотблъскващата решетка под тях - става най-лесно. Без да се махне- аз не успях. И моята решетка беше се счупила от по-рано, но сложих нова след това.
Ако почнеш да дърпаш както обяснявате, тръбите за климата не пречат ли? И като прибавиш пластмасата на чистачките...
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Това от мен по въпроса:
viewtopic.php?f=6&t=291870
viewtopic.php?f=6&t=291870
Малко развитие при мен по тоя въпрос.
Тръгнах с мисълта да махам чистачките, разкарах пластмасата над акумулатора, развих гайките на чистачките...и дотам. Не излизат и това е. Дърпах ги, подбутвах ги, пръсках ги с вд40, с топла вода и неще.
Прибегнах до втория вариант, с зор излезе, но се счупи малко пластмасата, здраве да е.
Видях обаче, че се събира вода под шофьорската чистачка. Има някакъв кабел точно отдоло чистачката с някаква букса/датчик може би.
Къде се намира канала за отводняване? Под комп.?
Тръгнах с мисълта да махам чистачките, разкарах пластмасата над акумулатора, развих гайките на чистачките...и дотам. Не излизат и това е. Дърпах ги, подбутвах ги, пръсках ги с вд40, с топла вода и неще.
Прибегнах до втория вариант, с зор излезе, но се счупи малко пластмасата, здраве да е.
Видях обаче, че се събира вода под шофьорската чистачка. Има някакъв кабел точно отдоло чистачката с някаква букса/датчик може би.
Последна промяна от K на Нед 15 яну 2012 21:31, променено общо 1 път.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
K написа:Малко развитие при мен по тоя въпрос.
Тръгнах с мисълта да махам чистачките, разкарах пластмасата над акумулатора, развих болтовете на чистачките...и дотам. Не излизат и това е. Дърпах ги, подбутвах ги, пръсках ги с вд40, с топла вода и неще.
Хм...това за чистачките е ясно-често са "запецнали" в шлиците......трябва едновременно от две страни с отверки или подобно да се размести и повдига,но е малко деликатно-отдолу е пластмаса и най-вече стъклото

Относно събиращата се вода....под самата кутия на компа се събират боклуци,водата качва ниво (която иначе трябва да отиде в "сифона" под серво апарата).....и ако уплътнението под кутията е зле.....право в краката и комфорт-модула

Последна промяна от RadoShopa на Нед 15 яну 2012 21:35, променено общо 1 път.