VW POLO 1.0 Добре ли е ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Чет 18 дек 2008 20:50

То си е хубаво една "нова" кола да мине през Елком. Дори е препорачително преди да и броиш парите да се мине от там. За оборотите : http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... EB&start=0
За маслото ,се е получило така защото я е карал италианец най-вероятно (това е отличителна черта на колите вкарвани от Италия).
Така трябва да изглежда отвътре двигателят като свалиш капачката:
http://www.carbibles.com/watermark.php?text=ketchup%20at%20Bimmerfest&image=images/sludge1.jpg
а така изглежда когато не и е сменяно маслото навреме (на 1 година или на определен брой киломентри):
http://www.carbibles.com/watermark.php?text=ketchup%20at%20Bimmerfest&image=images/sludge2.jpg

п.п. Абе що така говорите за BMW-ата бе хора ,нещо зарибявки си вкарвам напоследак :roll:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 18 дек 2008 21:57

а , като е станало вече вътре бозата, трябва ли да се прави промивка с разни добавки или по добре не ?

dj-milen
Автомобил: VW PASSAT
Двигател: 2.0 TDI

Мнениеот dj-milen » Пет 19 дек 2008 9:00

Значи преди малко се видях с един мой френд той ми каза да сменя бензиновия филтър и ще се оправи. Вашите мнения ?

dj-milen

Мнениеот dj-milen » Вто 23 дек 2008 17:56

По принцип единичката работи ли добре при подържане на 2000 оборота при малка скорост ?

Потребителски аватар
Vladko_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladko_1 » Вто 23 дек 2008 19:39

един мой много близък приятел има такава количка.Същата година същите екстри.За мен това е идеалната градска кола ... :) Харчи малко,частите не са и толкова скъпи има фасон.Малко е гадно извънградско като тръгнеш да изпреварваш,но все пак тази кола не е предназначена за толкова високи скорости

dj-milen

Мнениеот dj-milen » Сря 24 дек 2008 9:52

Vladko_1 написа:един мой много близък приятел има такава количка.Същата година същите екстри.За мен това е идеалната градска кола ... :) Харчи малко,частите не са и толкова скъпи има фасон.Малко е гадно извънградско като тръгнеш да изпреварваш,но все пак тази кола не е предназначена за толкова високи скорости

Така си е онази вечер се опитах да изпреваря както изпреварвах преди с БМВто си и си такова мамата , ама сега вече знам кофтито беше докато свикна, сега остава само днеска да сложа две нови зимни гуми и това е!

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Сря 24 дек 2008 14:34

Здравейте колеги , понеже вече заредих с бензин и карам колата без добавката вече да ви споделя как е.
Значи прочетох предните постове и ако наистина проблема се беше задържал същия отивамна елкон веднага както и там чистене на дросел и проверка за стъпково моторче дали е ок.
НО за сега всичко е ок няма голяма игра на оборотите съвсем малко играят от време на време без това да е проблем за карането почти не се забелязва.Вървенето е супер леко по подобрение в работата на двигателя и да кажа че по съвет на един колега във форума пък и го знам това сложих 95 карера от ОМВ и определено е много по добре колицата смятам да пробвам и един път 99 рейсинг от шел да се прочисти още по -добре мотора и пак ще карам с 95 или карера или в-пауър.
Много съм доволен и за сега няма да ходя по майстори.
Аде весели празници на всички :D

Потребителски аватар
simion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот simion » Пет 26 дек 2008 12:15

dj-milen написа:По принцип единичката работи ли добре при подържане на 2000 оборота при малка скорост ?

В града, за да работи на 2000 оборота, трябва да съм на 3-та скорост с 40-50 км/ч. На 4-та скорост трудно ще поддържа 2000 оборота под 50 км/ч градско, трябват поне 50-60 км/ч.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 31 дек 2008 2:10

ще те бъзикат...
бавна е...

ама на фона на мотопед..
е супер резачка.. и ще си най-бързия...

к'ъв е смисъла на темата?