Тестове на българска нафта от колегите от офроуд форума

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 27 дек 2008 17:36

rosen79 написа:Е то остава и на -1 да замръзне.Тествай я на -15 -20 градуса.

Колега смятам, да държа въпросната бутилка, доста време и периодично ще пускам снимки, при какви градуси, какво е състоянието на нафта, в реални условия.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 27 дек 2008 17:40

На мен ми остана малко от Еко когато си сменявах филтъра не съм се стил да я видя в какво състояние е.Долу в колата стои в една туба от минерална вода.Не ми се дърпаше от резервоара и прескочих само улицата и сипах в нея 1литър,ама не можах после да го сипя цялото в резервоара.Та утре ще я видя и ще кажа.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 27 дек 2008 19:01

rosen79 написа:На мен ми остана малко от Еко когато си сменявах филтъра не съм се стил да я видя в какво състояние е.Долу в колата стои в една туба от минерална вода.Не ми се дърпаше от резервоара и прескочих само улицата и сипах в нея 1литър,ама не можах после да го сипя цялото в резервоара.Та утре ще я видя и ще кажа.

Колега сипвай я в една половинка, бутилка минерална вода и дай да ги "вариме", да видим на кой нафтата е по-добра :)

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 27 дек 2008 19:03

Сега я качих от колата и не е изменила цвят,няма лед.Ще я видим след като излезе от камерата.Между другото аз си зареждам от лукойл,тази я взех само да си напълня филтъра.

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Съб 27 дек 2008 19:35

morfei1 написа:
rosen79 написа:На мен ми остана малко от Еко когато си сменявах филтъра не съм се стил да я видя в какво състояние е.Долу в колата стои в една туба от минерална вода.Не ми се дърпаше от резервоара и прескочих само улицата и сипах в нея 1литър,ама не можах после да го сипя цялото в резервоара.Та утре ще я видя и ще кажа.

Колега сипвай я в една половинка, бутилка минерална вода и дай да ги "вариме", да видим на кой нафтата е по-добра :)

греяна ли ще я употребявате ?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 27 дек 2008 20:26

Ето как изглежда нафтата след двумесечен престой в багажника на колата.
Изображение

Изображение

Малко по късно ще кача и снимки след изваждане от камерата.

Ето и след около час и половина в камерата
Изображение
Все още течна,но с променен цвят.
Следва продължение.

i.sstoianov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.sstoianov » Пон 29 дек 2008 18:18

Да ви кажа , след като видях какво сте написали , отидох до ОМВ и си сипах тази сутрин алпин дизел , огромна разлика а преди това бях с нафта от лук оил и колата чаткаше много - 1.9 тди помпа дюза.
Благодаря ня колегите от офф роуда.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 29 дек 2008 23:02

Изображение
Ето как изглежда нафтата след тридневен престой в камерата на хладилника.Течна,но с голяма утайка.Точно на каква температура ще ви кажа утре,че не мога да намеря термометър.Но не е повече от -10 градусa.Днес я премерих и е -13 градуса.

Последна промяна от rosen79 на Сря 31 дек 2008 20:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 30 дек 2008 4:20

Моята си стои отвънка. Температурите паднаха до около -7 градуса. Нямам някакви промени в цвета или някакво сгъстяване за сега.

Потребителски аватар
van4ote
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ote » Вто 30 дек 2008 22:02

rosen79 написа:
filipov написа:ace_ventura
е бива ли така, кажи името че да не се зарежда от там

От където и да зареждаш все си е тая,според мен.

Не питай за името на веригата ами го питай къде работи в момента та да не стъпваш там. Такива като него трябва да ги бесим пред парламента,затова сме на това дереже и няма да се оправим докато не се променим и не се замислим над нещата,че за да спечели някой като него 200лв колко като мене губят няколко пъти по толкова за ремонт на двигателя?И лошото е че не е само в тая сфера-а навсякъде. Тая практика е най-изявена в правителството-да се облагодетелства един страдат милиони.
mod edit: gr_kanev

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Съб 03 яну 2009 20:30

а дали добавките в алпин дизела абсорбират водата от горивото?примерно дали от конденз или от лошо гориво на дъното на резервоара се оттаява вода.има добавки които уж абсорбират тая вода.та мисълта ми е дали алпина върши тая работа.лично аз мисля че я абсорбира но.........

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 04 яну 2009 13:04

SACHO7803 написа:а дали добавките в алпин дизела абсорбират водата от горивото?примерно дали от конденз или от лошо гориво на дъното на резервоара се оттаява вода.има добавки които уж абсорбират тая вода.та мисълта ми е дали алпина върши тая работа.лично аз мисля че я абсорбира но.........

градски вчера се бях засилил да слагам алпин на омв-то и момчето ми каза че не бил хубав и имало хора които се оплаквали от него

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 04 яну 2009 13:20

1z написа:градски вчера се бях засилил да слагам алпин на омв-то и момчето ми каза че не бил хубав и имало хора които се оплаквали от него

Айде...... пак се връщаме в самото начало :? . Май най-добрата комбинация си остава, добре утаена нафта + собственоръчно слагане на добавки против замръзване и подобряване на нафтата :? .

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Нед 04 яну 2009 13:47

morfei1 написа:
1z написа:градски вчера се бях засилил да слагам алпин на омв-то и момчето ми каза че не бил хубав и имало хора които се оплаквали от него

Айде...... пак се връщаме в самото начало :? . Май най-добрата комбинация си остава, добре утаена нафта + собственоръчно слагане на добавки против замръзване и подобряване на нафтата :? .

Аз оттдавна съм си направил ГСМ в мазата истинска малка рафинерия :evil: Нищо не влиза в резервоара ми преди да е минало през нея. Откакто имам колата не е виждала пистолет на бензиностанция. Филтъра нафтовия след почти 20 000 километра е като чисто нов, ако има една капка вода, в което се съмнявам е от кондез, но тя няма как да стигне до помпата.

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пон 05 яну 2009 11:10

Абе всичко хубаво и т.н. да поздравим момчетата за положения труд...ама вие хора мислите трезво??? кой държи в резервоара си 1-2 литра...даже гледам по-нагоре в темата и по 0,5л. бутилки...дори и на светнала лампа да караш пак по-малко от 5 литра не е горивото в резервоара...а едно е да замръзне 5 литра по съвсем друг начин замръзва 0,5...и още нещо...кой си дръжи колата 1-2-3 седмици че и повече без да я кара без да зарежда и изобщо този тест си е малко (дори не малко ами доста) нищо непоказващ...в смисъл съм склонен да вярва, че заблуждава...един приятел зарежда в лукойл - няма ядове...аз слагам в ОМВ нямам ядове...друг зарежда на еко и е доволен...даже и от бензиностанция БОВА пак няма ядове...така че ако някой му се занимава нека налее 5 литра и да видим ефекта...и другото което е едно е пластмасова бутилка а резервоара температурата при него е малко по-различна...така че...моя съвет е слагайте където колата ви се чувства най-добре...аз правя така като карам извънградско и смятам да карам по-бързичко сипвам алпин...ако смятам да карам нормално със спринт... :)

Върни се в “Дизелови агрегати”