може ли да се изключи абс-а ?
може ли да се изключи абс-а ?
нз ама с този абс няма спиране сега на снега,преди карах кола без абс , и сега като падна ме е страх от всяко спускане, на сух асфалт го признах ама на снега не ми харесва само ме бие педала, може ли да се изключи ?
- komitov
- Автомобил:
- Двигател:
И сега по бързо ли спира полицайчетоjoker написа:komitov написа:е хората за работещ ABS пари дават ти искаш да го махнеш извади бушона и ще спира по твои вкус
Това не е съвсем така...повечето мои приятели си изключиха АБС-а точно заради бавното спиране....а един от тях е пътен полицай с повече от 25 години опит...ами правете си изводите!!!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
komitov написа:И сега по бързо ли спира полицайчетоjoker написа:komitov написа:е хората за работещ ABS пари дават ти искаш да го махнеш извади бушона и ще спира по твои вкус
Това не е съвсем така...повечето мои приятели си изключиха АБС-а точно заради бавното спиране....а един от тях е пътен полицай с повече от 25 години опит...ами правете си изводите!!!
Когато човек не може да си направи изводите не бива да чака наготово.....има проводници и полупроводници....както и интелигенти и полуинтелигенти.....
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
joker написа:komitov написа:И сега по бързо ли спира полицайчетоjoker написа:komitov написа:е хората за работещ ABS пари дават ти искаш да го махнеш извади бушона и ще спира по твои вкус
Когато човек не може да си направи изводите не бива да чака наготово.....има проводници и полупроводници....както и интелигенти и полуинтелигенти.....
Сорри ама и аз си на правих извод само за полицайчето, а не за АБСа

tzon - макар че и на мен не ми е ясно защо ти е да го правиш, като изключиш ESPто или ASRa не се ли изключва и ABSa?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Smeagol написа:Разбира се, че с ABS е по-добре! Защо се слага в колите серийноВъпроът е да имаш и хубави гуми
Ако си с галоши на хлъзгав път - ABS-ът удължава спирачния път, но проблема не е в него, а в гумите...
Ами то хубавите гуми винаги спират по-добре.....кой спори за това!!!АБС-ът се включва при приплъзване....е като няма приплъзване ясно е,че се спира по-добре.....тогава АБС не се включва....ееееееее тогава за какво е АБС освен да се избегне занасяне на колата .....?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”